Friday, January 4, 2013

VCO


Saya tengah mencuba produk baru untuk penjagaan dalaman dan luaran hahaha..poyo je.

Actually saya nak cuba Virgin Coconut Oil ni sebab banyak benefit dari produk ni saya baca berkaitan dengan diri sendiri.. lepas tu..nak dijadikan cerita..sepupu husband ada try jugak and saya tengok sendiri kulit muka dia yg berjerawat tranform jadi licin cantik halussss je....kulit muke saya buat masa ni takde masalah jerawat dah tapi masalah jeragat la plak (nampak sangat dah tua huhu)..other than this..tumit kaki sekarang cepat merekah..maybe banyak sangat berjalan kot..kerja asik pergi site survey la meeting sana sini sampai tumit kaki pon dah start pecah2.

Order last week dan kelmarin baru sampai..dah try makan 2 hari..hasil memang la belum nampak lagi kan..so kita tengok lepas habis sebotol ada perubahan tak nanti.

Ni benefit  VCO yang saya copy direct dari official website:

 Supplies important nutrients necessary for good health
 Provides an immediate source of energy
 Boosts body's immune system 
 Supports healthy metabolic function 
 Promotes weight loss 
 Improves digestion and nutrient absorption
 Helps reduce bad cholesterol (LDL) & enhance good cholesterol (HDL) 
 Helps keep skin soft and smooth
 Helps prevent premature aging and wrinkling of the skin
 Helps protect against skin cancer and other blemishes
 Helps maintain healthy thyroid function
 Helps control diabetes; helps regulate blood sugar 
 Reduces risk of atherosclerosis and heart disease
 Reduces risk of cancer and other degenerative conditions
 Helps prevent osteoporosis
 Helps prevent bacterial, viral, and fungal (including yeast) infections 
 Lowers the viral load of AIDS patients
 Helps hepatitis C, herpes patients
 Functions as a protective antioxidant

Ada banyak lagi testimonial dari website lain yang anda boleh google je.

Other than this..makan jugak supplement lain...macam OBICAL ni sebab kes malas minum susu.



P/s: Ok..rasanya patut ambil gamba sebelum dan selepas kan?

7 comments:

Nida Mohd said...

sy pun teringin nak cuba VCO tu tapi belum terbeli..nnt update la kesan selepas mkn sebotol vco tu ye..

Has said...

has pun ambik vco.. :)

Lilyana said...

aslmkm..sy first time pregnant..skrg da 30 weeks..so ngah cri set berpantang..boleh saya tanya..sy da baca entry saudari yang pasal set bersalin..between amway n tanamera..which one is more better..sbb sy dlm dilema nk beli either amway or tanamera..sy harap saudari bleh share about it..tq

Farah said...

nida:nnt saya buat review yer.

Has: hehe patutla makin comel skang.

Lilyana: saya prefer Amway..sebab ade jamu sekali.Kalau minyak urut die sama je dua2 pon packaging je lain.

Lin said...

i nk try mkn collagen vco. obical tu calsium eh?

isabelle frankly said...

aku dah abiskan sebotol dulu vco tu..tapi x rasa apa pun.
excited gak nak dgr perkmbgn kau lps abis sebotol nanti.

Farah said...

lin:aah obical tu calcium tp ada campur dengan vitamin D sekali tak silap.

is: hahaha ko dah try ek?muka ko dah licin muluss sebab tu takde perubahan kot hihi

Awards ~~thank you!