Wednesday, April 6, 2011

Fasa kelam kabut dah berakhir..*buat masa ini*

Pada saya,dalam hidup ni kita akan selalu melalui fasa2 hidup yang tertentu..macam roda..kejap susah..kejap senang..bile hidup berubah secara drastik contoh dr bujang ke alam kahwin..kemudian anak satu dan seterusnye..semua ada fasa di mana hidup kita akan jadi kelam kabut kejap sebab kita tak biasa lagi dengan hidup baru..at one stage kite dah boleh cope dengan hidup yg baru dan keadaan jadi normal dan tersusun semula..tp nak tunggu saat tu haihh penuh dugaan dan kena banyak2 bersabar,btul tak?


Now saya dah boleh relax sikit..fasa kelam kabut sebab bertukar jawatan dah pon tamat..saya dah boleh balancekan kerja dan juga hal rumah..balik rumah takdela lewat sangat..since orang sales ni orang kate selalu kluar2 opis jumpe customer hehe..so my working time can be consider as flexible..meeting pukul 10 kat bangi..kol 9 baru gerak dr rumah..and sebelum tu boleh reply2 email ape yg patut dulu dari rumah..meeting kol 3 kat office customer habis kol 4 leh terus balik rumah..takde maknenye nak pi opis kalau dah petang camtu..and sometime memang tak masuk opis lansung pon..konsep teleworking la katakan hehe...kat mane2 pon leh keje..janji balas email dan semua keje yg patut di buat siap.Pastu make sure sale masyuklaaa hahaha

Minggu ni dah start masak dinner semula untuk family..yelaa dulu kalau balik kol 9..kol bapenye nak makan? so senang tapau je atau kluar makan kat mane2 kedai.Now sampai kol 7 pon atleast adela masa lagi nak masak dan plg lewat pon dinner kol 8..lepas kemas2 ape yg patut (rumah kecik la katekan kejap je kemas)..kol 9 dah leh lepak depan tv/komputer layan internet ke..update blog ke..twitter ke..then kol 10/11 husband balik leh mengulit die plak hehe..


Syukur sangat sebab fasa kelam kabut saya tak terlalu lama..dan sangat bersyukur tuhan permudahkan urusan saya..hopefully lepas ni ade rezeki for 2nd baby plak..afif cam dah bosan main sorg2 and kitorg pon dah rindu bau baby hehe..but saya takdela terlalu mengharap dalam mase terdekat ni sebab memang badan sendiri pon tak ready lagi..hormon tak balance lagi..saya tahu sebab kawan baik datang semula lepas seminggu.so it's ok..memang dalam jangkaan saya pon lepas stop cucuk dedepovera/depocon tu kena tunggu atleast 6 months untuk conceive balik.kalau ade rezeki adelaa.insyaAllah..

3 comments:

yatie chomeyl said...

Insya Allah :)

yeay ..yeay..Afif mesti seronok nk dpt adik :D

Fitri Senin said...

semoga berjaya dan dipermudahkan urusan

.m.u.n.i.r.a. said...

Farah,
usaha tangga jaya heheheheheeh

Awards ~~thank you!