Sunday, April 1, 2012

CIC's Sports Day 2012 - from unsatisfied parent to CIC's Center Management

Halllluuuu!

How's ur weekend?

Ok nak cerita pasal weekend saya yang lepas..sabtu tu afif punye hari sukan..bukan CIC KD je yer..satu CIC seluruh Selangor and KL punya hari sukan..jadi boleh tahula berapa ramai budak and mak bapak yang datang..sampai diorang kena buat 2 sesi..pagi and petang..sekolah afif sesi petang which I don't agree from the beginninglaa..kenape? nanti kite tgk gamba kenapa tak seswaiii buat hari sukan budak belah petang..

Teacher afif awal lagi dah pesan pakai baju kuning..jadi kami anak beranak gigih mencari baju kuning untuk event ni..ni on the way ke Stadium tasik titiwangsa..

Sampai2 je jalan masuk ke stadium jem..rupenye ade plak orang buat kenduri kahwin betul2 depan stadium tu..bila dah ade kenduri kahwin..parking sah2la susah nak dapat..jauh kitorang parking time tu and nasib baik cuaca mendung..cuba kalau panas..dah la pukul 2pm time tu yer.

Masuk stadium,afif mula2 meragam jugak taknak join group dia..lagipon dia tahu kami ada dekat situ..so saya terpaksa pass dia kat teacher untuk masukkan dalam barisan..mengamuk jugakla mula2..pastu lama2 ok..

banyak budak2 lain yang menangis dan meragam buat perangai..yelaa..dah petang kan..kol 2 lebih nak kol 3 baru start..tu kan mase tido budak..macam la pihak CIC tak tau.saya tak salahkan branch sekolah afif tu..saya blame pihak pengurusan pusat CIC la.dah sah2 depa yang decide and branches kena follow je kan..

tengok budak depan afif tu dah tertido2 sampai tertunduk ke bawah..tak ke kesian? teacher kena kejutkan sebab event nak start..

Lagi satu saya tak setuju part lokasi kat tengah2 KL..kalau branch KD mcm kami ni okla consider dekat je..tapi yang datang dari Shah Alam.Klang,Sepang pon ada tau...semata2 nak tengok anak sukan yang acaranya takdela banyak mane pon..afif ade 2 event je kot..tak ke rase sangat tak berbaloi..tapi anak punya pasal sah2 la parents kena pergi kan..again saya blame pihak pengurusan pusat CIC la yang terlebih bijak buat macam ni..boleh tak jangan nak ambik untung sangat?..bahagi2kan la ikut daerah ke? contoh KD ni sahaja ade 2 branch CIC..so boleh expect 1 daerah macam PJ contohnya mestila banyak branch kan?bukan murah tau kitorang bayar masa registration dulu almost RM1k sorang budak (tipula kalau kata duit tu 100% branch yang amik kan) kalau kata kami ni kena kluarkan duit sikit pon untuk sport's day ni takdenya berkira sangat pon..asalkan budak n mak bapak budak happy and really enjoy the event cukupla...janganla buat event syok sendiri.

Kami balik awal sebab rase kalau duduk lagi lama memang tak berbaloi dengan afif yang dah start cranky..acara untuk parents ada tapi memang jangan harapla nak join kan..so better balik sebelum ia menspoilkan mood kami anak beranak.

Saya taknak komplen kat teacher2 yang mengajar anak saya sebab they did the best already nak handle budak2 yang meragam tu..sabar gile ok..pastu dengan pihak pengurusan yang expect everything nak goes smooth ikut timing diorang setakat macam buat syarat je sport's day ni..pendapat saya baik takyah buat la lagi bagus..kalau buat lagi next year (kalau afif masih kat CIC la) memang tak datang dah kami ni.seriously!

Anggapla ni macam unofficial complaint dari saya ke pihak pengurusan pusat CIC not to the school yer..please take note saya dah bold kan font lagi...
harap depa baca...terima kasih.

Kredit to teacher2 afif yang sabar dukung jugak afif masa dia mengamuk2 taknak masuk barisan..saya kesian tengok teacher2 tu huru hara sebab yang mengamuk bukan sorang..ramai lak tu..jadi bayangkanla tahap sabar diorang tu macam mana.

Okla dah complaint banyak2 kat atas..nak share jugakla gamba afif masa sports day tu.


anyhow..afif punye mood makin better bila dah start main..haha suka tengok dia jadi kanggaroo..daddy afif terlupa nak rakam dalam video.

dah habis acara untuk 4 tahun..
main sorang2..bestfriend dia aufa tak datang rasanye.


dah kol 4 lebih camtu..afif dah mula cranky..since dah takde acara lagi untuk afif ,kami decide balik awal..tak kose nak tunggu sampai habis..bagitau teacher afif la dulu kami blah sebab takut plak dia carik nanti.

special pose dari anak beranak yang poyos :D

Sampai umah ,lepas mandi and makan afif terus tido sampai esok pagi..

p/s: agak terkilan sebab tak sempat nak kenal parents kawan2 afif yang dia selalu sebut2 nama diorang bila balik rumah..yela time2 macam nila nak kenal kan..tapi sebab event yang huru hara dan serabut..memang rasa nak tegur orang pon malas.

2 comments:

mylongjourney said...

Da big boy afif! Huhu..xdpt nk byg cane la awal masuk school nnt. Tahun depan mmg dah kene g school. Bercakap pun tunggang terbalik lagi. Haish..tibe2 aku risau. Belum masuk bab diaper lg. Anyway, bgtau afif auntie anem sgt proud of him. Independent sgt die tu aku rasa farah. Hehehe..awal now kije die asek buli adik..

mariaariffbaby.com said...

maybe you should write official complaint. they should arrange better than this kan as that sport day dah include dalam fees semua.. all parents deserve the best from every RM yang kita keluarkan.

Awards ~~thank you!