Friday, May 15, 2009

Slumdog Millionaire~~

Malam td saya melayan muvi ini bersama husband....selalunya pukul 10 mata sudah layu..tp bila tgk citer ni leh lak tahan sampai kol 2 pagi...saya bagi 5 star utk muvi ini...mmg bess dan very touching...


plot yg sangat simple tp setiap scene sgt menyentuh perasaan tentang bagaimana Jamal seorg assistant helpdesk agent boleh menang 20 juta rupee dgn memasuki pertandingan who wants to be a millionaire (alaaa kat mesia pon ade kan dulu)......

Bagaimana Jamal dpt menjawab semua soalan dengan tepat???sebab semua soalan yg di berikan ade kaitan dgn kisah hidupnya dari kecik sampai besar.........tp part paling kelaka yg pasal soalan mengenai filem Amitabh Bachan...tergelak terbahak2 sy dgn husband part yg jamal sanggup terjun ke dalam lubang najis semata nak mintak autograph dr amitabh bila pelakon tersebut melawat kampung jamal semasa die kecik... die terjun jugak sbb pintu tandas kena lock dr luar oleh abang sendiri .... part yg die menjerit nama "Amitabhhhh Baaachaannn!!!!" pastu semua org yg kerumun amitabh time tu terpaksa ke tepi sbb tak tahan bau tahi hahahha......die dapat autograpf tu tp akhirnye autograph tersebut di jual oleh abangnye kepada org lain...jahat kan!

Patut la filem ni byk terima anugerah die Academy Award..for me it is a succesful movie... sbb message dapat di sampaikan sepenuhnya kepada penonton.....tak rugi layan...okla takmo story panjang2 nnt tak thrill la plakk...tryla tgk sendiri hehe..

12 comments:

Nurhayati said...

tak tgk lagi.. kalau dah kata best 5 bintang lagi harus la tgk.. suh Zaf cari dvd skang, leh tgk malam ni heheh

mrsharis said...

Errmmm..boleh tengok ni. Semenjak dah ada 2 org tentera ni dah lama tak layan movie..

semut-terbersin said...

cite ni mmg bezz! aku n hubby pon suka gilozz!! terbahak2 gak gelak time die terjun masuk taik tuh! pergh gile geliii..tp mmg kejam kan polis tu pukul2 die..

mummYaeesh said...

tak berkesempatan tgk lagi ni...dvd nye da beli..adoila sejak terjebak dlm blogging ni..abis sume keje takleh wat..woohoo

Farah said...

yati:harusss carik!!

liya:alaa layan kat umah je liya..mmg susah kan nak kuar tgk wayang kalau takde maid..

ila:haah ko..part tu aku mmg tak tahan gile...lawak btul..alaa polis sana mmg teruk la..

Mummyaeesh:hihihi dah terjebak nak wat cemane :P

Hasliza said...

best ekk citer ni...nanti aku carik gak laaaa...semalam ada nampak kat kedai DVD tapi sebab tak tau best ke tak..aku pun buat dekkk jer laa..kalaulaa review ko awal sehari,harus ko beli semalam..hehhee

MeL said...

yucksss! teringat part bdk tu terjun dlm lubang najis sbb nk signature amitabh bachan. the real india kn? slm ni cite2 hindustan xtunjuk pn tempat2 gtu ;p

Farah said...

liza:hahaha alaa takpe tokei kedai dvd mesti suke ko dtg balik kedai die ...

mel:hahaha haah mmg menggelikan tp kelakar gilee..sanggup tu die terjun..aah kalau tgk citer industan biasanye tunjuk tmpt cantek2 je..

Cikpid said...

x penah ag tgk citer ni..best eh?nk cr aa dvd die..dulu ms xde afieq,asal ade movie baru..trs g tgk wayang..skang..x dapek laa

Farah said...

cikpid:samela kite...nak nak lak panggung wayang dekat ngan umah..hehe bess gak layan citer ni :D

mrsharis said...

farah,lu punya pasal wa cari jugak itu dvd..tp masih blm berkesempatan nk tgk. Kena tunggu anak2 tidur dulu kalau tidak memang tgk sekerat2 jer la jawabnya..

Farah said...

liya:hahahha wa pu pasal la ni..takpe liya take ur own sweet time !

Awards ~~thank you!