Friday, September 19, 2014

After 7 months..

Bismillahirrahmanirrahim...


Seriously yang sebenar-benarnya sangat rindu dengan blog sendiri..kadang2 kalau sempat bukak  tu dapat baca komen je..lepas tu bila nak start menaip je mula la ada yang melalak la..ade yang nak susu laa..bila time diorang tido pulak..masa tula sibok nak kemas2 rumah..terus tak jadi menaip,.tu yang blog bersawang selama 7 bulan ni hahaha

Jadual memang padat..rasa macam 24 jam tu kejap sangat..alih2 tengok dah hari esok huhu..

Rutin kerja macam biasa..bangun seawal 5.40 sebab nak kejar parking and pergi gym..tapi takdela bergym hari2..2-3 minggu kali seminggu je..kadang2 tak sempat sangat sekali je seminggu..lepas hanta no 2 dan 3 ke rumah babysitter memang terus ke gym..spend about 30-45 minutes sempatla buat kardio dan exercise yang lain..pastu by 8.30 nak kejar masuk opis..Adriana dah masuk 10 bulan..but i'm still tak dapat balik berat lama huhu so lepas raya hari tu kena serious balik pegi gym dan jaga makan.
Bekal breakfast untuk bawak pegi ofis..overnight oat yang saya prepare waktu malam..simpan dalam peti ais dan esok pagi boleh terus makan


Still in sales department so hmm meeting sana sini..juga masih setia usung breastpump kesana sini hahaha..stok susu sebenarnya ngam ngam je..sebab kuat jugak baby girl menyusu..bekalkan 6x3oz susu kat babysitter sehari dan confirm habis..bubur nasi pon bekalkan jugak..pon habis! tapi Alhamdulillah susu Adriana sentiasa cukup..dah anak no 3 ni konfiden sikit kot..takdela gelabah sgt stok susu berkurang.

my petite little girl

Balik dari kerja..saya kena pick up afif from school..kalau tak sempat..husband tapau je nasi ayam /sup untuk 2 orang anak bujang..if sempat saya masak la..sebab husband and me tak dinner nasi malam..either we eat salad..makan oat..buah ke..ye dua2 pon sibok nak diet hahaha..afif and akif walaupon beza 4 tahun tapi sebab akif badan besar so dah nampak macam beza setahun dua je...boleh tahan jugak kuat bergaduh budak berdua ni..kalau time baik siap peluk cium tapi sekejap jela kan...Adriana tukang gelak bile tengok abang bergaduh.

anak-anak bujang saya..pic ni mas raya hari tu

Oh ada yang tanya pasal tadika afif sekarang..real kids seksyen 9 kota damansara tu..Alhamdulillah setakat ni kami puas hati..afif dah boleh membaca dan mengira..his english pon better..takdela mcam tadika dulu..cantik dalam report card je tapi realitinya tak macam tu pon..atleast teacher real kids make effort jugak nak make sure afif boleh baca..sampai ke tulisan pon dia monitor..maybe sebab budak dalam satu kelas tak ramai so teacher memang fokus..we also paid extra class untuk afif..art class,agama class (mengaji) and cambridge english class...semua ni belah petang..overall kitorang puas hati eventhough kena bayar lebih sikit.

Okla got to go..next update tak tau lagi bila hahaha..struggle ni nak cari masa...oh ya probably lepas ni nak buat review sikit pasal breastpump.tunggu ok!




2 comments:

mamabeauty said...

boleh cuba supplemen utk stok up susu utk cukupkan perjalanan 2 tahun dear..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Awards ~~thank you!