Wednesday, January 11, 2012

Siri bercakap dengan afif #1

afif dah pandai cakap skang and petah pulak tu lagi2 sejak sekolah ni kan..kadang2 rase nak rakam je setiap ape yg kluar dari mulut die..


situasi 1: atas katil tgh golek2 dengan afif untuk tidokan die.sambil golek2 tu borak dengan afif sampai satu tahap die dah mengantuk.

mama:afif ,tadi naik moto dengan daddy bes ke?
afif:bess..

mama sambil2 layan twitter.

mama:afif ,hari ni ade belajar semayang ke?

afif:ade..hmm..(dah terpisat2 nak tido)

mama:afif citerla hari ni buat ape lagi?

afif: mama,senyapla..tido.

mama:....... (sentap )

selalu kitorg yang marah die kalau die bising atas katil time nak tido..now ,mama yang kena balik.


situasi 2: afif baru balik dari sekolah..mama kena tinggal kat rumah sebab kena bedrest..then daddy tinggal kami berdua sambung kerja.

afif:mama jangan nanes (nangis) tau.
mama: kenape?
afif: teacher ade.
mama:mane teacher ade kat sini.
afif: ni (sambil tunjuk diri sendiri).....daddy keje..afif keje..(ntah ape lagi die sambung ckp sorg2 sambil main lego)

ayat tu sebijik saya guna mase nak ingatkan die jangan nangis masa pergi sekolah..tapi bukan afifla yang keje..mama la yang keje..haihh anak aku..

Seronok k berborak dengan anak..hari2 skang ni tak saba tunggu die balik sekolah nak dengar die bercerita..


3 comments:

isabelle said...

hihihihi.comelnya afif.
time2 ni baek kalo dpt, ko record je buat video.
lawak betoi

e.l.i.s.s.m.i.e said...

akal panjang kan budak2 ni. nuha pulak semalam ckp, nanti dah besar nak kawen dengan abah. aduyaiiiii

semut-terbersin said...

nyomelll!

Awards ~~thank you!