Friday, March 13, 2009

3 month~~

Hari ni genap afif 3 bln....semalam pegi cucuk...dan semalam saya amik EL utk jaga afif takut demam ke pas cucuk tu kan....isk isk cuti dah tak byk ni....pasni kalau cucuk afif kena amik MC la...shhh jgn bgtau bos saya tau.. 
Cam biasa..afif mmg akan meraung bile kena cucuk...isk tak macholaa anak mama ni hehe...
mase ni sibuk borak2 ngan daddy...tak sedar kejap lagi nak kena cucuk..
kan dah kena cucuk...meraung jap..pas kena pujuk ok balik...
Berat Afif @ 3 month:6.2 kg
Tinggi Afif @ 3 month:63cm
Berat mama Afif after 3 month deliver:53 kg
 ...uikss naik sekilo plak..ok nampaknye pasni kena kurangkan minum milo...dr 3 gelas ke 1 gelas saja sehari...kununnyee nak bg susu badan pekat..
Dah 3 bln...tapi afif still tak bergolek lagi...mengiring je...isk isk normal ke tu??
Afif juga sukaaaa sgt hisap tangan...bg puting pon takmoo...tangan lebih sedap...bile cium tangan afif...huh..masyamm..so every hour kena laa lap2 tangan die ngan kain basah nak kasik bersih...
Afif dah kenal mama n daddy....of course die lebih tertarik pada mama die..sbb die tahu mama die ade susu...hoayehh!!
....pastu perasan kalau die main kat playgym tu....die lebih suke pukul toy yg kaler merah...adakah feveret kaler afif??maybe kaler merah ni lebih terang kot compare kaler lain...lagi satu mase ujian pendengaran semalam afif agak slow skit bg respon kat bunyi...hmm nampaknye mama kena beli byk toy yg ade lagu2 ni..daddy afif dah risau2..tp nurse tu kate ok je sbb die ade respon...alaa cuakla daddy afif ni..development afif yg lain sume ok dan normal..
Sejak pakai buai ni...afif ade meragam skit laa  bile nak tido..pastu tido pon kejap2......die macam nak berbuai je...tp saya buat tak layan....malas nak layan ngade2 die tu...so saya susukan die sambil baring kat katil sampai die tertido...kadang2 bile dah letih sgt die boleh je tertido atas nursing pillow....yg peliknyee siang je die buat perangai..malam ok plak...tido lena je atas katil....sampai 5-6 jam tak bangun2....pandai plak beza siang ngan malam yee..
hehe dah 3 bln ni...dimple afif makin menyerlah...maybe sebab die dah selalu senyum n gelak2...dulu susah btul nak suruh die gelak...skang ni kalau main sorg2 kat playgym tu pon leh gelak sorg2...huh mama sungguh jeles ngan dimple afif...

p/s:to liza-camne ngan FIL ko?still kat hospital ke?

9 comments:

Elyn said...

semangat nyer afif!!!! pipi tu nk cubit2 je rase!!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

mak ai dalamnyer dimple dier..hikss..pinjam sekejap..nak letak kat Nuha..hihihi

ShaMyt0 ShaMey said...

hye cs
i link ur blog wif mine
minX izin bace blog u yer..
peace =)

MeL said...

ceksi n comelnyer afiff!! gewam tau auntie mel tgk hihi..xpe xlm lg dia ngiring2 n then meniarap la tu. baby ni lain2 development dia, jgn risau k. tp u kn salu practisekan dia jgk..

mrsharis said...

Afif..tembamnyaa..geram auntie tgk..
nuha 3 bln baru 5.8kg

Farah said...

elyn:part pipi je semangat...ikut mama die huahuahua

elissmie:alaa nuha awak letak je jari kat pipi bile senyum hahaha see dah ade dimple..

Shamyto:boleh..sila sila..bertambah kawan..

Mel:hehe takde risau..daddy die je cuak skit..tulaa skang tgh latih2 kan die ..

mrsharis:saya minum byk susu laa auntie...keje saya bergantung kat bawah ketiak mama saya je..

Hasliza said...

aii farah..FIL aku tak jadi admit ward aritu..dia wat treatment ubat dulu..tak yah duk ward..huhu..nak ajak ko kuar bila tau tak jadi admit tu mcm segan laa plak..last3 end up aku pg melaka..teman fitri kursus..arini baru balik..btw,comelnya afif..ada lesung pipit plak tu..:)

s h afi n i said...

ahaha dan dan raisya pon br pas cucuk - demam sehari!

Farah said...

liza:oo nasib baik baik tak kena tahan kat wad...alaa takpela lenkali leh kuar lagi..takyah segan2 :D

Fini:alaa syiannyer raisya...afif pon demam skit tapi tak berape panas.

Awards ~~thank you!