Tuesday, October 25, 2011

My 2nd Pregnancy

1. Perut nampak buncit dengan lebih cepat dan ketara..tp rasanye tu lemak je yang lebih :P

2. Masuk minggu ke -4 dah start loya tak kire masa..pagi,petang ,malam..fasa muntah2 belum start lagi..urghhh hopefully janganla teruk mcm masa afif dulu

3. Last week timbang berat dah 60kg..dulu mase mengandungkan afif start dengan 53kg je..haihh berapala agaknye berat saya bila dah sampai 36 weeks nanti.

4. Perasaan excited nak dpt second baby adalah sama macam nak dapat first.maybe sebab dah lama rindu bau baby.afif pon dah nak masuk 3 tahun.

5. InsyaAllah baby 2nd pon mostly barang2 die kami akan beli yang baru including carseat and breastpump..baju2 afif dulu banyak dah sedekah kat sedara.carseat and breastpump pon dah bagi pinjam kat adik saya untuk anak die..seronok tgk adik ipar saya pon breastfeed anak die dan pam guna spectra3 saya dulu..so biarla die guna sampai anak die 2 tahun.

6. Alhamdulillah bile saya pregnant ni..banyak rezeki yang masuk..dari tepi ade (side incomela)..dari tgh ade hahahaa sale opportunity pon banyak.walaupon mood kerja saya agak kelaut semenjak 2 menjak ni tapi gagahkan jugakla buat.

7. Afif dah start panggil diri die abang afif..hahahaha tp kami nak ajar die panggil abanglong sebenarnya..rase macam baru lah abang kan macam saya semua org dalam famili panggil kaklong hehe.


11 comments:

bonda dadif aka akish said...

sweet la afif nih....

=)

yatie chomeyl said...

farah bg tips sikit ukt conceived 2nd baby ni..i pun nk join u jugak ni hehehe

isabelle said...

amboi..dah pandai nak jadi abang ye si afif tu.
tapi manjanya melajak jugak kan?

p!nkerton said...

seronoknye farah :) aku suke pregnant sbb rasa 'special'. (tapi bab muntah2, loya, cramp kaki segala tu tak suka la ;p) alhdulillah rezeki baby kan, aku masa pregnant Firas pun sgt murah rezeki dlm business. mintak2 dia besar besok jadi big bsnesman ahahaa :D

liza said...

seronoknya..terasa kegembiraan ko..take care babe

Joy said...

excited nye abang afif nk dpt adik..

salina said...

hmmmmm bestnya afif nk dpt adik baru..bulan 12 dia dah 3 y.o kan..patut dia rasa mcm besar sgt hehehee

Fitri Senin said...

nnti update cite lg..best!!

BabyIntan said...

Baru tahu Farah peknen nie, TAHNIAH!!! Jaga kandungan baik2 and do take gud care of urself too kay ;)

BabyIntan’s latest n3:
Peraduan Gaya Adik Bulan Ini Pa&Ma!
Gaun Tahun 2009…
Beware! Renungan Menggoda Cik Arissa…
My Barbie Doll!

sueella said...

tahniah farah.. :), lama x menjengah sini,.. hehe

LIP (^_^) said...

Tahniah farah!!! :)

Awards ~~thank you!