Thursday, January 5, 2012

About me,afif and adik


Selamat tahun baru! dah masuk hari ke 5 tahun 2012 baru nak ucap tahun baru hahaha..

Hati teringin sangat nak update blog tapi fizikal yang sakit tak mengizinkan saya duduk lama2..i'm bedresting now at home..doktor bagi MC 2weeks dan suruh bedrest je..Selasa lepas dah proceed checkup kat Tropicana Medical Center dan doktor pon tak dapat nak kenal pasti sakit apa sekarang sebab tak boleh nak x-ray.


So die boleh assume jela based on examination yang die buat..dan die kate maybe berkaitan dengan sendi dan tulang bukan nerve yang macam GP kata sebab tu kaki kanan jalan pon nampak dah tak betul..kadang2 saya tak boleh nak gerak lansung..sakit sangat jadi doktor suspect maybe bones and joint saya bengkak sebab tampung berat badan yang naik mendadak.

Sedih ok..tipula kalau kate tak sedih.. kadang2 menangis je kalau sorang2 kat rumah..rase down dan hopeless sangat..kaki takleh jalan..rase macam tempang padahal baru je baik dari mabuk dan boleh masak2 hari tu.baru semangat nak pegi opis dan jumpe client tapi yela ini semua dugaan mengandung dan saya harap semua ni ade hikmahnya.

Orang lain start tahun baru dengan berita gembira..tapi saya awal2 dah macam2..but i hope sakit ni tak lama dan cepatla baik..banyak bende saya kena kejar.Please pray for my fast recovery yer.Thanks.


On the other hand..anak sulung sudah start sekolah (last 2 weeks orientation je)..semalam tak dapat nak hanta die..hari ni gagahkan juga ikut daddy die hanta afif..hahaha tengok! die buat drama ok..pegang tangan daddy kuat2 taknak lepas..

teacher kata dia taknak berkawan sangat dengan budak2..nak kawan dengan teacher je..takpela pelan2..Saya tahu dia saje je tu..dulu mase hanta babysitter mula2 macam nila perangainya..lepas tu dah lama2..sampai nak tido sebut2 nama kawan2 yang ada kat rumah babysitter..rindula kunun.




Mase pergi jumpa pakar untuk kaki saya yang sakit tu..saya buat appointment dengan gynae sekali..muktamad la kali ni..nak bersalin kat Tropicana dengan Dr Noorfidak.taknak tukar2 dah..leceh plak nak ke SDMC tu..lagi satu nak tunggu dapat jumpa dr delailah punyala lama..huhu tak cukup sabar dan rase tak berbaloi bile kena bayar mahal2 (suspected that SDMC overcharged) dan kena tunggu sampai 2-3 jam.Dr Fidak pon ok juge..peramah dan saya selesa dengan dia..pernah consult dengan Dr Fidak dulu mase saya ada masalah period tak teratur..untuk sakit kaki saya ni die recommend makan fish oil..die kata manela tahu membantu..lagipon fish oil tu supplement dan tak berbahaya untuk pregnant lady kalau ambil 1-2 biji sehari.

fish oil(provas) lagi besar dari obimin..paling kanan tu kalsium.
Adik afif dah 16 weeks!Alhamdulillah semuanya nampak normal dan adik sihat..dah scan gender siap ok..and it's boboy lagii! hahahaha afif ade geng main basikal dan bola la pasni..mama gak takde kawan..takpela saya boleh demand jadi ratu dalam rumah hahaha.husband kate..alaa walaupon boy tapi anak lelaki ni la yang rapat dengan mama sebenarnye.

p/s: boleh tak afif takut tengok gamba scan ni..die kata hantu..sebab imej black n white tu kan..sabajelaa.


5 comments:

CikPuanHaLia said...

Aku rasa ada betulnya kata husband ko tu. Semua anak2 aku manja tp yg lebih manja n rapat ngan aku adlh hannan.

Btw..semoga dberi kekuatan utk menghadapi semua ujian ini. Tentu ada hikmah disebaliknya..entah2 bby tu nti jd ank yg paaaaling senang nk jaga. Amin

semut-terbersin said...

hahahaha kelakar laa afif! hantu..ni mesti banyak tengok citer hantu kat tv ni..aiseh tu laa tv skang ni asik nak tayang citer hantu je kan?..aku mmg tak bukak laa cite2 hnatu ni, takut ngigau anak aku..tp tu laa kan..tapikan, kalu iklan pasal cite hantu tu kuar pon derang bleh tertengok..aku time iklan, tutup mata anak aku kejap..akakaka
hehe mesti derang kamceng nanti! geng main beskal/bola..

.m.u.n.i.r.a. said...

take care yang..
mcm series je ai dengar sakit tu..
btw afif dah besar ye!dah masuk school.same goes to zahraa..

LIP (^_^) said...

Hope farah cepat sembuh!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dugaan mengandung kan. sabar erk.anak aku pun hr pertama meraung, skang dah ok. tapi tiap kali balik aku nengok ceria ajer muka, tapi dia ckp tak best ajer manjang sekolah :p

Awards ~~thank you!