Monday, October 3, 2011

Tentang haji dan roadtrip

Alhamdulillah..tahun ni ibu dan bapa mertua saya di beri peluang menjadi tetamu
Allah ke tanah suci untuk menunaikan ibadah haji (waahh skema tak ayat saya hihi)..kami yang tak pergi ni pon excited juga nak menghantar jadi hari khamis malam dah bertolak pulang ke terengganu..

Flight PIL adalah pada hari sabtu pagi..jadi subuh2 mukmin lagi kami dah siap2 bertolak dari rumah..yela jarak dari k. berang ke KT makan mase sejam jugak..diorang nak kena register seawal 7.30 pagi..tak sangka plak saya ramai sungguh yang datang untuk menghantar sampai ke airport..sampaikan adik beradik bapa mertua dari kelantan pon turun.

oh ya..jemaah haji dari terengganu dah tak payah turun ke klia dah skang ni..semua penerbangan straight dari terengganu ke mekah.so beruntung la PIL saya.

Ayah dan ma
adik ipar saya ni yang paling sedih hari tu..yela die la yang selalu teman ma pergi mane2..
makcik,ma and husband...sama tapi serupe kan?
afif dan sepupu sepapat..die tak mandi lagi tu hahaha

selesai menghantar..kami pon zasss pi cari kedai makan..lapooo!! hahahaha
pas makan baru gerak balik KL..sebab dah alang2 kat KT so kami plan balik lalu jalan pantai..maksudnye lalu maran,dungun.kemaman la..selalunye kalau dari k berang..kami akan lalu ajil,bukit besi terus tembus jabor.

Seronok lalu jalan pantai ni (kalau bukan peak hour mcm time raya la ) sebab view pon cantik and banyak tempat nak menyinggah.

Lepas selesai mandikan afif kat masjid dekat dengan airport,kami gerak ke losong..beli keropok lekor la ape lagi..pas losong..sampai dungun..singgah beli akok dan air nira pulak.


sedap gile akok ni....menyesal beli 5 ringgit je..kalau tau hari tu beli 10 hinggit!

Lepas tu kitorang stop pulak kat kuala abang..kunun nak tengok penyu..tapi lupe la hari sabtu..penyu sanctuary tutup!so tak dapatla afif tengok penyu...next time la yer.

afif and daddy

afif with mama

us!

Lepas kuala abang..kami stop kat pekan dungun...besar jugak rupenye pekan dungun..nak singgah makan nasi dagang la kunun tapi sebab time tu dah pukul 12..nasi dagang pon dah habis!

Kat dungun kami sempat jugak beli barang2 yang di pesan oleh kawan such as bepang..saya pon tak tau bepang tu ape..rupenye2..bahasa omputihnye rice cracker hahahaha..kami siap singgah sekolah daddy afif dulu2...alamak gamba skolah dah terdelete plak..tak sempat nak tayang kat sini.

Lepas dungun..sampai kemaman nak makan sata..tapi sebab saya yang drive dan lupe jalan (yang lain semua tido!)..sampai terlajak ke cherating hahaha malas nak u turn sebab dah jauh sgt terlajaknya..so kami lunch kat cherating je.

Haa..punye la banyak menyinggah..tolak kol 10 pagi sampai KL nak dekat kol 6 petang hihi..tapi puas hati sebab dapat makan makanan sedap2 sepanjang jalan!

p/s: to husband: next time kite wat lagi ek!


5 comments:

Fitri Senin said...

memang best jalan2 menyinggah..semoga PIL selamat pergi dan kembali dan beroleh haji mabrur

zeta said...

seronak la smbl nak blk smbl bersiar2..bkn selalu pon kn..
Akok kat sana mmg sedap2 ehh

salina said...

negeri pantai timur mmg best sgt2 view pantai dia..plus makanan pun hebat2..so thts why kami suka sgt makan angin kat sana..siap ada makbapak nagkat lagi

yatie chomeyl said...

sedapnya akok...terliur *lap air liur*

semut-terbersin said...

Tere gile afif wat peace!! Aariz sokmo la peace dia jadi sign loser!!

Awards ~~thank you!