Tuesday, January 29, 2013

Cuti 5 hari

Ermm saya tak cuti 5 hari pon..hari Khamis (Maulidur Rasul) cuti then jumaat kerja balik..lepas tu sambung lagi cuti weekend sampai Monday..urghh pastu hari ni lemau nak bangun awal..

Tengok dalam blog dan fb ramainyaa kawan2 pergi cuti2..kitorang?takde cuti mana2 pon sebab husband kerja even on weekend..Dia nak kejar target sales dan service bulan ni so mak redha je la.

1. Hari Khamis habiskan masa kat rumah mengemas2...then petang pergi lari kejap..tapi sebab hujan so dapat lari 4 round taman rimba riang je..estimated  2km (1 round estimated dalam 500 meter)


gambar taman rimba riang hasil carian di google images..kredit to blog owner gambar ni.

2. Hari Sabtu layan Hansel & Gretel..great movie! saya bagi 5 star..penuh action dari awal sampai akhir.Anak2 tinggal kat rumah mak sebab kitorang pon tidor sana malam ahad tu..esok paginya awal2 dah bangun tolong mak berniaga.


3. Hari Ahad,seharian suntuk duduk rumah layan all time favourite anime Fruit Basket..sambil2 habiskan basuh dan lipat baju yang bertimbun-timbun hahahaha plan nak lari lagi petang tu tapi hujan lebat.


4.Hari Isnin (Thaipusam),sambung habiskan Fruit Basket (ada 26 episode semuanya) pastu petang sempat lari 5 round...masuk round ke 4 dah start nak pancit hahaha maybe sebab pace kali ni lebih laju dari biasa sebab nak kejar masa..ingat nak buat sampai 6 round tapi husband plak nak kena sambung kerja..ade gap di rehat sejam setengah je petang tu untuk teman saya lari..kang sapa plak nak jaga budak2 tu.

Oh hari jumaat ni cuti lagi yeayy!! kali ni baru kitorang cuti2..hahaha rancangnya nak cuti2 balik terengganu je..sian kat mertua saya tiap kali call asik sebut rindu kat cucu..so kitorang balikla kejap sebab kalau nak balik raya cina sure la jem sangat2 kan.


4 comments:

CHeeSYaNa said...

raya cina nak g tganu jem teruk erk? Kitorang nak g tganu sbb cousin kahwin :( sob sob.. agak2 if gerak hari sabtu pagi2 tu jem jugak ke?

Amilita Zaini said...

Oh ini lah Hansel & Gretel yang I dok tengok orang tulis kat FB twitter semua tu. I ingatkan kartun hahaa....nampak sangat ketinggalan bab2 movies ni.
Teruskan training Farah. I know you can do it! :)

Farah said...

yana:biasanya jem kat karak..macam raya jugak sebab org cuti lama kan.

Kak millie:hahaha latest movie ni.budak2 pon leh tengok.

Has said...

lom sempat lg tgk Hansel & Gretel ni..

Awards ~~thank you!