Friday, July 15, 2011

Random di pagi jumaat

I have a lot of things to share tapi masa sentiasa je tak cukup nak update blog hari2 soo this is random entry about what i have done this week.

1. Mingu ni rasa cepat sangat berlalu..pejam celik dah jumaat..jerebu makin teruk eventhough rasanye hari2 hujan..so saya pon this week banyak memerap kat opis jela buat keje..malas nak kluar sangat..rase sesak dada bila hirup udara kat luar tu.

2. Hehe skill memasak makin bertambah baik skang ni..last weekend cuba2 buat keria dan menjadi..thanks to my fren azza yang bg semangat (semngat lepas tgk die berjaya buat jugak) hahaha..

3. Bukan saja keria...saya jugak dah makin rajin masak lepas balik keje..this week satu hari pon x pernah fail lagi *kembang idung kejap*..walaupon bdn rasa penat tapi hati sonok bile tgk husband and anak makan sungguh2..lagi2 afif memang tgh selera makan menjadi2 btul..orang kate tolak batu n kayu je..yg lain semua bedal..lagipon husband volunteer untuk cuci segala periuk/kuali/pinggan mangkuk..siap mopkan lantai dapur bagai..saya cuma masak saje.

4.Tentang kerja,alhamdulillah sejak tukar dpmt baru..performance makin better..kadang2 rasa nak relax kejap tapi dah demand dari customer banyak takkan lak nak tutup sebelah mata..nak taknak kena gak layan..

On Monday,saya salah seorang sales yang terpilih untuk present my account planning to my top management and my colleague..audience dalam 200 orang..cuak gile sebab selama ni kalau present pon dalam meeting room je.

Anyhow,i manage to go through it without any incident yang memalukan hahaha bukan ape..saya ni sebenarnye dulu kalau nak present tergagap2 sebab cuak..tp skang dah ok..cume cakap laju tu takleh nak ubah lagi hahahha.






5. Tentang bbsitter afif yang baru..afif macam tak serasi sangat..but apapepon saya perlu berfikiran positif sebab ni baru je 2 weeks hanta sana and afif masih belum sesuaikan diri..kite tunggula sampai hujung bulan ni..kalau tak serasi jugak nampaknye kenala cari yg lain.

Ok hopefully this weekend jerebu makin berkurangan sebab takkan nak terkurung dalam umah je kot..plus kami pon ade jemputan jugak yang nak kena pergi.




6 comments:

isabelle said...

risau pulak dgr afif x serasi tu, tapi harap2 dia ok lagi dua minggu ni

Fitri Senin said...

Huuuuu...skrg mmg jerebu yg blh buat org sakit.

Moro For Tomorrow said...

farah ko dah dah boleh jadik speaker bagi talk atas pentas. ade gaya. hehe

Moro For Tomorrow said...

alamak, moro for tomorrow = azzamoro

liza said...

mmg respek ngan ko yg keja n balik masak lagi...bagus..dgn azza lagi aku respek...dahla anak 2,pregnant n masak2 lagi....huwaaaaaaaaaaaaaaaa...aku ni bila nak rajin masak gak....

salina said...

wewwwww......best!!!

Awards ~~thank you!