Friday, May 11, 2012

About pregnancy, work and movies

Salam Jumaat..


I'm on medical leave since yesterday.Checkup dengan gynae semalam and told her that i felt like having contractions since Monday. On Wednesday contraction macam makin kerap like every 20 minutes (yer saya siap timing lagi)..tapi time siang je..time malam takde plak..and takde tanda2 darah ke ape so i assume tu adalah Brixton Hicks and maybe baby stress kot mama die kuat sangat kerja so dia mogok mengeras dalam perut.Dapatla saya MC 2 hari.Hasil gynae kate,berat baby 2.44kg dah and air ketuban saya masih byk so baby masih lagi ade ruang nak membesar walaupon kepala baby dah engaged kat bawah..jadi kalau dia nak kluar pon rasanya takdela awal sangat.


Mane la baby tak stress..sarat2 ni I still attend meeting outside office,masih lagi bergerak sana sini  dgn aktif sebab dah kerja macam tu...duduk setempat sekejap je..balas2 email,siapkan quotation n proposal pastu gerak balik pi meeting.ni nama je on medical leave..gynae suruh rehat tapi kol 7 pagi dah terpacak depan laptop balas2 email n sending out proposal.ha camne? tapi atleast i'm at home kurangla bergeraknya.


Dah jadi habit ,i cannot see email yang pending lama2 ni ataupon issue yang takde movement from other team..memang cepat jela tangan ni shoot email kang.That's why nanti dalam pantang, saya kena buat2 tak nampak /dengar email masuk atleast for 2 weeks. Saiko sungguh kan? I'm too attached with my work jadi susah jugak sebenarnye jadi orang gile kerja ni hahahaha


Now tengah siapkan paper untuk handover kerja pada boss.Nasib baik banyak deal yang dah closed on 1st and 2nd quater tahun ni and dah handover pada Project management team so atleast I have Project Manager nak handle project2 tu.So insyaAllah target sales tahun ni boleh meet hehe..tu yang paling penting :D (haihh ni penentu bonus i tahun depan ni hihi)




Ok sudah2la cerita pasal kerja..nak cerita pasal movie review plak.Ni 2 latest movie yang saya sempat tengok kat wayang.and both are highly recommended untuk sesiapa yang belom tengok lagi..



Movie Avenger ni lama lebih 2 jam setengah  so request husband to purchase gold class ticket..sebab tak tahan sakit belakang..anyhow memang sangat berbaloi la.

Movie ni rasanye budak lelaki suka sangat perang2 guna kapal dengan kapal alien..tapi ending die macam kena potong la plak..sekejap sgt.tp overall memang bess movie ni..berbaloi juga walaupon tahan je sakit belakang sebab duduk seat biasa.

2 comments:

Nurhayati said...

kena slow sket beb. jgn force sgt badan tu. nanti nak bersalin lagi byk pakai tenaga. ape pun take care of urself ;-)

Eliss Mie said...

gigih lagi kerja yr nak bersalin tu..

Awards ~~thank you!