Friday, April 27, 2012

33 weeks!

My pregnancy already 8 months now..to be exact..skang dah 33 minggu nak masuk 34..last Monday pi checkup dengan gynae dan sangat terkejut sebab dia kata kepala baby dah engaged kat bawah and bila dia pegang2 tu,katanye baby dah takde ruang nak naik balik ni plus baby punye kepala besar sikit (baru 33 weeks tapi saiz kepala dah 35 weeks)..patutla sakit sangat part bawah skang ni..nak bergerak pon bukan main seksa..mcm penguin pon ada..kadang2 kepala baby menekan kat bawah memang rasa sakit btul.

So gynae tak bagi active sangat..sebab dia nak avoid baby keluar awal sangat..so now,husband la jadi driver saya ke hulu ke hilir..kalau ade meeting kat luar saya tumpangla bos ke atau opismate..taknak la ambik risiko kan..kalau nak kluar awal sekali pon biarla cukup bulan..atleast lepas 36 weeks..tapi kerja macam saya ni susah nak duduk setempat..meeting yang internal pon berlambak nak kena attend.

Opismate memang ramai dah tegur..perut dah turun..kaki pon dah start bengkak huhu.


 adik afif now dah 1.88kg

one of the most important thing yang kena beli..we still prefer Britax...yang lama dah kasi kat adik saya.yang ni lagi canggih dari yang lama and husband plak berkenan sesangat.
belikan juga budak ni whiteboard crayola..tengokla dinding kat belakang tu..habis dah kena conteng..nak di marah kang terencat plak daya kreativiti dia..ha contengla puas2 yer nak kat whiteboard tu.


4 comments:

Eliss Mie said...

aku dulu tak sempat merasa baby turun.hehehe

lepas ni kena dgr laa nasihat doc jgn aktif sangat. moga semuanya berjalan lancar !

yatie chomeyl said...

cantek darwing board crayola tu..berkenan pulak. how much u beli eh dear?

misha.w said...

sekejap je dah nak bersalin!

lily lotus said...

yg penting u take care!

Awards ~~thank you!