Tuesday, January 31, 2012

Rutin hidup bertukar lagi..

Sejak afif dah start masuk tadika ni..mama and daddy die adalah orang paling kelam kabut waktu pagi..haaa baru anak sorang masuk sekolah..belum 10 lagi!hahaha

Untuk mengurangkan kelam kabut tu..malam sebelum hari sekolah memang kena siapkan semua barang2 die dalam beg..homework pon semua kena buat siap2..kami pernah termiss buat homework afif..pastu teacher die sound (bukanla sound kami direct) die pesan kuat2 mase nak anta afif ke pintu kereta tu.."afif jangan lupe yer buat homework nanti" hahaaha tepatt makan dalam! yelaa keja parent la pantau homework anak pon..lagipon bukan banyak..1 hari 1 page je..kadang2 huruf rumi..kadang2 jawi..kadang2 kena mewarna.


Rutin setiap pagi..kena mandikan die dulu..air suam2 kena siapkan and then daddy angkut je afif dalam toilet dan siram die..afif plak jenis tido pengsan..kejut2 kadang2 taknak bangun jadi kalau mata die still pejam pon daddy akan siram jugak hahahaha nasib la kan..daddy siap2kan pakai baju n stoking afif semua and then die leh sambung tergolek balik.

Mama pagi2 dah masuk dapur siapkan bekal afif..nugget/sosej/roti siap dengan air ribena sebekas.. kat sekolah dah bagi makanan jugak..saya bekalkan afif sebab tahu anak saya jenis suke mengunyah..kalau babysitter dulu rajin melayan die dengan bagi biskut..kalau kat sekolah takkan teacher nak layan die je kan..

Lepas dah siapkan bekal afif semua..mama n daddy plak la kena siap2 pi kerja..afif kalau tido balik kena la dukung masuk dalam kereta..kol 7 wajib ada dalam kereta dah!

Sampai sekolah afif around 7.10-7.15 pagi camtu..dah ade budak2 lain biasanya sampai lagi awal..and afif sambung la tido kat sekolah..sebab kelas die start kol 9pagi ,mama die ape lagi pecut la pi opis..KD tu lepas je 7.15 dah start jem! so takleh lambat..lambat sikit je habisla!and saya plak kena sampai opis before 7.45am..kalau tak kim salam la nak dapat parking free kat dalam..yg kat luar dah la kena bayar..menapak jauh lak tu..tak kose ok nak jalan dengan perut boyot2 ni.

tu kalau nak masuk opis pagi2 la..kalau meeting dengan customer kat luar leh la lenggang kangkung kluar lambat..tapi saya prefer meeting dengan customer belah petang sebab leh balik terus pastu hihihi

Tapi serious..sejak ada rutin baru ni rase penatttnyeeeeeee...malam saya flat! lepas masak n dinner pas isyak kompem dah tido!

Okla sekian bebelan saya hari ini..tapi part paling bess esok cuti!!!! yeahhhh!! kan bes tiap2 minggu camni..2 hari keje pastu cuti hahaaha.



4 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

apsal ko cuti? aku pun berubah jugak. begitu jugak my nuha. dia awal skang tido :p

Joy said...

mmg gitu kut..i dulu pun bila anak dah start bersekolah..rutin hidup trs bertukar...mmg penat tp puas hati lalui semua tu kan :)

Nurhayati said...

ooo aku baca pun rasa penat sudah..
takper pengorbanan tu semua berbaloi.
tahun depan aku lak rasa semua tu hihi

Farah said...

elis:hahaha kl cuti maaa :D..kat tadika dah penat la tu yg tido awal.

has:aah..pengalaman semua tu.

yati:haha itula..harap2 mcm tu la jugk..

Awards ~~thank you!