Tuesday, April 17, 2012

Stress!

Nasib baik ada blog..tempat nak meluahkan perasaan.

Tengah stress tahap gaban..customer yang dah diambil alih tak sampai 2 bulan oleh sales rep lain mintak balik saya jaga mereka semula pada GM dan akhirnye GM agreed la pindah balik account tu pada saya..huwaaaa!!!

Stress sebab kena handle 3 project serentak dengan customer tu..dahla perut dah sarat ni..nak hadap site visit banyak kali bukannya larat.

Bile sebut project ni memang la bes sebenarnye sebab komisen dah tentu masuk kat saya nanti bila dah habis projek tapi sebab tengah sarat ni memang takut ter monitor je semua..lagi2 semua project besar2..memangla effort saya mula2 nak closekan semua deal tu..lepas tu bile dah closed,sales rep baru ambil alih tinggal nak kick off project je..sampai tengah2 saya kena ambil balik.

Termenung kejap jadinya..sebab tengok email pasal project bertalu2 masuk..otak cam takleh nak proses tetiba..satu keje tak jadi.

Haihh..saya kena relax kejap..serius otak betul2 berserabut.

p/s:ngadu kat husband,dia kata take it as compliment sebab customer demand saya directly.Bukan semua orang dapat appreciation indirectly macam tu and for sure management akan pandang bende2 camni.





5 comments:

CHeeSYaNa said...

berat mata memandang.. berat lagik bahu yang memikul (dan berat lagik perut yang mengandung!).. chaiyo, farah!

yatie chomeyl said...

erm betul ckp u rhubbytu tapi at the same time jaga diri elok2 ye. jgn stress sgt, xelok utk u and ur baby dlm perut. hugs XOXO

Elyn Sani said...

Betui gak ckp asri tu! Tp ko jgn stress sgt x elok lak utk kesihatan. Chaiyok2

mariaariffbaby.com said...

sabar yer mummy..jangan stress sangat. cian baby :)

p/s : kena mintak co up kan gaji ni as ada demand from customer

Nia said...

Sabar ya Farah, dulu I pun terkena jugak macam tu, bos bagi handle satu projek tu time tgh sarat. Rasa tension sgt, En.Suami pun kata, anggap la bos tu yakin dkt kita, sbb tu dia bagi kita.u jgn stress ya, tiap perkara pun ada hikmahnya.
ape2 pun sekrg GM dah tau, u ni very reliable :)
cheers!

Awards ~~thank you!