Monday, June 13, 2011

Sejukkan diri di Genting


Hehe lepas entry penuh emosi khamis lepas..kita sejuk-sejukkan diri pula di Genting pada hari jumaat..actually takdela emosi sangat..me bukan amik pusing sangat pon orang kata just nak luahkan perasaan dlm blog je..sekali 2 kali dengar takpela jugak..tp kalau dah berkali-kali..adela panasssss sikit kan..but anyway,lets forget about that now nak cerita pasal our suprise holiday by hubby to Genting plak..oh sila la jgn muntah tgk gambar yg banyak.

Alkisahnya,husband dapat free 2 nights 3 days at First World Hotel..gift from his loyal client..dah banyak kali dia offer tp kitorg asik takde mase je..so last Friday suppose check in kol 2 tp sebab last minit cuti pon tak apply,kitorang gerak dari klang (sbb kena amik afif dulu) kol 8 malam..makan kat RnR pastu terus pecut naik genting and sampai around 11pm..

dah last minit bilik pon dapat yang twin bed..tp oklaa bukan nak dok sangat dalam bilik pon..main kat theme park yang lebih penting.
indoor themepark..tak main pon jalan2 saja
afif with clown..sabar tunggu belon.

ngam ngam 90cm


shake hand ngan dino
afif dah pandai posing dpn kamera
bye bye afif...mama nak naik spinner ni hehe
afif menangis penuh drama ingat mama nak tinggal dia
wooohooo!pening siot nak ni
at pirates train..bowring!
afif suka sangat nak gajah ni
in monorail..

Main sampai tak sedar tak lunch lagi..nasib baik kitorg breakfast agak heavy at KFC pagi tu..since daddy nak makan nasi and lauk2 kat genting tu agak menwas waskan (mau tak was was..sebelah gerai nasi campur..sebelah ba kut teh hahaha) so kitorang pon turun la ke goh tong jaya..tak jauh pon dalam 9km..kat situ byk kedai makan..and ade 1 restoran yang saya pernah singgah dulu lauknye boleh tahan.

Kat Goh Tong Jaya ,terjumpa plak strawberry farm..masuk free plak tu..so ape lagi..perasan jadi ala2 farmer la kat sana..saja nak merasa pengalaman petik strawberi.



adala dalam 11 bijik
daddy n afif with parrots

Balik dari strawberry farm,rehat sat kat bilik..semayang,tido kejap and then pas maghrib sambung balik main..but then kitorg tak tahu la plak..yang all day pass ticket tu valid sampai 6pm je..kalau nak masuk lepas tu tambah lagi 10 hinggit sorang..memandangkan tak puas lagi main..so apelagi bayar jelaaaaa..syok gak masuk malam..tak ramai orang..takyah beratur panjang2..
daddy afif punye turn plak naik spinner..



ai la tu yang angkat tangan tu..

ada persembahan malam tu..tgk daddy afif excited nak amik gambar ngan perempuan2 seksi tu..
Malam tu themepark tutup sampai kol 10pm...kol 11pm kitorang sambung tengok midnight show Super8 plak..movie is so-so..oklaa untuk budak2.

Thanks so much daddy for this surprise holiday..afif paling seronok sekali masa kat sana..kitorang dah letih lutut berjalan..die leh berlari2 lagi haha..itu pon kitorang ambik outdoor theme park je..kalau amik sekali ngan indoor rasa tak sempat nak abis satu hari.



7 comments:

liza said...

best kan sesekali pg bercuti..release tension n anak2 la yg paling happy.aku pun tak sabar nak tunggu laki aku balik sebab nak jejalan gak ni..huhu

alyyani said...

alamak, sama lak timing kita pegi. tp i khamis check in :D

fizamior said...

uiks best jalan2!!!!! tingginya afif! mia baru 80cm++ jek. haha

isabelle said...

whoaa..best gak ye. rasanya sejak kawen i x jejak lagi genting tu.
aku nak tergelak sgt tgk gmbr afif nanges beria ingat nak kena tinggal tu

azzamoro said...

bestnye farah. teringin nak bawak anak2 aku tp afiz cakap diorg kecik lg. tp airyll dah besar mcm afif ape.

Joy said...

cian tgk afif nangis tu...hehhehe..last pg genting thn 2009..lama x pergi ;)

Fitri Senin said...

tinggi la afif!!!!

Awards ~~thank you!