Monday, July 18, 2011

Susahnye nak cari produk muka bersesuaian

4 bulan lepas saya pernah try produk Mary Kay..saya guna yang anti ageing atas recommendation sedara..boleh baca selanjutnye di sini.

Nampaknye saya terpaksa stop dari guna Mary Kay sebab tak nampak sangat hasil yang saya nak dan jerawat makin giat plak tumbuh lepas sebulan saya guna..hmm nampaknye product ni memang tak sesuai dengan kulit saya agaknye.I'm not saying the product is not good sebab sepupu husband saya pakai elok je.

Then masuk ujung bulan 5 camtu...saya try la pakai balik Neutrogena..hmm resultnya sama juga..nampaknye muka saya dah lali agaknye dgn produk tu sebab dah bertahun2 guna sebelum ni..

So setelah mengadu domba pada en suami..die pon ajakla saya ke OU dan survey2 kedai skincare yang ade..so saya pon pilihla clinique..lepas consult dengan SA yang friendly and tak kisah dengan saya yang banyak tanya ni..saya pon rembatla jugak 3 barang khas untuk hilangkan jerawat.

Yang bagusnye SA ni,die tak tamak..takdela die suruh packaging besor2..pastu takde paksa kita beli banyak2 product..die tengok muka saya and die suruh try dulu Anti Blemish untuk hilangkan jerawat yang ada...die kata fokus kat masalah jerawat dulu..pastu kendian baru citer pasal anti ageing ke pasal masalah jeragat ke.hahaha haa bagus2..pastu siap suruh saya datang balik 2 minggu lagi untuk tengok ada perubahan ke tak ?


Yang paling kiri tu facial cleanser untuk remove mekap..yer saya ni hari2 pon pakai mekap..nak kuar pi pasar pon pakai kah kah kah bukanla heavy pon mekap cuma pakai compact powder dan lipgloss je.but still kalau tak buang betul2 tu yang buat muka naik jerawat.

Yang kuning tu plak moisturize untuk pakai lepas cuci muka.

Yang dalam bekas lonjong tu ialah sabun anti blemish..ha dua kali cuci muka ok..mula2 yang utk mekap pastu sabun plak..die ade yang bentuk foam tapi saya beli yang bentuk ketul camni sebab lebih murah.

Yang kecik tu toner and bekas putih bulat2 tu adalah anti blemish mask..dedua dia pagi free! hahaha yang toner tu saya paksa die bagi free hahahahaha yela kan dah beli banyak2 harus ade free gift.

Okeh harap2 muka kembali licin lepas ni..tak suke bile tengok muka bertompok sana sini..dah macam bekas chicken pox plak..nak dekat raya ni wei!kenala anggun dan jelita di pagi lebaran hahaha.

ok ok dah merepek..nak sambung buat keje tata!



8 comments:

Anamarza said...

Saya paling malas bab nak pakai barang2 tu semua, nasib muka tak berjerawat, cukup pakai pencuci muka, toner dan pelembab muka jarang2.

atulhani said...

saya pun pakai mekap simple je sbb mgharapkan kulit licin tanpa mekap hehe. so far, paling sesuai sabun murah je iaitu acne aid. xde dh kua jerawat. ms nk kawin dlu tetiba jerawat muncul, n last year sy cuba NH colla plus. baru lah jerawat hilang dan yg best bkn kesan dia utk muka je, elok utk kulit satu badan. ada sy cite psl nh colla tu, sgt puas hati. tp tu la kan farah, kesan kat setiap org berbeza. mngkin sesuai kat kite, x sesuai kat org lain..

Elyn Sani said...

Lupe nk bg tau aritu, pelembab die ko jgn pakai byk tau. Kang muke oily pulak. Ade tips dlm blog aku pasal produk C ni!!

semut-terbersin said...

aku pernah pakai clinique..bezz gak laa..walopon mahal, tapi tahan lama..yer laa pakai berjimat2 gitu kan..awal2 tu nampak laa perubahan, kulit semakin ok, tp lama2 dia immune je..tak berape sesswaii ngan aku..adik aku pakai ok plak clinique. kulit dia semakin cantik dan licin..tu lah produk kecantikan ni kene tgk kulit kita gak, sesswai ke tak..

Lin said...

sya pakai Anti-Blemish Solutions Oil-Control Cleansing Mask.SA kat parkson klcc tu suggest pakai kat my t-zone je.pasal kat dahi ni penuh jerawat kecik.alhamdulillah, now dh hilang.blackhead kat hidung pun dah takde :)

farah, nak lagi jimat. soap tu awak beli yang 3ketul saiz kecik. saya pakai yang tu. 3ketul tu tahanla stok utk 1year.haha,jimat mmg jimat.sekali setahun je beli sabun. pastu sya mmg beli botol besar. nak tau price product ni,ada dlm blog sya.

lily lotus said...

wahh memcm dah u try, memahal gak tu. ly pakai prima oligo..

Drama Mama said...

i lagiii la pakai clearasil ja. wakakkaka. tapi before this ada jerawat cuba memunculkan diri lepas i start clearasil dah tak naik alhamdulillah. dah tua2 ni kulit pun makin kena jaga kan farah, kalau tak nampak sangat tak berseri. huhuhu

Anonymous said...

Malang bg sy sbb dah minum 15 botol NH colla plus tp xde perubahan ketara. Masih teruskan ssbb ada satu pek besar dah sedia menunggu sbb hr tu ada good promotion price.

Awards ~~thank you!