Friday, May 25, 2012

37 weeks++ dan set bersalin

Assalamualaikum..

Dah masuk minggu ke 37 dan masih lagi mengusung perut ke hulu kehilir..jalan dah macam rupa penguin..opismate tengok pon asyikla suruh balik je sebab risau takut terberanak kat pejabat hahaha tapi work from home pon bosan juga..baik siapkan kerja mane yang patut dulu..cuma mase di opis kurangla skit..kadang2 masuk half day..pastu sambungla pula kerja dari rumah sbb kena ikut jadual kerja husband juga .dia kan tukang anta dan ambik sekarang.

Hari ni pi checkup baby lagi..hehe suke sangat tengok mase scan tu adik afif tengah hisap jari..insyaAllah anak yang ni juga pandai menghisap /latching nanti macam afif dulu..yg lain2 Alhamdulillah nampak normal.

Dah 37 nak masuk 38 minggu ni..barang2 sume dah kena ready..last sekali dalam list semalam baru dapat ialah set bersalin yang lengkap.Kali ni nak try yang Amway pula..dulu pakai Cosway .

Beli satu set dpt bengkung sekali..harga RM250


ada 2 minyak.1 untuk mama and 1 lagi for baby.yang untuk baby tu bau macam minyak telon.i like!


Bahasa kampungnya tepel hehe..letak kat perut masa nak bengkung.


Ada pilis dan param juga jamu




Jamu pon ade  2 yer sama macam cosway dulu.
Saya memang bagi kredit la untuk packing dengan presentation product ni..teratur and buku guide memang lengkap dan tersusun siap ade bagi jadual hari2 nak makan/pakai ape.Untuk 1st timer berpantang sangat membantu laa,,dulu cosway punye simple je..maybe sebab tu cosway murah kot.



Oh ya..dulu pernah cerita kan saya ada beli juga set Tanamera ni..tapi pada saya set ni x lengkap..bende2 asas macam pilis.param dan tepel tak ada..Tanamera ni style dia macam set bersalin moden la..sesuaila untuk orang2 yang rase pakai pilis ke param tu tak perlu pon takpe..but not for me.saya memang pakai bende2 tu semua lepas bersalin afif dulu.nak kate saya old school pon katela..badan sendiri baikla jaga elok2..nasib baik beli set Tanamera ni time tu less 70% so takdela rase rugi sangat..plus bende2 lain yang dia bagi macam scrub,sabun mandi,body mist tu semua takde dalam set Amway.



Tanamera bagi 2 minyak juga.1 minyak urut sama mcm amway tu,..lagi satu minyak kelapa dara..hmm yang ni saya kurang pasti apa khasiat die so kena start google la.


Ha amik! skang ade 3 bengkung dah..over la plak..2 yang style ikat2..1 lagi yang strap punye incase saya bersalin c-sect lagi kenala pakai yg style strap.ok kalau tak slim gak perut tak tau la weii.



Ni of the reason jugak saya beli set Amway tu..sebab ada promotion skang..beli set bersalin dapat beli set pisau ceramic + antibacterial cutting board ni 35 hinggit je..kalau tak harga sebenar die RM 160++  hahaha..dah test dah pisau tu..tajam gile wei!




Ok nanti saya akan bagi review untuk kedua2 set bersalin lepas saya pakai k tapi kena tunggu sampai saya beranak la dulu.

5 comments:

adianiez AIDA said...

:)
selamat menunggu hari kelahiran...

eira eixora said...

hari tu saya pakai set amway. memang menarik, kejap je luka bawah elok sebab mungkin sebab air mandian dia tu kot. dan saya tak sapu pun ubat kuning yang spital bagi tu.

tapi nak abeskan pilis, param sume tu amat terseksa. siap menghitung hari. hahaha! sebab masa pakai lah baby nak minum susu. end up abes jatuh atas baby.

teh dia pulak bagi saya pahit. mungkin orang lain oke je

mariaariffbaby.com said...

huhuhuhu..terus terbayangkan kenangan silam..chewah!

tapi mmg mood masa dah nak hujung2 due tuh..takde mood nak work sangat..

asik usha online nak beli set bersalin..

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

singgah sini..salam kenal ^^

Amirah said...

nak tanya, set amway tu beli kat mana ya? tgah mencari2 jugak ni. TQ

Awards ~~thank you!