Monday, April 25, 2011

..............

Dah takde idea nak update blog...lebih berminat untuk membaca blog org lain drpd mengupdate blog sendiri..tengok tajuk pon dot dot dot je sebab tajuk pon dah tak tahu nak letak ape.

Kang update pasal keje kang muntah plak semua orang hahahaha asik2 keje keje keje..tahula gile kerja kan..

nak update pasal aktiviti harian..alaa takkan nak citer hari2 makan katner..shopping ape kot..bowriiiinnggg!

oh ya btw,skang ni kalau ikutkan saya dah terhadkan aktiviti bersosial bersama rakan2..bukan nak menyombong tapi masa yang terluang tu saya rase better habiskan dengan famili dulu..kalau ade mase lebih baru saya join..macam aktiviti playgroup yang afif join tu purpose die sebab nak bagi afif bersosial..dalam mase yang sama mama die bersosial la sekali hehe..but then kalau ade invitation birthday party ke/kenduri ke insyaAllah saya akan datang.

Sama jugak kat opis..budak2 opis dah tahu dah,saya ni memang 90% untuk lunch saya akan tapau..memang payah nak nengok saya makan bergeng2 ni..kalau happen time lunch jumpe customer ,saya akan makan ngan customer laa..tp tu pon sangat2 jarang..takde pon time lunch saya akan guna untuk dating bersama suami hehe..biasanye diela datang opis saya and kitorg lunch sama2.


Saya rase better mcm ni...ikut pace atau rentak sendiri je..rase nak join saya join..rase banyak keje/malas takyahla join and takde rase ape pon..tadela rase macam alamak kena jugak pegi ni sebab kawan2 pergi..which is sometime leh menyusahkan diri sendiri..contohnye kawan2 tu takde keje oklaa..yg kite ni banyak keje tp nak lunch lama2/merewang ke dah tak pepasal plak stuck sekali ngan diorg..atau..kite ni takdela byk sangat duit nak bershopping sakan..tgk kawan membeli itu ini..dah terpengaruh plak..pastu poket sendiri yg kopak..haa kan dah namanye menyusahkan diri sendiri..lebih baik ikut rentak sendiri/shopping ikut poket sendiri..ni tak kang tgk kawan beli langsir baru..kite nak beli jugak..padahal kat umah sendiri langsir baru je beli hahahaah gitula perumpamaannye.

Eh ape saya melalut2 ni..padahal tadi kate takde idea nak berblog..oklaa afif dah mengamuk minta main sama2..cau cin cau!

8 comments:

Anamarza said...

Betul tu betul... kita kena ikut rentak sendiri, tuk kebaikan sendiri bukan sebab kita kera sumbang kan (*_-)

Elyn Sani said...

sambil baca blog ko aku tgk devdas ni.... sudahnye aku hilang idea nk komen huuhuhuu

Diyana said...

ikutkn,saye dh lame tk join kawan2.sangat lama ;).

isabelle said...

i pun cenggini gak.takde kuasa dah nak bergeng2 ni... org lain ada masa, ada duit... kita ada priority mcm lain.
so, ikut la rentak sendiri je kan?

Nurhayati said...

yezza.. buat ape ikut orang.. paksa diri wat penat je..

aNnAsUe'G said...

i pon selalu buat hal sendiri. tp kadang2 rasa mcm serba salah plak bile ade bday invitation tp x pegi. bkn tanak, tp husband weekend kdg2 keje. huhu.

mrsDudE said...

aku pun serupa macam ko.. prefer tapau dari melepak kat kantin tu hehehe

Yatie said...

dulu masa i kerja macam tulah... jarang ikut member.. kalau malas makan i round MV, kalau malas round i tapau.. kalau tak pi makan sengsorang or pi dating dgn husband :)

but since jd housewife terasa nak mkn reramai plak

Awards ~~thank you!