Thursday, May 21, 2009

5 months~~


Hai kawan2 mama!! Hari ni saya dah 5 bln 8 hari tau..
Sbb minggu lepas saya demam so takleh inject...jadi minggu ni mama bawak saya ke klinik utk dapatkan injection for 5 month ..mama saya selalu lupe tanye ape nama injection kat nurse sbb die ckp kalau tanye mcm la die ingat hahaa..ok abaikan perangai mama saya tu....oh sebelom tu ...sape2 yg belom vote nursing wear mama..sila vote cepat2 yer!tima kasih..

Macam biasa saya mmg behave bila duduk dlm kereta..lagipon mama selalu umpan dgn toys...so senangla mama nak drive dgn tenang hehe...

Perkembangan saya :

berat saya 6.9 kg jeee!!!! mama ckp saya dah makin berat bila dukung..tipu la!

Banyak bende dah saya terer skang...

1.saya dah terer meniarap..lagi pro sekarang ni takde dah tersangkut tangan bawah dada hehe

2. saya dah terer guling2.....fuh kalau saya mengamuk saya leh berguling lg jauh....

3.saya rase saya mcm nak makan sume bende yg mama ngan daddy makan/minum...hari tu tgk daddy minum air dalam tin....saya siap berebut ngan daddy nak pegang tin tu...saya nak minum jugak!!!!

4. saya dah pandai cakap...hehe bukan mama atau daddy....saya pandai sebut entah! hahaha bila mama/daddy tanye apape saya jawab" entah"... padan muke diorg!

5. saya dah boleh capai kaki sendiri..tp lom tahap utk masukkan dalam mulut....mama n daddy sila aware! saya belom mahu adik lagi yer hahaha...

6. bila dah leh capai kaki..saya bolehla bukak stokin sendiri! bosanlaa asik2 pakai stokin...rimas tau!

7.saya tgh praktis angkat bontot skang ni..tensen tul saye....bontot ni berat sgt!

8. dah 5 bln saya masih lagi minum susu mama.... susu mama mmg bes!! tp saya dah pandai skit..kalau dah kenyang saya dah pandai alih muka...kalau dulu mama sumbat je mesti saya minum sampai muntah2....mama itu tanda saya dah leh makan ke??

ni gamba saya tak puas hati sbb kena inject td..sakit tau!! ari ni dahla nurse praktikal yg cucuk....mcm tak reti je..lama btul jarum tu dalam peha gebu saye huhu...nasib baik cun!

oklaa itu saja cerita pasal saya...

saya nak cerita pasal auntie ika saya plak....hari ni die ade interbiu untuk masuk ke universiti perguruan sultan idris (upsi)...saya denga td die ckp ngan mama CPGA die kat matriks 3.32 ....waahh tererla auntie...saya harap saya pon dapat masuk universiti ......sbb saya nak jd doktor satu hari nnt hehhee..(tu cita2 mama saya)...auntie ika ni rajin carik duit jugak macam mama saya...die siap tayang hp sony ericson baru die kat mama td...eh mcm mane mama saya takde hp canggih mcm tu?? kalau tak boleh saya main selalu....hehe anyway,gud lak auntie ika!!!

ni la auntie ika saye!!
ni saya ngan mama saya laa.....tu muka saya terkejut sbb auntie ika panggil nama saya kuat btul!

p/s:mama saya tak set lg tarikh kamera..die kate tak reti..kena tunggu daddy plak nak setkan ..jd abaikan tarikh yg tak btul itu....

12 comments:

Hasliza said...

geram tgk afif yg mulat2 ni...teringat saat2 wafiy 5 bulan dulu..mulat jer..eh skrg ni mmg semua U kalau nak masuk kena interview dulu ekkk???aku baru tau sebab cousin fitri nak masuk UKM kena attend interview..ermmm oklaaa...kalau CEO approve pasal coker tu bgtau laa ekk...

mrsharis said...

waahh..berat la afif..nuha baru 6.6kg..tp ok la..lelaki kena lg berat dari pompuan kan aunty??? :-P

MeL said...

Happy 5months Old adek domok! hehe..adek domok bole sebut 'entah' ye..hihi cute la ;)

Elyn said...

pandai awak berblog skang ek afif!! ni mestu mama awak ajar kan???

happy 5 mnth afif!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Happy 5 mths old afif..saya pun x suka pakai stokin..hr tu ummi nak beli kasut, saya cabut ..so ummi x jadi beli lagi :P
relax ar, skt kejap jer kan kena cucuk?awak kan kuat kan?

xoxo,
Nuha

mummYaeesh said...

hamboii pandai betul afif karang n3 yerk..da besar sok ada ciri2 blogger tegar gak ni!hiks..

dia tak nangis ke kena jab?

fulltimesinner said...

wohohoho ... jom dota afif, errr tak pon kita main assasin's creed ... best wooo.. boleh lompat2 panjat bangunan, lawan pedang, bunuh org .. erkk ... huhuhuhu..

btw.. aku baru je nak request gambo afif... sry kerja 12 jam sehari tak boleh nak pegi mana2... nanti balik kampung la boleh main2 dgn afif

-poklong

Cikpid said...

hahahha..behave nye dlm carseat..aku nk g cucuk Afieq mggu dpn..hopefully x demam..

Kamu sgt gebu laa..berat pon dh nk 7kg..gud

Farah said...

liza:hihi wafiy pon mulat juge...pasal U tu ntahla..agaknye kot..hehe pasal cooker tu CEO lom balik lg nnt aku usulkan :D harap2 dpt ekekeke..

liya:nuha..awak takpe selim skit..nnt leh jd cun mcm mak awak hihi...saya takleh nnt nenek saya bising saya kurus hahaha...

Mel:tenkiu auntie...hahaha..saya pon pelik apesal perkataan pertama saye entah :P

Elyn:auntie elyn..kalau boleh saya nak jd pemblog tegar cam auntie :D

Nuha:isk awak ni nuha..apesal awak cabut??kan dah tak dpt kasut ..lenkali mase nak beli tu awak buat2 behave je hahaha

Mummyaeesh:hihi ade bakat ek saya?? huhu sakit la kena jab...saya mmg nangis td :(

poklong:ade game baru ke poklong???sonokknyeeeee!!

dun worry poklong...mama/daddy akan selalu tepek gamba afif kat sini...takkan nak tepek gamba diorg kot..diorg bukannye comel pon hahahaha..

cikpid:uishh afif kalau bab berjalan mmg behave....afieq cucuk 5 bln jugakkan?? biasanya demam...afif demam skit ari ni..bg ubat dah ok :D

Jiey^Mien said...

Baiknya Afif dok dlm car seat dia..

p!nkerton said...

happy 5months old afif! *cubit pipi sket* hehe..
pandai afif update blog ni, kalah auntie tawww ;p

Farah said...

Jiey:uishh budak ni bab berjalan mmg behave sgt...kalau tak behave nnt mama die tinggalkan je hahaha..

fatih:tima kasih auntie..kiss kan athirah utk saye yer!hehe *gatal*

Awards ~~thank you!