Monday, November 18, 2013

Last post sebelum bersalin...

Assalamualaikum...

Sekejap lagi dah nak nak admit dan gynae dah schedule operation untuk csect pukul 1 tghhari..

Dah la lama tak update blog jadi gagahkan diri jugak nak update hari ni haha last minit ek..since GL semua dah ada..and gynae kata tak payah masuk wad awal2..so kitorg pon relax la ni .kol 11 baru nak gerak ke hospital yang jarak 5 minit je dari rumah.

Just a quick update selama menghilang nak dkt 2 bln kot.

1. Baby dah 36-37 weeks..dan saya kena deliver awal sebab dah rasa sakit2 di tempat parut lama..jadi setelah berminggu2 (dekat 3 minggu) di suruh bedrest oleh gynae..so last week dapatla tarikh untuk csect which kena buat awal untuk elak uterine rupture.Jadi doakan semuanya selamat yer kawan2.


2. Anak2? Akif selamat sorang hanta terengganu duduk dengan tokma n tok ayah hampir 2 minggu dah kat sana..huhu sedey kena pisah kejap tapi this is the best for us.Saya memang tak larat nak handle die sorang time die daddy keje as advised my gynae.Budak ni pulak memang tengah manja.


3. Afif pulak malam tadi baru hanta die rumah mak saya di klang..seronok ok kena tinggal kat sana sebab makcik2 sedara ramai..Sempat buat birthday party die kat skolah last 2 weeks ..birthday bulan 12 tapi hari2 dah berzikir kat telinga mintak buat party kat sekolah.so buatla awal.







Ok nanti saya update lagi k latest edition kami haha...berdebar sesangat ni walaupon dah kali ke 3 nak kena operate.
Apape pon saya mohon maaf kalau ada salah dan silap dalam dunia blogging ni dan doakan saya n baby selamat.

Thanks!

2 comments:

mamawafiy said...

all the best dik...akak doakan adik selamat semuanya...take care masa pantang nanti tau

Nurhayati said...

congrats farah.. selamat berpantang n take care :)

Awards ~~thank you!