Tuesday, April 21, 2009

Ape salah isteri mengandung??

Maybe entri kali ni ade sedikit emo...bukan emo sbb ape....oppss entri kali ni takde kaitan dgn sesiapa dlm bloglist saye yer...

Saya byk dengar masalah...pasal husband buat hal mase isteri tgh pregnant...tgk sajela kes nora danish dan abby tu....sedey kan..geram ngan husband diorg yg tak reti bahasa....biasa laa perempuan pregnant ni kenkadang moody...nak manja lebih2...layankan jela kan...badan gemok tu biasala..just for 9 month...saba laa skit...yg kluar tu nnt anak kamu juge...pas bersalin kurus la balik si isteri tu....

Ok..sebenarnye saya nak cerita..yang baru2 ni...terkejut dgn berita pembuangan 2 org staff dr kompeni saya....ingatkan kompeni saya dah start buang2 pekerja sbb gawat (kan byk kompeni tgh downsizing skang) ...rupe2nya lain cerita....diorg ni kena tangkap ber'tuuut'dlm toilet dan kira masalah disiplin la ni kan terus kena buang....masyaAllah...yang lelaki saya kenal...sbb sama floor tp lain dpmt...yg perempuan saya tak kenal....cuba carik gamba dalam intranet office tp dah takde...

ok..saya bukanla nak aibkan mereka ni tp saya sgt pelik laa kalau bujang dedua saya agak ni mesti kes tak sabar....tp sbb yg lelaki tu dah beristeri dan ade seorg baby girl yang sgt comel.....one more coming soon (isteri tgh pregnant)....saya tau la anak die comel sbb die slalu tunjuk gamba anak die kat opismate...tak kire la dlm hp ke dlm laptop je...wallpaper sah2 gamba anak besor2.....pastu selalu cerita perkembangan anak die dan isteri die yg tgh pregnant...kalau kite dengar dan tgk kire2 loving husband n father la kan...and furthermore...wife plak keje bawah satu company....tp lain branch....huh tak ke kes haru kat wife tu bile jadi camni....of course la ramai yg kenal wife die kan...saya pernah gak jumpa dlm satu event company...tak kurang cantik orgnya....walaupon tgh pregnant masih lg anggun....

jadi ape salah isteri yang mengandung tu sampai die buat camtu..tak cantik lg ke?tak seksi lg ke?tak sayang dah ke?..lu pikir la sendiri ...haih bila mase lak saya suke pakai tag nabil ni...

p/s: kite harus ingat..yang perkahwinan bukan sekadar s** semata2...kasih sayang,tolak ansur,kompromi antara sifat2 yg perlu ade pada pasangan...baik/buruk mane sekalipon die tetap pasangan kamu...ecehh jd pakar penasihat keluarga plak ari ni..

10 comments:

MeL said...

kesiannya kat wife tu. ntahlah..xtau nk comment mcmmn, tp nk comment jgk hehe.. kes ni penah jd kat sedara i jgk. klu da mcmtu peel jantan tu, i blah aje lah. easy said than done but sanggup ke nak hidup ngan jantan mcmni? tepuk dada tanyalah selera* klu wife dia pn ada rupa, byk lg lelaki2 yg setia kat dunia ni. but mcm i ckp td. easy said than done ;)

Cherry blossom said...

Huhu..mmgla aku pun tak faham nape org lelaki ade yg suke buat pangai time wife tgh pregnant(tp bukn sume). Kawan aku pun ade kene gak.Anak kecik2 skang tgh pregnant anak ke-3.Husband dok buat pangai dgn minah indon.huhu..walhal die gak yg suroh pregnant. Susah nak ckp bende ni bergantung pd kesedaran lelaki tu sndiri & tggungjwb die utk jga maruah dr & family dia kan kan kan.Kalau berumah tangga dgn nafsu susahla..huhu.Mintak2 dijauhkan utk kite.

pu3mawar said...

bende camnie tak leh nak ckp la... kengkadang pihak lelaki saje amik alasan wife ngandung so tak leh nak bemesra....para wife lak jgn kerana mengandung, tanggung jawab kita diabaikan... melainkan ada hal hal yg tidak dapt di elakkan...
ye mmg betul masa ngandung kita a bit emosi.. so kita gak kena kontrol..

Hasliza said...

entahlaa..sedih bla dgr apa yg jadi kat wife..mesti kecewa giler..aku mmg geramlaa kat laki tu yg tak pernah nak bersyukur dgn apa yg dia ada..aku doa sngat2 mintak dijauhkan semua ni dari rumah tangga aku..

faizul heder said...

laki jenis tu kalo wife 4 org skalipun tak tentunya dia tak makan luar.

ini mungkin disebabkan beberapa faktor, bukan kerana faktor permasalahan rumahtangga, tp kerana sumber 'rezeki' yg datang bergolek

kata orang, kalo ada penerima, mestilah ada pemberi, jadi pemberi tu yang sepatutnya dipersalahkan sekali bukan hanya penerima je. ye tak :D

Farah said...

tu la kan kawan2...saya pon tak tau nak komen ape...cume kite mintak jauh jela jgnla jadik kat diri sendiri..

ejon:hahaha pandai hang...belom kawin lg sudah pakar dlm hal umah tangga..

NisS^ImmEr said...

takut nak kawin mcm ni..byk sgt citer camni..smlm baru pas emosi sorg2 tgk citer mertua vs menantu ulangan..geram sbb wife tgh mengandung gak, n cari gf baru..
mintak2 dijauhkan perkara2 mcm ni

Farah said...

niss:isk jgnla sampai takut nak kawin..insyaAllah org yg kita pilih tu takkan buat kite camtu...

semut-terbersin said...

tak sukeeeeee tak sukeeeeeee!! tak suke lelaki macam tu! tak suke gak dengar cite2 camni! siannye wife die..anti betul aku ngan lelaki macam tuh!mintak jauh benda ni berlaku kat batang idung sendrik!

apis (bukan nama sebenar) said...

huhuhu

sedih la dengan sikap lelaki dayus macam tu
masa nikah bukan main lagi berakad
akan menjaga isteri dengan baik segala macam
(saya suka tengok orang bernikah..sebab no more maksiat kan..hehehe)

tapi bila dah kahwin
(bkn semua ye)
bila isteri di depan
dia kat belakang bersekongkol dengan wanita lain
Nauzubillah

minta-minta
saya nanti tidak begitu
walaupun sekarang saya agak nakal
(hehehe)
dan harap saya dapat jadi suami yang soleh dan mithali

bagi merespons komen kak MeL,
akak pernah kena tak suami wat hal camtu?
kalau tak pernah,
saya kurang bersetuju dengan pendapat akak yang bertulis
" klu da mcmtu peel jantan tu, i blah aje lah "
tak sesenang macam tu ye kak
dalam aspek kekeluargaan bukan sahaja kita ambilkiran hal kita semata-mata, hal anak-anak kena ambilkira juga (saya kasihan kat budak-budak yang yatim..bukan kematian bapa atau mak tapi penceraian parents..bukankah perbincangan itu lebih membawa permuafakatan)

oh!
saya pun dah macam kak Farah
dah macam pakar kaunseling keluarga plak

hehehe

just nak share opinion
tak kisah kan ;)

Awards ~~thank you!