Thursday, July 21, 2011

2 tahun 7 bulan


Bulan ni lambat skit update milestone afif..haha sementara anak masih sorang ni kan rajinla lagi dok update2..rase kalau dah ramai esok macam tak je hahahaha

Dah masuk 2 tahun 7 bulan..cakap dah makin petah.. kadang2 ade lagi bahasa alien yang kluar...kadang2 dia cerita punyela banyak tapi paham ujung2 ayat je hahaha

sekali sekala tu ade gakla kluar ayat2 buat sentap je kalau dengar contoh :

1. "alaaaa jap la "(ni kalau suruh die buat sesuatu)
2." kacau laaa" (kalau kacau die tengah tgk katun)
3. " haa tau takpee" (kalau die mintak something yang saya x paham pastu kita pon cakap" ini ke?")
Sometimes dapat chance keluar daripada carseat dalam kereta..tp time ade daddy jela yer..kalau saya sorang mesti kena duduk dalam carseat kalau tak huru hara nak bawak kereta nanti.
gamba taken by anita 's husband at akmal birthday party
Mane tumpahnya kuah kalau tak ke nasi...afif has the same hobby like us now..suka tengok wayang hehe..ni masa nak tunggu

beg sekolah afif..pilih sendiri ok..mama tukang bayar.
with his cousin,Rania

Saya ni memang garang betul dengan afif..tapi bile malam2 tgk die tido rasa sayu je sebab marah2 die kan..haih saya rase jaga budak nak masuk 3 tahun ni memang mencabar btul ..dengan pandai menjawabnya..dengan takmo dengar kata lagi..sampai kena tunjuk rotan baru la die dengar.hahaha yer saya memang sampai tahap garang camtu yer nak disiplinkan anak..kalau bawak die kluar sorang2 lagila mencabar iman sebab afif jenis tak takut orang lansung..ntah mane2 die lari..buat risau je.so mama die kadang2 jadi jugakla singa depan orang kan..nasib la weiii daripada aku risau anak aku hilang mane..baik jadi singa hahaha.


9 comments:

p!nkerton said...

weahaha ko kire hebat la farah sbb still update accordingly milestone2 ni. aku? nan adoo ;p hikhik
tu la, dh start mencabar kan? dah pandai lawan or tanak dgr cakap. ayat sentap athirah-" tu pun nak marahh.." sambil muncung2. haiyohhh pening aku ;p

e.l.i.s.s.m.i.e said...

cepat ajer membesar anak2 kita kan :) anak aku pun dah pandai btol menjawab skang.geraam geram sayang namanya :p

yatie chomeyl said...

ayat paling best tu "tau takpe" ekekekeke

Elyn Sani said...

aku dh x ter catch up nk updet milestone wafiq. btw bdk umur 2/3 ni mmg mencabar iman tul. aku kalau kuar berdua, sore ni mengaum2 tau. dah ilang rase segan sbb pikir anak selamat udah la hehehe

liza said...

mmg diorg ni tgh melasak time2 ni..aku kalau kuar dgn wafiy jer..memang memanjang la jadi singa..penat n risau bial tgk dia dah takder depan mata..baik kita beringat2 kan...dari sebab nak cover malu marah2 anak..alih2 anak hilang..mintak jauh la...
wafiy pun suka sangat cakap "jap la" bila suruh wat keja...siap tak nak pandang mama pun..leka tgk tv..dia tak tau mama dah bertukar jadi hulk dah bila dia banyak2 kali cakap jap..

Nurhayati said...

diriku pun garang ngan anak2.
sbb sayang la wat camtu wei.
hari2 aku ni dah jadi naga kat umah.
itu pun tak makan saman tau..
ggrrrrrrrr

suka ayat Afif.. ha tau takpee tu. :p

lagi satu nasib Afif pandai pilih school bag dia. watnya dia pilih Princess tak ke fengsan nanti. :)

mariaariffbaby.com said...

huhuhuhuhu..mmg menduga akal la..bila anak2 degil..tak mau dengar..

and ure right, time tdo la buat kita nyesal sangat marah2 dia kan.. (as saya ngan ecah la)

hijauoren said...

btol2.. aku pon rs aku lg grg ngn ank aku yg br sthn stgh tu bbndg laki aku huhu nk wat cane kn drpd nangis x blagu klu jd pape kt deme, baikla "bergarang2 dahulu bercool2 kemudian" *ewah

misha.w said...

peace sokmo Afif. :)

Awards ~~thank you!