Thursday, April 23, 2009

Addicted to nescafe~~

Alamakk..cemane ni...last 2 week saje try minum nescafe utk hilangkan rase mengantuk di ofis...sekali minum mcm nak lagi pulak...sejak tu setiap pagi mesti ade se'mug' nescafe atas meja...rase cam lain mcm plak kalau tak minum...

adekah saya sudah addicted to nescafe?? damn!! how come?? sebelom ni mmg jarang sgt minum...mase pregnant mmg tak sentuh lansung sbb takut effect cafein tu pd baby...sejak ade anak ni pepagi rase mengantuk walaupon dah minum bidadari dan kadang2 minum pearl kacip fatimah (husband tak kasik ambik selalu sbb kandungan gula tinggi dlm pearl tu..boleh membawa ke kegemokan kalau minum hari2)....nescafe jugak yang saya rase boleh membuat mata saya segar sampai ke ptg...

huhu ye..ye...saya tahu tak elok minum nescafe sbb saya masih lg BF afif..dah tu cemane ni...kang tak minum rase lain plak.. mata kuyu je.....

7 comments:

MeL said...

farah, i dl addicted with strong coffee! since pregnant minum yg decaf nescafe. pas bersalin minum nescafe balik. bl diet ni br stop! sbb mesti nk kena campur susu or gula kn hehe..u minum nescafe decaf since u breastfeed. gula tu subtitude with brown sugar ke?

apis (bukan nama sebenar) said...

dah addicted ke kak?

hohoho

saya dulu pun ketagihan juga dengan nescafe..suka yang pekat-pekat
tapi sekarang dah tak

akak cuba gantikan nescafe dengan anothr kind of drinks
macam saya,
saya consume milk products
soy milk, cow milk, or anykind of milk (original flavour or choc)

hehehe~

p!nkerton said...

farah! aku juge mengalami masalahyg same plissss!!
addicted to nescafe!
in this case, aku rase aku lagi teruk kot huhu sbb dah start minum nescafe lps sebulan pantang :(
like mcm skang (after dah start keje) aku mesti minum nescafe skali sehari, usually kul 3-5pm cenggitu supaye aku boleh survive hahaha
kalau tak, kul 9pm aku dah tergolekdog depan tv. luckily athirah dah sebulan lebih tak bgn malam langsung! fuhh lega...
err.. camne effect dia bila kite bf aa?

Farah said...

Mel:ok nnt i cuba carik nescafe decaf tu...rasenye sama tak mcm nescafe biase?

apis:hohoho akak minum jugak semua tu...itulaa sementara tak teruk lg ketagihan ni...baik carik minuman lain...tp kena carik yg boleh hilangkan ngantuk la kalau tak nnt pukul 10 pagi dah melayangg..


Fatih:sejak minum nescafe ni afif lambat skit tido...selalu pukul 8pm dah mengantuk..sekarang pukul 10pm pon segar lg....boleh refer site ni....http://www.babycentre.co.uk/baby/youafterthebirth/nutrition/caffeineandbreastfeeding/

Elyn said...

woh bahaya tu!!! kang afif pun x le tido pasai mnm susu u yg ade caffein!!

azzamoro said...

aku amek nescafe kalau nak ilangkan ngantuk.

cube ko tukar amek green tea. Dulu masa nak try to conceive aku benti minum caffeine and amek green tea sebab org cakap cafeeine tak bagus sgt utk org yg nak try to conceive. tak sedap sgt la..

tapi ok aa

Farah said...

elyn:itulaa pasal...bidadari hanya berjaya menyegarkan saya 2-3 jam ..dan sgt berkesan utk aktiviti2 khas hahahaha

azza:green tea boleh hilangkan ngantuk ek?ok harus cuba tp bukan sbb nak conceive ahaha

Awards ~~thank you!