Wednesday, May 20, 2009

Tag 7~~Personal Care Product

Hari ini start ganti pose....jadi merajinkan diri utk buat tag yg Mel bg semalam mase lunch hour ni .....haha sonok plak buat tag ni...tertonggeng2 saya nak snap pic ni mlm td sbb barang2 ni letak atas lantai je.....sampai kena tegur ngan husband hahahha...


kan dah ckp barang2 mekap saya tak byk....compact powder,loose powder,blusher,eyeliner,mascara,lipgloss adalah barang mekap yg saya selalu pakai bila kluar rumah dan kadang2 pakai bila dirumah (waktu2 tertentu sahaja hahaha)..brand pon campur2...tp saya setia dgn bedak compact MAC (takyah pakai foundation) dan eyeliner Clinique sbb tak messy bila pakai....yg lain bila habis..selalu tukar brand...

Lotion-lotion yang saya guna.....lotion mustajab tu ntah yg ke berape saya beli...mmg sgt berguna utk mengecikkan perut, peha dan lengan :D (tp kena sapu selalu la yer).....kat opis pon ade lotion spare atas meja ...yela duduk dlm aircond je....kulit kering la..
Deodorant ni rasenye tetiap bulan tukar brand... rase2 cam suka bau tu saya beli la ....saya suke product neutrogena...sesuai sgt ngan kulit saya...dah pakai produk ni lebih dr 4 thn rasenya...bedak johnson tu kena ade..kat umah pakai bedak ni je sapu kat muka hahaha...

Personal care yg lain jugak tak kurang pentingnya...shampoo,scrub lulur,strip wax ...saya prefer wax dari cukur...resultnye sgt marveless! walaupon sakit sikit..la dah nama pon 'beauty is pain' kan...

last but not least nak tayang botol2 kosong perfume..yg masih berisi ialah perfume bvlgari je...tp saya suke simpan botol perfume..every year atleast mesti beli satu...eh rasenye ade lagi satu perfume saya yg berisi elizabeth arden -sunflower...mane ntah peginya..tinggai umah mak kot !


saya nak tag semua org yg ade dlm list saya...ramai sgt tak larat nak taip..yg dah buat tu abaikan je :P

10 comments:

azzamoro said...

woit sakit giler tak pakai wax tuh?

eh ..ko wax ape eh? huhu

Farah said...

hahaha kalau kaki tak sakit lansung (sbb dah biasa kot)...kalau ketiak....ko potong strip tu kecik2..so sakit sikit laa even dah tarik cepat2 haha....pastu saki baki ko cabut...

Farah said...

oh lupe lak soklan ko yg last tu...aku wax juga tmpt lain yg tersembunyi....tp tangan tak wax la...semua DIY je..

Cikpid said...

wahahha..pndai suh semua dlm list buat..hahhaha..x aci2..sbb x tulis nama..hahahha

mummYaeesh said...

yup..beauty is pain!woohoo..

klu ahkau nampak weols tertonggeng2 amik gambar sure dia geleng kpala pastu ckp..ish susah tul jd blogger ni kan??ahaks

MeL said...

asal la kat bloglist i xupdate entry ni ek..mushkil tul la :(

UmmiKhayra said...

Hehehe kalau saya tak buat tag ni bleh tak? heheheh bukan apa, sebab personal care tu, takat perfume n deodorant je yang ada.. pencuci2 muka bagai, sume takde.. bukan tak beli, beli.. lama dulu2.. tp xpenahnya nak guna.. Hehehehhehhe Kawin punye pun, sampai la ni ada lagi.. :P

mrsharis said...

hehe..bestnya tag ni..nanti ada masa sy nk buat la..tp apa yg nk disnap sbb barang2 sy tak banyak..hehehe

Farah said...

cikpid:alaaa tak aci ke wat cemtu???hihihi..cikpid buat tau !

mummyaeesh:hahaha akak pon same ke?? aah susah jd blogger ni :P

Mel:saya dah beberape hari muyskil bende yg same..sabo jela..

ummikhayra:alaaa takmo buat ke??hehe takpe kite tak paksa :D

liya:ehehe alaa takpee farah punye pon tak byk :P

UmmiKhayra said...

errrmmm... bila pk balik, ok jugak.. nanti saya buat.. tag personal care nih... Hehehehheh jeng.. jeng.. jeng... nantikan apa yang muncul ek.. :P

Awards ~~thank you!