Thursday, October 20, 2011

Sepatutnya.....

..hari ini saya bertolak ke Mersing dan menaiki bot selama 4 jam untuk sampai ke Pulau Dayang.


yang mana saya dah terbayang2 dan termimpi2 sejak 2-3 minggu lagi ikan nemo berenang2 depan mata saya..ahhhh seronokknyee!
Tapi..kuasa Tuhan melebihi segalanya...kita hanya merancang..Dia yang menentukan apa yang lebih baik untuk hamba-Nya..dan kami terima ketentuan ini dengan perasaan yang sangat gembira..Alhamdulillah
adik afif is 3 weeks now

Fakta ringkas (ringkasla sangat):

1.Saya dah bayar duit untuk course diving ni RM1.6K dan juga beli equipment hampir RM1K tapi hadiah yang tuhan bagi pada saya adalah priceless!jadi lupakan saja lah diving sampai saya selamat bersalin dan berpantang tahun depan.

2.Expected due date adalah 23 Jun 2012..baby dragon uolsss!jangan garang sgt sudehh..

3. Saya memang konfiden sangat saya tak mengandung lagi sebab sebelum tarikh saya sepatutnye period saya ade buat test 2 kali ( dengan dip & tell test kit yang boleh guna sebelum waktu period la) dan hasilnya -ve! then bila period saya lewat 2-3 hari..saya buat balik test dengan clear blue..hah +ve!!!!
ok tak tau nak salahkan test kit ke ape tp pasni memang banned la dip & tell tu.

4. Tanda2 mabuk belum ada lagi..tapi husband yang macam craving lebih..craving bende2 manis plak yang sememangnya bukan feveret die.

5. tanda2 perangai budak nak dapat adik dah ada pada afif...tetiba asik nak melekat ngan saya sampai ke mana2 dalam rumah ni die akan pegang baju atau seluar saya..kalau tgh cuci pinggan mangkuk pon sangggup diri sebelah sampai abis.haihhh

6. Kali ni saya decided nak deliver di SDMC (SJMC nama lama) dengan Dr Delailah..saya dah buat 1st checkup dengan die and memang puas hati dengan cara Dr Delailah consult saya..eventhough dah pernah ade experience mengandung..die still ingatkan kita dengan perkara2 basic pasal pregnancy..pastu die terang dengan detail to me and husband pasal condition baby.


Doakan saya dan baby sihat dan selamat yer...amin..

14 comments:

alyyani said...

congratulations! diving equipment simpan dulu dlm store yeh :) take care :)

.m.u.n.i.r.a. said...

betul kata u yang..
rezeki ni lagi berharga dari segalanya!take care dear..
semoga selamat semuanya!

liza said...

insyaallah aku doakan semuanya ok sampai baby lahir..:))

Farah Ikin said...

Farah..congratulation!!!
Suka dgr member dapat bb baru...harap sumer selamat and take care ya!!

MRS. K said...

tahniah n take care

azzamoro said...

comel giler scan pic masa 3 weeks. aku tak pernah ade scan pic 3 weeks. kekeke.

Liz Rohaizat said...

congrats farah! akhirnya yang ditunggu-tunggu telah tiba :)

Teh said...

congrates farah.. akhirnya dimakbulkan Allah swt...doakan untuk aku juga yang menanti-nanti rezeki terbaik dari Allah juga...

jaga diri baik-baik ek..

isabelle said...

insyaAllah..semua ok.

xpe la, that diving thingy can wait.

*cettt..nasihat org kemain. diri sendiri tgh kuciwa sepatutnya skrg ada kat egypt

salina said...

wow.......rezeki best tu..take care yer

eiNa said...

congrats farah.. xpe diving boleh postpone.. take care yek..

eira eixora said...

tahniah akak

hijauoren said...

tahniah farahhhhh =)
semoga slamat sumenye....
jaga diri, hiasi peribadi, tingkatkan prestasi, kurangkan kontroversi.. hehe

adianiez AIDA said...

tahniah :)

nota kaki : klik & ziarah ~ AIDA'S HOME SWEET HOME ~

Awards ~~thank you!