Tuesday, May 8, 2012

afif 3years 5 months


lama tak cerita detail pasal perkembangan afif..now he is 3 yrs 5 months..kejap je x lama lg dah nk masuk 4 yrs plak.

baru2 ni dpt report card dr school and i can say that as a mother, i'm very proud of afif considering he is of the youngest student in his class.

1.Bab2 ikut arahan teacher terbaik (apesal kat rumah taknak camni)
2. Bab2 menghafal doa dan ayat2 dalam solat adalah baik especially al-fatihah..die boleh baca sampai habis (bunyi ade pelat sikit ).
3. Bab menulis adalah kurang sedikit (ok ni kena salahkan mama die sebab selalu tolong buatkan homework yg kena tulis2 hahaha)

Perkembangan afif selain di sekolah:

1. Insist kami panggil die 'abang'..and die pon skang cam tak sabar nak tunggu adik kluar..selalu pegang perut mama..ok kite tengok nanti adik dah kluar die heran ke tak hihi.

2. Sangat caring..mama now mengah takleh jalan laju2 (jalan dah macam penguin)..selalu kalau jalan kena tinggal dengan daddy..nanti afif akan marah daddy soh tunggu mama jugak.

3. Potty train dah 100% done..now he can even buang air besar sendiri dalam toilet.kami letakkan bangku kecik kat dlm toilet so that die boleh naik sendiri laa kat seat toilet tu bile dah selesai dia akan jerit cakap dah..nanti dah besar sikit boleh la cuci berak sendiri hahaha.

4. Selain dari sup,afif punye favourite lauk sekarang ikan goreng garing + masak lemak bayam+kicap..bagila die makan mmg leh habis sepinggan nasi..he's not a picky eater tu yang syukur sgt2.

5. Afif tak suke pakai seluar pendek..maybe teacher kat skolah ajar agaknye tak elok pakai suar pendek (aurat) hihi so now kena banyak belikan die seluar panjang nampaknye.


afif at cherating hari tu with mama yang dah jadi supermontel.


oh nak share jugak..medela FS dah sampai semalam!!! dapat bende ni macam dapat handphone baru gitu..excited nak godek2 hihi.




4 comments:

yatie chomeyl said...

wah ,mama ada gadget baru untuk baby. nanti buat review ye, i pun plan nak beli medela FS gak utk 2nd baby ni

atulhani said...

FS adalah gadjet yang paling best utk BF mom hihihih.. really worth it..

lily lotus said...

selamat bergumbira with the new gadget :)

Eliss Mie said...

wah dah besar anak bujang :) nanti boleh laa buat review psl tu. kot2 aku termengandung nanti ;p

Awards ~~thank you!