Wednesday, April 22, 2009

Bile plak saya ade facebook ni??

Semalam terlebih rajin nak create account dlm facebook...dah tu opismate,kawan sume sibok suruh join facebook...sebenarnye malas dah sbb dah ade account friendster...malas nak update byk2...ngan blog lagi...tp saya skang tgh gile mem'blog' so facebook ni saje utk memenuhi kehendak rakan2 hahaha...

bile nak register...dpt msg yg email saya dah pon ade dlm facebook...aikk bila mase lak saya ade facebook..ke saye ni dah nyanyuk...saya pon login laa..eh aah laa saya ade facebook dah rupenye..cuma tak pernah update lansung pon..tgk2 dah ade 30 org menanti utk menjadi kawan...hampir semua saya kenal...add jela..


Godek2 jap facebook ni..yerr saya mmg ketinggalan zaman..org lain mcm2 dah update....saya plak baru upload satu gamba semalam....sempat gak nengok kawan2 punye facebook..tp saya pelik aa mmg facebook ni byk kuiz2 ke?? kalau nak main gak kuiz tu cemane? isk complicated gak facebook ni...nampaknye memerlukan lebih mase utk belaja...hahaha sungguhla takde kije yer ........

11 comments:

Hasliza said...

aku pun rasa complicated gak..dah tua2 ni..kena banyak plak belajar guna facebook..hehe..tapi cam menarik..org2 lain dah advance kan..jomlaaa kita ber 'facebook' plak..:)

MeL said...

kan? xreti sgt la fb ni. i pn xreti cmne nk accept gift n main game kat situ. padahal lama dah bukak account ;p

mylongjourney said...

Farah,jgn terpedaya ngan quizzes yang bnyk tu..bnyk SPAM la aku rase kt FB n annoying jugak la if dah bnyk2 sgt tuh :)

azzamoro said...

farah, jgn lupe add aku keh...

norazariah@gmail.com

marilah kite berfacebook sensame.. hek heh

Farah said...

Liza:haha nampak complicated sbb kite masih lg tak tahu guna..nnt da terer senang la kot...jom!add la aku wei..

Mel:haah tulaa org ckp game dlm fb bes bes..tp tak sempat lg nak explore...

anem:oo ye ke..patutla byk gile...

azza:ok ok akan aku add dlm fb ku :D..tp aku punye kosong aa..

Farah Ikin said...

kalau facebbok saya tu hubby jer yg selalu update kan..cam dia punyer facebook gak la

Nurhayati said...

tak bukak FB lagi.. malas la.. nanti tak larat nak maintain byk sgt account..yang ada skang ni pun huru hara dah..hihihi so tak leh nak komen pasal FB. ;)

mrsharis said...

farah..add sy dlm fb tau :D
lia_haris@yahoo.com.my

Bg sy so far FB ni ok la,byk menemukan kwn2 lama..

Farah said...

ikin:hahah menjadi saya la ni..update kan friendster husband..die bz takde mase nak update..

yati:tu laa takut jugak tak termaintan nnt...

mrsharis:saye dah add dah...saya budak baru belaja..tak reti sgt lg nak guna...tp suka jugak sbb leh jumpe kawan2 lama

apis (bukan nama sebenar) said...

hehehe

sekarang memang fb tengah hot macam pisang goreng

kawan-kawan saya kat kampus ni
semua duk sibuk dengan fb
walhal fb ni dah lama wujud

dulu saya ada macam-macam akaun
fs, myspace, tagged, fb
tapi bila difikirkan balik
bnda tu sekadar utk keep in touch dengan kwn2
jadi saya delete semuanya
(sbb byk keburukan dr kebaikan)

sekarang cuma ada ym dan blog
tu pun dah cukup bagi saya
sebab kalau kawan-kawan nak tau perkembangan pasal saya, dorg bc blog sy
kalau nk borak2, chat kt ym

bagi saya laman komuniti siber ni tak berapa bagus
(yelakan..bole jadi macam-macam isu..sbg cth: couple bergaduh sebab pakwe sibuk melayan awek-awek dlm fb dan ada yg lg parah, yang dah kahwin pn bole tahan berbelang hidungnya..hahaha)

apa-apa pun bergantung pada niat indvidu itu sendiri kan

^_^

Farah said...

apis:hahaha panjangnya komen hang...haah bahaya tu kalau husband pon layan fb/friendster ni...sbb tu akak yg selalu update friendster die hahahha...eh kamu ade 2 blog yer...akak add 1 ek..

Awards ~~thank you!