Saturday, March 7, 2009

Buai laju-laju ~~

Sukenyeee saya sbb 3 hari cuti...:crab1:3 hari boleh golek2 dgn afif kat rumah hehe...Hari ni ade jemputan kawin yg saya kena hadiri...kawan lama mase kat MMU dulu...setelah sekian lama berkapel...akhirnya sampai jugak ke jinjang pelamin...tahniah gg....cantik gg hari ni hehe...kak farah tak sempat nak ambik gamba ngan gg sbb afif dah meragam la plak (berak rupenye)....tp sempat la ambik gamba pengantin...
mcm biasa....mata afif start kuyu bile masuk keta......
-selamat pengantin baru gg dan hubby-
dalam ramai2 tu jumpe plak roommate lama saye....die pon dah selamat kawin cume saya tak dapat nak pergi sbb jauh sgt kat kedah..
Balik dr rumah org kawin....kami pon terus memulakan misi mencarik buaian afif...bbsitter afif bgtau yg afif sekarang nak berbuai...kalau duduk dlm rocker tu kena goyang2kan baru boleh tido (dulu takyah goyang2 die tido je)...so umi (panggilan utk bbsitter afif) pon test afif masuk dlm buaian Zara (sorg lagi budak yg umi afif jaga dah umur setahun)...tak sampai 5 minit enjut...die dah lena...hmm maknanye afif nak tido dalam buaian la tu....

Objektif :Mencari buaian yg bermotor (elektriklaaa...boleh enjut sendiri)

Misi pertama:Pergi JJ One Utama
Carik kat JJ yg kununnye ade Sale tu.....jumpe buaian....harga boleh tahan (100++)...tp motor takdek....teett.... misi tak tercapai....
:crab1:
Misi kedua :Pergi BabyJaya
Jumpe buaian....harga pon lebih kurang JJ....jumpe motor tp mahal nak mampus (200++)...oh yaa lupe nak bgtau...buaian ngan motor eletrik tu jual asing2...teettt....misi tak tercapai lagi
:crab1:
Misi ketiga : Pergi MyDear WarehouseSale
Jumpe buaian...harga murah tak sampai seratus...jumpe motor...murah jugak 150 hinggit (kire murah laaa nak compare ngan harga asal)......ting....misi berjaya!!:crab1:Apelagi kami pon memborong segala kelengkapan utk buaian afif dr warehouse sale tu...sempat jugak rembat 1 mainan utk afif....berbaloiiii....mmg berbaloiii...sbb mmg murah....pasni kalau ade MyDear warehousesale....saye nak pegi lagi laa hehe...

-Misi dah berjaya...driver plak kehausan..siann-

tadaa~~afif dah ade buaian..oppss abaikan kain batik tu...sarung sebenar dah masuk dalam mesin basuh...cucilaa dulu baru leh pakai..pasni takyah pinjam zara dah tau...

p/s:thanks liza sbb bgtau aku harga motor tu kalau tak...tak sanggup aku nak meredah jejauh nak pi beli  hehe...

10 comments:

mrsharis said...

hi farah..
kalau boleh biar biasakan afif dua2..berbuai & tk berbuai.

Sebab takut nanti bila dh terbiasa dia dh tak blh tidur kalo tkde buai. So gi mana2 kena mengangkut buai la pulak..

Elyn said...

haah farah jgn biase kan sgt afif tido buai. kalo die dh lena angkat letak kat katil lg bagus.

owh lg satu jgn lupe ltk tilam bwh buai tu, tkt jd kes wafiq jth ke bwh!!!

selamat bercuti........

Farah said...

mrharis:haah...btul btul btul...kena biasakan tak berbuai jugak kenkadang...susah nak bawak jalan nnt...wish me luck!

Elyn:baiklaaa akan saya letak tilam kat bawah hehe...skang ni malam je berjaya tidokan die atas katil...siang nak berbuai lg..kalau angkat jaga huhu..

Hasliza said...

based on experience aku wafiy tido buai letrik..kalau tak berhenjut pun dia tak kisah..cuma bila selalu berhenjut tu..dia lama sket lenanya..lagi satu mmg betul..jgn terlalu depend guna buai..macam aku..kalau travel mmg tak sanggup aku nak mengangkut buai..so aku ajar wafiy tido dgn baring sebelah dia n neneng..mmg berkesan..hehe..cuma yg tak bestnya..kena carik private place laa tuk neneng sambil baring..paling susah nak tidokan wafiy kat umah sedara yg tgh sibuk wat kenduri..huhu..

azzamoro said...

Airyll tak tido pakai buai. Abeh la ko Afif suke tido berbuai, ko kene hangkut buai tuh kemana2. Hehe

Tapi, aku rasa buai yang ade motor ni satu ciptaan yang bausla. Sebab takdela penat tangan nak henjut sampai dia tido. Hehe

faizul heder said...

fuyoo.. buaian elektrik..

mrsharis said...

Lagi satu farah, ur face sama la ngan ur hubby's face. Jodoh panjang nih..
Amiinn..

Farah said...

Liza:huhu tulaa aku pon memikirkan perkara yg sama...setakat ni die leh lg tido dlm baby carriage/carseat kalau kat umah org.(buat jd rocker)..yg penting kena enjut..

Azza:alangkah bagusnyee anak aku leh tido cam airyll huhu...takpela layankan jelaaa budak kecik tu...ngade2 plak nak tido dlm buai...nasib baik terciptanye motor buaian tu zaman sekarang hehe

mrsharis:aminn....tima kasih

sueella said...

MyDear WarehouseSale tu kat mane?
ank sy ssh nak tido.. nak kena cari buaian elektrik juga, jenuh la nk buai manualnye

Ai-Yeen said...

Salam sist.motor buai letrik tu ade sekali ngn besi x? Bukan tiang..besi ape tu namenye..haha..yg spring tu haa..main sebut

Awards ~~thank you!