Tuesday, June 23, 2009

6 months~~

.
.
.
.
.
.
Cakkk!!hehe nila hobi saya...suka berguling bersama2 dgn comforter sekali....sambil menggentel bear kesayangan saya....

Mintak maaf yer auntie2 dan kawan2....saya lambat sikit update sbb tak berapa sihat....mama la punye pasal ni...bagi saya makan telur plak..habis bengkak2 muka saya..pegi midvalley ari tu semua awekss tgk saya semacam je..malu tau..sbb tu saya paksa mama ngan daddy balik cepat huhu.....

Sekarang saya sudah 6 bulan!berat pula sudah 7.3 kg! errrr naik 400 gram je?? isk rasenye dah makan bykk dah..minum susu pon banyakk..ke kena makan protein byk2 macam daddy baru boleh besar lagi?

Banyak dah benda saya pandai sekarang:

1.saya dah start makan!tapi saya takutlaaa sbb saya ni kulit sensitif..ade allergik huhu..lagi satu saya suka bubur yg rase manis..kalau rase tawar saya reject hehe..

2. Saya dah boleh berguling dgn laju sekali...dalam buaian pon boleh buat...haa terer tak??

3. Saya dah pandai buat 'pumping' style pastu goyang2 mcm nak start enjin.. ..alerr mama saya panggil 'buat pondok-pondok"... ade paham??kalau tak paham ha tgk gamba saya ni...ni tandanye tak lama lagi saya nak merangkak dah..yeahuu!!
4. saya dah mengesot dgn agak laju skang...mama saya selalu menjerit bila saya dah nak sampai ke dapur..alaa nak tgk mama masak ape ari ni..takleh ke??

5.saya lebih independent skang ....kalau mama tak tepuk2 peha saya mase nak tido ....saya tepuk sendiri......kalau mama atau daddy tak layan saya bercakap..saya bebel sorang2....tak kisah pon....kalau tgk mama ngan daddy peluk berdua je...saya pon berguling dekat2 dan peluk mereka sekali hehehe..mane leh peluk berdua je!

6.mama ngan daddy ajar sebut macam2 perkataan..tp saya suke lagi sebut bababababa...

7.saya suka sgt tgk Barney!!mama ade belikan satu satu vcd barney ari sabtu lepas...tp dah masuk 5 6 kali main saya sudah bosan la mama...mama amikla astro plak leh tukar2 byk channel cartoon..

8. Saya skang ni susah skit nak duduk lame2 dalam carseat...tp saya tak pandai lagi nak bukak seat belt tu...err kawan2 yg dah berjaya boleh tunjuk ajar tak..bila melalak dalam kereta mama saya biarkan je saya sampai tertido tau huhu~~

Mama cakap die tak jadi beli jumperoo sbb mahai sgt...pastu die pon taknak belikan walker sbb die tgk saya dah nak merangkak....erk tak dapatla saya merempit macam airyll,wafiy atau wafiq camni.....tp mama cakap die akan belikan high chair sbb susah nak bg saya makan !

Ok sekian bebelan saya pada hari ni..sehingga kite berjumpa lagi pada bulan hadapan...

15 comments:

Hanz said...

Tunggulah bila Afif dah merangkak, nanti semua benda dalam rumah menjadi mainan Afif...LOL! :P

X lama dah tu Farah...

Nurhayati said...

Happy 6mos Afif!!!
makin bijak dah ni.. cepat bagi mama bertambah penat.. hihi

Elyn said...

hehehe seronok tgk afif dh macam pandai skang.... tp farah nnt ade high chair pun die bleh berdiri bile dh kenyang tau....

wafiq salu buat camni... risau terbalik je kerusi tu kang!!

sharewithOya said...

wah... mesti excited nak tengok baby merangkak... baby saya dah nak pandai jalan.. tapi still kena pegang la... my baby akalil hamzah... if u free mai la jenguk2 my blog... :)))

azzamoro said...

happy 6 mois..

cepat jerk dah besar. ko ingt ttakde walker dia tak leh merempit?

siap aa nanti dia merangkak dengan laju semua benda dia nak kemas.. huhu

pastu penin mane nak ikut dia pi dapurla, bilik aa, bwh katil la...

mama idzareef said...

afif..happy 6mths..dh pandai merangkak nnti auntie rase konpem mama kamu beli jgk walker..keh3..

cos baik dia merempit dlm walker tu at least tersekat2 jgk nk ke mane2..drpd merangkak..bilik air pn leh masuk tau..hehe..farah..my experience okayyy!!

Watie Aziz said...

halah tomeinya main sorok2 tuh!! kiut giloss!!

nampak besar yerk affan ni walaupun 6 bulan ...geram jer tgk..ehheh..

dia mmg alah pada telur ker? hang baru tau ker apa Farah? macam mana nak tau anak kita alah ker tak yerk? aku ingat lagi, aku bg Q makan telur 2 bijik, selamba badak aku blend kan ..hahaha..dah lah 1st time plak tuh..nasib baik takder apa2 beb ..kalau tak..mesti aku nyesalll...hu hu

U-jin said...

wah 7bln,,,dah pandia macam2 yer...

Jiey^Mien said...

syoknya..
afif dah nak start merangkak..
cayalah afif!

Yan said...

hepi 6th months dear..

7.3kg.. okla tu..
Qis dah 10 bulan baru dapat cecah angka tu tau

err makan telur muka naik bengkak ke??? siannye.. alah la tu eh

Anasfadilah said...

happy 6 month young Afif

:)

cepa merangkak Afif boleh tolong mama 'kemas' rumah..

hehehehe :)

p!nkerton said...

happy 6th month young afif!

*cute aje afif ni apdet blog sebulan sekali*hehe..

CatlinaFly said...

alahai afif comelnyer...beza 3 bulan jelah dgn anak sy e-ein :)

Farah said...

Hanz:huhu saya tgh dalam project mengemas apa yg patut skang ni..

Yati:uikss skang pon dah mama die rase nak pengsan!

Elyn:uishh ye ke..camne nak bg makan ni??

Oya:haii salam kenal...

azza:keh keh keh....macam mane ni??perlu beli ke walker??

mama eve:huhu betul gak tu...

watie:afif la bukan affan ekekeke ko ni suka tau salah name..

aah la afif alah telur huhu nasib baik Q tak alah..susah gak budak ade allergik ni..nk bg makan bende baru pon takut


u-jin:6 bln laa..

jiey:tq auntie jiey!

yan:takpe qis selim tu hihi

dila:dah tolong sikit2 dah auntie hehe

fatih:tu pon nasib baik dapat sekali sebln..huhu

Cat:tq auntie!

mummYaeesh said...

hamboii byk pandai da afif skang ni...tkyah merangkak la afif..jalan jek terus lagi best..ahaks!

Awards ~~thank you!