Monday, June 22, 2009

Lepak-lepak @ Starbucks

~~Thank you kawan2 kerana memberi nasihat dan panduan mengenai allergies afif tu....my bad sbb bagi afif telur terlalu awal..n half boiled plak tu...but on the other side..i'm thankful coz it happened in front of me....kalau jadik kat rumah bbsitter lagi haru...i'll be more careful after this...ubat kena siap sedia ade je ke mane2...bila afif setahun lebih nnt saya akan try lagi bagi makan telur..nak tgk die still allergic tak...in the same time saya akan bincang ngan husband untuk bawak afif jumpa paed...since kami ni pergi inject afif kat klinik kerajaan so takde paed kat situ..ade pon nurse2 biasa je..

Ok enuff about afif...

On saturday...as planned alhamdulillah....dapat juga berjumpa dgn Hanz n Azza di the Curve..dah janji nak belanja azza sbb birthday die n hanz plak sbb menang teka saya naik bas ekspress untuk balik kg hari tu hehehe...janji kol 2 tp saya lambat skit kol 2.15 baru sampai sbb sebelom tu hanta daddy afif kerje dulu....

sampai2 je terus order dulu sbb haus gile...panas lak ari tu...fuhh kena ice blended di tghhari yg panas terik mmg sedap..lallalala...lupe kejap pantang ais saya tu hahhaa....

inilah Hanz!....ha nak tau... she love books!!!tgk berkati2 buku die bawak dalam bag tu....tak bawak baby plakk..takpe gathering nnt u bawak kan anak2?
Azza n airyll...siap bawak maid...tp gambo maid tak amik nnt maid jd gelemer hahaha..lepas habis lepak2...kami berdua ronda2 the curve dan ikano plakss disamping tangan tu gatal.. ade je barang yang di beli.....lepak again @ kluang kopitiam kat ikano tu....mengekek ngekek azza gelak bile buka cerita2 n gossip2 mengenai rakan2 kami....ooo mase Hanz ade ko control ayu je ye...gelak pon sikit2...
ni gamba cilok dr azza hehe..tgk kamera org lain elok je cantek gamba..isk nampak sgt kena tukar kamera ni...

Ha nak jumpe azza dan kawan2 yg lain lagi ahad ni plakk di Sarakids..harap2 saya takde cancellation last minit..erk tema nye pink n white kan??baby boleh terkecuali ke?takkan nak pakaikan afif baju pink kot hahahaha..

16 comments:

Elyn said...

woh jeles la u all dh pi kuar jln!!! nk itut next time....

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

dulu danish ada tshirt kolar putih ada belang color pink..cantik!!..

tak kisah jgn pink lebih²..nanti org cakap baby gurl lak..

mama idzareef said...

jelesnya korang bergeder2..bilela blh join nih.. ;(

farah..sori sy baru terbaca pasal alergi tu..actually dulu idzareef pn mcm tu..bile makan telur n udang je mmg naik rashes..

bila pegi klinik doc tu suggest keep on bagi dia 2 makanan tu..whatt? giler ape doc nie..suh bg food yg dia allergy..tp kitorg ikut jugak..mula2 mmg naik rashes tu..tp lama2 dh ok..

reason doc tu suh buat camtu sbb dia taknak my baby sampai ke besar allergy dgn dua2 mknn tu.. so bile keep on bg dia kan imun.. tu la dia..

but jgn tiru sy plak..takut ur son lain plak kes nya kan..seeloknya jumpe doc ty ape yg terbaik okehh.. :D

Jiji said...

Alahai..ramainye yg pegi ke SARAKID's.

=(

Cikpid said...

best nye mmbuat perjumpaan bersama rakan2..(ayat skema)..

Hanz said...

Farah, shopping sakan ngan Azza tak?

Azza control?...ish,ish,nanti hari Ahad ni kita paksa dia gelak banyak!

Tema pink tu nampak gayanyer ibu jelah yang memakai,tapi sebenarnya me baju pink memang takder! Ha!Ha!

azzamoro said...

jom kite jumpe reramai kat Sarakids.. sampai jumpe leh sopping skali kat sarakids..

hanz..kitorg sopping kat Brand outlet aritu..

manade i kontrol..keh keh

MeL said...

huhu i confirm xpegi sbb daddy mika ada race go kart kat genting on saturady. friday mlm da dok sana smp sunday :(

yaya said...

gosh... korang gossip ape berjumpa, kepochi betul si yaya nih, weiiii... haku tak dapat pegi la gathering sara kid tu....

Hasliza said...

salam...wah2..korg pg lepak2 yer..sedih plak aku..sejak dah jadi org senawang ni..mcm jauh jer nak ke sana..hehe..tp aku rasa sebab aku sibuk awal2 masuk umah ni jer..once papa wafiy dah selamat belayar..insyaallah kerap ke area Kl/Selangor sana..cuma kena carik tmpt nak tido laa plak..cam penat jer nak pg n balik dgn wafiy..

U-jin said...

wah besnye melepak lepak..cam nak join tp maluu...haha

Jiey^Mien said...

kurusny ala hai farah ni.. jeles la.. :P

shyad said...

tu la..jeles la tgk korang dah lepak2 sama ni...nk join jugakkkk ..(smbl wat muka tak malu...bole??)
hey...nnti kita jumpa kt sarakids ek?

SOHO Mama said...

Wah seronok ye dpt jumpa2 blogger friends..nanti kita jumpa2 pulak okaaayyyy :)

Rantong said...

Salam ziarah. Blog yang bermaklumat dan menarik.

View Profile: Rantong™

Farah said...

elyn:ha boleh boleh!jom!

yana:oo kalau camtu ok kot..tp afif mmg takde baju pink hihi

mama eve:haii tak lama lagi kan nak jd org s alam...

erk..saya pon pk camtu gak tau mula2...bagi je nak suh die imune ngan telur tu..huhu tapi x berani la plak..

jiji:awat hang tak pi ke??

cikpid:mmg seronok sekali (ayat skema jugak!)

hanz:aler sopping sikit2 je..tangan gatal gak nak beli..

Mel:alerr...x dpt jumpe lagi..takpela kalau kite jumpe bkn dalam gath pon ok kan?? kite set satu date nak ?

yaya:ala minah kepochi takde..takbess aa!!

liza:tido umah aku nak???

u-jin:alerr jgn la memalu...bawak anak2 lagi seronok!

jiey:hihihi *sengih* tima kasih!

shy:alerr boleh je...nnt jumpe ek!

kak Millie:nakkkk..nak sgt jump kak millie yg gorjes !

Rantong:err blog saya ke blog awak yg bermaklumat tu?

Awards ~~thank you!