Thursday, July 30, 2009

I love teaching~~

Entri ni untuk balas komen2 mengenai entri "should i quit?" semalam...



Terima kasih pada rakan2 yang memberi sokongan dan kata2 tahniah...

Btul juga kate Niss ,kak ros,mama emma dan lain2 mungkin saya ada bakat mengajar dan juga ini nampaknye memang passion saya....sbb bukan semua orang boleh dan suka mengajar kan?

elok juga saya teruskan part time job saya ni selagi terdaya..setakat ni kudrat saya masih larat..walaupon penat lebih sedikit tp saya rase puas hati..bak kate Cikpid ..asal tak terabai umah tangga (rumah jela tunggang langgang sikit sbb ade tukang kemas)...n bak kata kak Millie..lagipon anak saya baru sorang....nanti anak dah ramai mungkin dah tak larat plak nak buat..

Saya sukakan Math..dan saya rase saya lebih passion mengajar subjek Math compare to BM...

Saya decide untuk teruskan menjadi guru BM hingga pelajar saya selesai SPM tahun ini..lepas tu baru saya stop...n then untuk hometuition pula saya tetap teruskan selagi demand ada...kalau ade rezeki mungkin saya akan fikirkan suggestion Elyn tu untuk buat tuition di rumah sendiri je...good idea!

Walaupon husband mampu tp still tak syok la plakkan guna duit yang die bagi untuk beli benda2 kegunaan sendiri...selalunye duit yg husband bagi bulan saya akan guna untuk beli barang2 dapur...

Lagipon dgn adanya duit tambahan ni dapatla nak menyimpan sikit..ok tipu...dapatla nak shopping lebey sikit hahahaha..itu yg plg penting!!!

Sekali lagi terima kasih kerana membantu saya membuat keputusan!lega sikit rasanyaa..

12 comments:

Hanz said...

Way to go Farah! Am happy for you!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

Elok jugak macam tu...idea home tuition sendirik tu pun ok :) bak sket vitamin R ko tuh kat aku...hihihihi

Nurhayati said...

aku tak reti ngajar orang..
bestnye tgk orang reti mengajar ni huhu

NisS^ImmEr said...

good decision farah..hopefully jd cikgu yg baik..jgn garang2 mcm aku..grrr

littlemama said...

farah, yes! ada duit sendiri untuk dibelanjakan sesuka hati tu lain rasa kepuasannya kan...ha..ha..

dan memang tak semua ada talent mengajar ni.. i contoh terbaik la..mudah naik hangin (tak leh jadik cikgu)..he..he

Anasfadilah said...

gambatte ne Farah san!

:)

p/s::kakros::saya pun cepat naik angin kalau mengajar..hahah

Cikpid said...

yeay..masih mngajar..

Thank You Teacher!!!..hehehehe

sy x de bakat ngajar sbb garang cam rimau..aumm..aum...

Drama Mama said...

tahniah, you made the right choice. :-D home tuition idea memang sangat menarik.

yaya said...

Bagus kamu farah, teruskan usaha niat murni tu, bukan semua org ade that passion tau!

isabelle said...

kdg2 kita x sedar kita ada skill utk menurunkan ilmu kat org.
i myself dulu my family ckp...will never be a teacher. kang ada lak kes budak putus telinga.
tapi sudahnya, i ngajar gak.

Farah said...

hanz:thanks!!

eliss:hahaha nah nah amiklaa..

yati:hidden skill..hahaha

nisma:err aku tau hang mmg garang..aku kalau jd anak murid mesti takoott!!

kak ros:hahaha btui..setuju 100%!

dila:arigato!!

cikpid:haha garang ke..dpn babad mesti cair lentuk2 hahaha

drama mama:aah tgkla camne..mmg bagus idea tu!

yaya:thank you!

isabelle:haah tanpa sedar rupe2nya saba jugak aku ni haha

noorlizanasikin said...

salam...
bagus..sy dulu pun sempatlah jd cikgu utk pendidikan khas....
farah pernah tak dgr e-pendidikan???

Awards ~~thank you!