Monday, June 13, 2011

Misteri Nusantara di First World Hotel

Tahu tak,First world hotel kat Genting tu pernah direkodkan sebagai hotel terbesar di dunia pada tahun 2006...memang banyak gile bilik sampaikan masa mula2 kitorang sampai leh sesat tak jumpa bilik..they have more than 6000 rooms can you imagine!

Bila dah terlampau banyak bilik..service pon takdela bagus sangat..tp kitorg takde la expect lebih2 sebab dah nama pon 3 star hotel kan..tu pon dah cukup bersyukur orang nak bg free!Kami rase nila kali pertama dan terakhir kitorang stay kat sana..bukan sebab hotel tak bes ke hape..tapi sebab sepanjang tidor kat sana rase cam semacam je..

Pernah tak korang rase bila pergi satu tempat tu pastu rase cam tak sedap duduk..macam ade bende perhati..eventhough bende tu tk kaco kitorang tapi time tido macam2 bende pelik la kitorg mimpi..bende2 yang takbes dan menakutkan.

Husband paling banyak la mimpi..die mimpi ade orang ketuk pintu banyak kali tapi bile bukak kat dpn pintu tu anjing..banyak kali plak tu mimpi yang sama..and paling takbes bile die citer dia mimpi famili terdekat meninggal..huh! dahla die kate mimpi2 tu cam real je..

Yang saya plak..malam pertama tu takleh tido lansung..rasenye dalam kol 2 ke 3 pagi baru leh lelap..sepanjang jaga tu macam2la denga,,bende jatuhla..pintu mcm ade org ketuk..bunguks btul dah la memang penakut kan..tp nasib baikla takde nampak apape hahahaha..nasib baik afif tak jaga..die memang tido nyenyak..pastu bile dapat tido asik2 terjaga sebab mimpi bukan2..bila dah baca doa kursi barula leh tidor lena..

Agak2 korang kan bende tu tak kaco kitorang sebb kitorg bagi salam ke mase masuk bilik? ataupon sebab kitorang solat dalam bilik tu? ha ni lagi satu nak komplen..arah kiblat pon xde kat bilik hotel..sadiss sungguh k..kitorang tawakal jela ikut arah matahari terbenam ngan naik kat mane.

kitorg pon takde lepak lama2 dlm bilik nasib baikla kan..malam kedua tu dah memang letih sangat and siap2 baca doa kursi..alhamdulillah tidor lena..

Saya adala tanye member2 opis yang dah pernah pegi sana..memang die kate hotel tu banyak hantu..yang bunuh diri la yang kena bunuh laa macam2 laa..pastu diorg tanya saya..ko booking last minit ke? saya iyakan laa..mmg last minit pon..hah! memang sahla die bagi bilik berhantu sebab bilik lain dah penuh..cess! nasib baik aku dah balik dr sana k..kalau baru nak pergi sah2la aku cancel terus.



p/s: memang mase kat hotel tu ada nampak a few rooms berdekatan yang kena seal sepenuhnya sampai celah pintu semua diorang plaster.

19 comments:

Anamarza said...

zaman masa masih keje dulu pernah gak membe ofis citer pasal hotel ni.. memang seram jer dengan citer diaorang. adat la kan hotel banyak bilik ni, ada setengah bilik yang tak diguna lama memang ada benda yg menumpang...

Lin Ghazale said...

ngeri. taknak ah sewa bilik situ.

Nurhayati said...

diriku pegi genting memang tak tido sana.
tau la situ kan tempat orang pergi bersuka ria tanpa batas ngan berjudi bagai.
dah nama pun tempat tu byk kasinokan. harusla macam2 ada.

nieda said...

takutnya...adik saya masa ikut rombongan sekolah pun bgtau benda yg sama bila stay kt hotel ni...dengar bunyi jatuhla, org ketuk pintu, mimpi bukan2...takmolah tido kt situ. Baik elakkan, lagipun tempat tinggi mmg benda2 mcm tu suka..uih meremang bulu roma ni.

semut-terbersin said...

huish serius? aku dah lama gilos tak pergi genting! dulu2 masa muda remaja(zaman sekulah) je pernah 2 3 kali tido kat first world tu ngan family..tp so far alhamdulillah tak pernah kene..hish seram! lepas ni mmg tak book ler hotel ni kot? kene carik hotel lain laa kalu nak pi genting pon

MRS. K said...

yep! my fren pon pernah kena kacau kat hotel tu

Liz Rohaizat said...

orang kata, hotel paling berhantu kat genting ialah amber court. hehehe...

kalau ikut org cina, bila diorg pergi hotel, semua kerusi akan diletak barang agar "benda" tu tak boleh duduk kat situ. diorg mmg percaya yg setiap bilik hotel ada penunggu.

~ As ~ said...

aku perna gak kat 1st world dl, nasib baik tak kena kacau, dah la penakut.

fizamior said...

hamaigad!!!!!! spoooky giler weh.... mmg la aku pangkah hotel ni siap2. haha!

salina said...

maaakkkkk..takotttnyer..biasanya kami pergi genting x penah tido sbb tak pernah dpt buking hahahahaaaa

alyyani said...

alamak yeke? u duduk tower 1 ke tower 2? tak penah pulak tau cerita tu. kitorg alhamdulillah ok2 je. kalau dgr cerita sebelum tu mau seriau gak la. bilik kitorg ada arah kiblat. moga kita dijauhkan benda2 ni lah eh.

wanie said...

ish takut nye...pernah duduk sekali je kat first world...nasib baik takde yg mengacau..

lepas ni kalau gi genting, nak bermalam kat seri malaysia je la...

liza said...

giler ngeri..nasib baik tak kacau afif..apa pun ko dah selamat balik n TQ for sharing pada aku yg tak tau apa2 ni..comform tak nak pg la hotel ni..hehehe

lily lotus said...

uish. ini dah mmg misteri. takkan semua story kebetulan jerkan. tobat ler jgn stay situ.

Farah said...

alyanni: saya duduk tower 1 tingkat 13..tula agaknye sbb awak book awal kot bilik ok.

..:: WiRdA ::.. said...

ohw..baru nk repeat dating kat sana sambil check in terus kt sana.. err dh baca ni mula la aku nk seram2 jugak..hahah cancel2...

Ummi Salsabila said...

seram pula bc citer ni.dulu pergi masa lepas pantang aufa.nasib baik.Alhamdulillah,xde pape.syukur afifi xpape kan.risau juga lg kite bwk anak2 kecik..

Ayesha Ramlee said...

kata org kalau mimpi anjing, maknanya itu syaitan...

Ayesha Ramlee said...

kata org kalau mimpi anjing, maknanya itu syaitan...

Awards ~~thank you!