Tuesday, January 13, 2009

Afif dah sebulan!!

hehe..kejap je kan rasanya...rase mcm baru minggu lepas bersalin...rase sakit kena belah kat perut pon dah makin kurg...kalau mula2 dulu nak batuk pon takut2 sbb terasa sgt sakit kat perut...

Afif dah pon sebln hari ni (kalau ikut hari dah 32 hari) ....afif skang dah pandai kenal bau dan suara mama ngan daddy die...kalau daddy die takde (kadang2 asri tido kat k.damansara sbb ade client pagi)...afif mesti meragam dan susah tido mlm tu...kalau daddy die ade skali...senang je nak tidokan die.....lg satu kalau daddy die dodoikan mesti die lena (suara mama die tak sedap kot haha)..isk anak daddy betul budak sorg ni...afif ni suke mandi dan tak takut air tp tak suka sejuk ....die tak nangis pon mase tgh mandi ..tp nangis lepas habis mandi sbb sejuk....lagi satu afif dah pandai hisap puting haha..kena paksa hisap puting sbb die suka sgt bergantung kt mama die waktu malam walaupon dah byk susu yg die hisap...die still nak bergantung ngan mata terpejam. ...saba jelaa so end up kena tipu die skit hihihi....


Weekend lepas,mama die dgn selambanya sekali lagi kluar pergi OU utk beli stroller afif (kat sana ade butik Chicco).....yeay! brg2 afif dah nak lengkap...tinggal nak beli baby cot je...haha mama die lak yg terover excited nak beli brg2 ni...walaupon budget agak tight skarang (caj hospital bersalin hr tu je 4k++ sbb c-sect ) tp alhamdulillah rezeki afif murah...takpelaa mama sacrifice la tak beli kamera baru lg huhu (harap2 bonus tahun ni lebat).....yg penting brg2 anak cukup...btulla kan kawan2 sy yg dah ade anak sume ckp...bile dah ade anak ni...apape pon mesti utamakan die dulu....kalau nak beli baju pon mesti dulukan baju anak dulu...tp janganla sampai diri sendiri ngan suami terabai plak kan...kite pon kena jaga penampilan jugak....lagi2 dah lepas bersalin ni.....


p/s:tak saba nak habis pantang ni....ade saloon kat OU buat promotion sampai end of this month...nett price utk rebonding RM319 je (tak kira rambut panjang mane pon)

5 comments:

MeL said...

hi farah slm knl jgk..i abes pantang first thing cari bajus2 yg da sendat tang perut dulu. jeans pun ssh nk cari gk. xsbr kan? rasa cm xterurus je diri ms pantang kan?
rambut pn kena jaga gak tu.

azzamoro said...

oit.. aku cuti satu minggu next week. Insyallah aku dtg ok. c ya. nnti aku sms ko. x saba nak tgk bby ko.

Farah said...

mel:haah mmg rase selekehnye diri mase pantang ni..takde pesen lain..kain batik ngan t-shirt beso huhu

azza: aku nak balik kota damansara dah ari khamis ni...meh aa dtg umah sana plak....landmark plg senang giant kota damansara yg baru tu..

sUrIa dE' nOrtH sEA... said...

hi farah...
nie eila mrsmkt, kalu igtlaaa.... tgh blog hopping, terjumpak blog nih... cam best jer berpantang, aku x pantang sgt cuz duk oversea n xder saper nak uruskan... so, tgh sgt gemuk + huduh + lotsa stretch mark yg sgt menyakitkan mata ditambah ngan selulit segala even anak dah sebulan setengah...

memandangkan aku tgh kt msia (cuti bersalin 6 bulan) nak tanya, betulker mandi lulur leh kurangkan stretch mark??? buleh rekemen tak org yg buat lulur tue...?

thanks, here is my email, fazillahz@gmail.com

Farah said...

hai eila...tgh recall eila klas mane ek..

anyway..takdela bes sgt pantang ni..cume nila masenye nak jaga betul2 so that leh dpt bentuk badan asal balik (walaupon x tercapai lg huhu )..

eila duduk mane?kakak tu biasa buar servis area klang ngan shah alam...

stretch mark tu takleh hilang ngan mandi lulur je..tp yg pelipat ngan perut kite hitam2 mase ngandung tu bolehlaa hilang..kena buat selalu..kalau sekali je hasilnye x nampak..ni dah 3 kali buat alhamdulillah perut ngan pelipat dah cerah skit..

Awards ~~thank you!