Monday, August 22, 2011

Mood raya sudah datang!

minggu2 akhir berpuasa ni mencabar btul nak pergi keje..badan kat opis...tapi hati kat umah..

Macam2 la di pk..sibok pk nak kemas umah..nak menghias..pastu teringat langsir yang dah tak bertukar 3 tahun dah hahaha tahun ni wajib tukar wei..teringatkan baju raya afif yang dah beli tapi separuh x basuh lagi..nak kena handwash plak tu...and the list goes on..sampai malam raya pon tak habis nak buat semua bende hahaha.

Alhamdulillah tahun ni kitorg takde susah sangat nak cari baju raya..survey 2,3 tempat je pastu terus beli dan balik.tak kuasa nak mengharung lautan orang kat shopping complex tu.
Part saya dan afif dah selesai..adik2 saya pon (yang skolah jela ek)...daddy afif je tak selesai lagi ni..hari tu ingat die nak beli kasut raya..sekali die pi beli kasut adidas untuk kerja..saba jelaa..harap maklum husband saya kerja di gym yer sebab tu pakai sport attire p keje.

Afif raya paling sakan tahun ni sampai 6 helai baju,suar saya beli 2 je sebab banyak lagi suar lama jarang pakai..kasut pon takleh kalah..tu tak masuk lagi baju melayu.huhu takpela..untuk anak kan ..die plak dah pandai sopping..bila cakap afif,jom nak beli baju baru ni..ha ko..mencicit lari pegi mandi sebab nak ikut.paling tak tahan bila dah beli nak pakaikan..takmo bukak2 la plak.

Rasa makin seronok nak beraya tahun ni sebab afif pon dah makin besar..orang kate dah pandai la nak beraya ni..kalau dulu2 bawak die beraya mungkin die pon tak paham sgt kan..mulut becok gile kalau dengar orang main mercun (die marah sebab terkejut)..tahun ni kami pulang beraya di terengganu dulu..bertolak tengah malam sabtu dengan harapan takdela jam sangat kat karak tu..korang plak balik mana dulu tahun ni?

12 comments:

Fitri Senin said...

hmmm..samala raif kalo beli baju.Kita pilihkan baju dia blh ckp taknak.Siap amik baju sendiri yg besar2,bila soh letak balik menangis.sabo jela..dah pandai beraya,pandai kumpul duit raya

FaznFaz said...

hehehe.... aku pun kena beli seluar banyak sikit utk anak sbb seluar dia semua dah senteng.... anak aku dah besar.... huwaaaa!!!!!

mrsharis said...

hehehe..nuha pun dah pandai pilih kasut n baju sendiri. Sampai rumah asek la nk try..

sy balik kelantan..isnin malam (malam raya) baru nk balik..

zeta said...

wahhh..meriahnya Afif..hehe..
nmpknye kitorg pon blk raya tgh mlm sabtu tu jugak..hrp kita semua selamat pergi dan balik..perjalanan pon lancar la hendaknya..

atulhani said...

ouh, kali ni buat pertama kali tak beraya dengan mak ayah.. huwaaarghh... kena beraya kampung hubby dulu. maklumlah dah kawin, kena la adil kan..

liza said...

samala dgn wafiy..dia la paling excited bila part nak shopping..aku pun sama mcm eila kena beli banyak seluar baru sebab seluar wafiy senteng..betul kata ko..raya lebih bermakna sebab anak kita dah makin besar n pandai bergaya tuk pg raya..hehe

yatie chomeyl said...

wahh bnykny abaju raya afif. mesti afif dp lg byk duit raya tahun ni sbb dia dh makin petah cakap :)

isabelle said...

hehehe.terbayang aku si afif terkedek2 lari nak mandi, ikut soping.hahaha

..:: WiRdA ::.. said...

wah byk nya baju afif..haha kena tgk balik..baju irfan baru beli brapa neh..haha

Elyn Sani said...

Betul la beb, dh besar gini seronok lak tgk peel dierang nk raya. Wafiq siap test pakai songkok dalamn umah tu...

.m.u.n.i.r.a. said...

sakan afif raya tahun ni ye :)

hijauoren said...

slmt hr ry farah! jemput la dtg raye umah.. wei aku kan bile tgk budak iklan ubat gigi ngn vanidah imran tu, terigt lak bdk tu muke cam afif hehehe

Awards ~~thank you!