Saturday, September 24, 2016

After 2 years...

Omg..lamanya tak post kat blog ni.

Tengok last date post blog 2 tahun lepas kah kah kah..

banyak bende jadi 2 tahun..nak update 7 hari 7 malam pon tak habis cerita..so cerita yang latest jela..

dah 1 tahun lebih jadi runner..trying hard untuk maintain healthy and fit dengan kesibukan kerja,jadi mak lagi..so every month wajib masuk event lari atau kalau rajin memang berlari keliling kawasan rumah 3-5km...I started with 3 km and then makin tambah jauh  ke 5 km,10km,12km 14km sampai lah ke half marathon..

So my 1st HM done in Bali..Alhamdulillah masuk tahun ni dah 2 kali ke Bali.

Yup i fell in love with Bali..pertama kali pergi tahun lepas 4 hari 3 malam rasa tak puas..so tahun ni decide pergi seminggu.

Di sana bukan setakat berlari je..husband decide dah alang2 sampai sana dia pon nak dive...so ke Tulamben la kita..memang one of famous diving spot di sana,.fair la kan..i lari dia jaga anak...die dive,,kita pulak jaga hehe.



During race kit collection di Nusa Dua


Timing not so good,,tapi berjaya habiskan sebelum cut off hahaha anyway I will repeat again insyaAllah


 Kids having fun at Hotspring ..mengadap gunung Batur
7 hari 7 malam di Bali..kami duduk 4 hotel..and this one of the best hotel we stay.,Umaya Ubud Villa..kalau yang suka suasana sunyi sepi sesuai la stay sini..we even had our own private pool..tapi air sejuk yang amat

 In Tulamben dive and spa resort..ke sini sebab husband nak diving..area ni susah nak cari makanan halal plus it is far from Denpasar..nak ke sini kena drive 3-4 hours..for Muslim baik bawak enough food if you want to stay here..sebab saya ade 3 anak burung yang kuat makan..i brought mini rice cooker untuk trip kali ni..senang boleh masak sendiri.

Last day we stay in Kuta..i dont prefer stay in here longer..1 hari1 malam cukup untuk jalan2 sekitar Kuta ni..beach dia penuh orang kalau sunset ..kita pon pening dengan budak2 kalau nak lepak kat situ..pagi jela aman sikit untuk famili macam kami enjoy the beach.


1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Awards ~~thank you!