Thursday, January 3, 2013

2013

Happy New Year!

harap tak lambat sangat nak wish baru hari ke 3 kan..

So kalau sebut pasal new year..mestila pasang azam baru..hmm azam saya tahun ni macam banyak sangat tapi saya share la sikit hahaha..harap2 semuanya tercapai in shaa Allah.

1. Completekan diving course saya yang tertangguh tahun 2011 sebab pregnantkan Akif..husband dah tetapkan tarikh around March.

2. Start balik ke gym dan berlari..tahun ni nak start join event larian2 kat Malaysia..mungkin tak semua saya target tahun ni dapat join atleast 3 event..start dengan Brooks Half Marathon..tapi saya takdela lari 21km kot...nak try buat 10km dulu hahahaa.harap2 ada kemampuan...



3. Azam untuk berbelanja dengan lebih cerdik..seperti membeli barang2 yang diperlukan dari deal2 yang banyak ada di internet sekarang...saya baru nak berjinak2 dengan deal2 ni..orang lain berkurun dah buat hihihi..kat bawah ni bende pertama yang saya beli using mydeal.com.my



4. Nak belajar menjahit!!! hahahaha kunun...ni azam dah beberapa tahun lepas kot..tapi masih lagi tak start..ok tahun ni mesti start jugak..dah survey2 dah portable sewing machine..tinggal approval dari husband je ni nak beli ke tak hihihihi.







Ok..saya share 4 jelaa..yang lain2 biarla rahsia hahaha..ok nak gerak pergi site survey dah..tata!

7 comments:

isabelle frankly said...

alang2 dah ada mcm2 best deal tu...jgn le borong semua pulak. hehe. kan online shopping tu addictive.
hehehe

Has said...

all the best farah!
has pun nk diving gak.. tp plan dlm june mcm tu. brooks nnt has join 21km..my 1st HM...semoga kita success :)

mancet said...

hati2 with all the deals site cos they sell lots of fake stuff..make sure ko study dulu ;)

Farah said...

is: tula kan takut jugak addicted.

has.jom lari sama2..tp farah separuh jalan jela hahaha.

mancet: haaa ye ke? ok baik2.

I am Chipfida... said...

hehehe.. hepi new yearrr farra! and happy belated birthday! mari kita sama-sama menjayakan azam yang diazam-azam kan itu...

Amilita Zaini said...

All the best Farah. Kita punya azam ada yang sama la hehe..tapi belum tetap ap2 tarikh lagi.
I tak masuk Brooks HM, masa tu adik kahwin. happy training!

atulhani said...

Best of luck farah.. btw.. just wonder.. orang tak pandai berenang boleh amik diving tak?

Awards ~~thank you!