Wednesday, July 29, 2009

Lasak~~

Afif makin lasak sekarang ni..habis kabinet tv nak di panjat..dah boleh capai dah barang2 atas kabinet..semua kena alih skang ni..
Astro baru pasang semalam haha..lega sikit..ade bende yang boleh melekakan afif time saya sedang memasak..melopong die tgk kartun Pocoyo semalam..jimat mase memasak saya..kalau tak asik lari2 nak mendukung die..opss..abaikan kabinet tv saya yang bersepah tu yer..sbb ade yang tukang sepahnyee..

Tgh tidur pon nak melasak jugak..ni ape gaya ntah..haha geram je tgk anak2 tidor kan..

27 comments:

Jiey^Mien said...

Amboi Afif.. Seksinya..
Montot siap ada katun lagi tuh..
=)

azzamoro said...

lasak btui... besar sikit nanti memang tak boleh de brg la..

airyll dah pandai tutup bukak tv, tukar channel astro kt remote pastu siap bukak card astro ok..geram btui if tgh syok2 tengok..dia buat mcm tu..

Hanz said...

he,he, suka tengok gaya Afif tido..

yatie chomeyl said...

stail tido sama mcm baby SN, menonggeng tak hengat kui3x tp mmg geram bila tgk tdo cenggitu kan...

mancet said...

wah pocoyo,aku sangat suke cartoon tu,comel gila babas..bukan anak aku yg tgk over,mak bpk die,bile ade pocoyo je tergedik2 makbpk tgk smbil gelak2 comel hahaha

Anasfadilah said...

gaya Afif tido sama macam ZIyyad,tertonggeng gitu..hahaha

memang lasak tak boleh cerita la,samalah dgn ZIyyad

habis dapur diselongkarnya,segala nye nak buaka,nak panjat,beterabur dah

e.l.i.s.s.m.i.e said...

gaya tido tak bleh blah tu...hikss..

Cikpid said...

wah2..comelnye tido tonggeng..

Afif mngemas tu farah..nk tolong mama die..hahahhaha

liana said...

farah,ok la tu boy suka memanjat.ni hannah anak saya pun x reti dok diam, keje nak memanjat jer,kite risau dia jatuh jer.pasang astro pun x jalan.dia tutup lg ada.cutenya aksi afif tidoq camtu.

Drama Mama said...

posisi tido yang sangat comel!! haha...irfan ada the exact same tights,,cute kan bile diorang pakai. i like!

Hasliza said...

biasalaa tu melasak..betul kata azza..wafiy pun sama ngan airyll..kejanya nak tutup2 tv..dulu mula2 remote jer..skrg ni mentang2 dah tinggi..tangat dapat capai tv..menekan button tv jer..adakahh ini maknanya kena beli lcd tv lekat kat dinding...hahahaha...botak laki aku..:)

cutenya tight afif..mana beli beb???aku dah lama tak beli tight wafiy

mama idzareef said...

suke tgk anak time tido..suci murni je muka dorang kann..

iedaLUVsham said...

hhuhuh!!! gaya tdo yg comel + ganas ;)

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

afif leh geng dgn miya la ni. rumah auntie kalau miya berjaga, tokleh kemasnye laa..miya jealous tgk barang tersusun rapi.

afif punye sluar cam sluar miya gak, tp miya punye kaler pink, ada Cinderella kat bontot. kuikuikui

tu tido tonggen tu kerawit ke? org tua suka kata gitu. takpe, nnt dah besar skit mintak makan ubat cacing eek?

Rieyuzie Zainul said...

seksi la afif tido farah..walaupun tido kena ada gaya yek afif! hehehe!! biasalah, dia tengah nak explore..semua benda pun nak capai..dulu Naufal pun sama..last2 ubah semuanya..kalau x habis,chaos jadinya! but buat apa pun they all tetap cute kan.. :)

Yan said...

ok gak tuh dia nak layan tv..

cam qis ni.. klu kite ke dapur dia ngikut jugak ke dapur.. berkemas kat dapur..
klu kite tgk tv.. dia sebok tukar cenel..

Ummi Salsabila said...

samala anak kite..lasak bkn men.pndai mengemas.haih!!

SOHO Mama said...

Afif..pakai nissen playpants ehhh...?

Intan said...

Cute nya gaya dia titun farah :) Hu hu..pandai "mengemas" nampak anak teruna sorang ni...he he he

P/s: Arissa pon suka sgt tengok pocoyo tu...ibu nya pon suke gak coz cute je karakter dia ;)

Farah said...

jiey:hahaha..ceksi ke auntie.

azza:itulaa aku nak carik almari bertutup atau beli rak2 yg melekat kat dinding yg ikea jual tu..

ekeke airyll lagi genius..siap bukak card astro!

hanz:itula geram je!

yatie:ahaha ape motif ntah tido menonggeng camtu.

mancet:ha btul2 aku pon layan pocoyo tu jugak hahaha..

dila:itu la kan ..anak jantan..lasak semacam!

eliss:gaya mutu keunggulan! hehe

liana:aah mmg risau je kalau jatuh..kang benjol sana sini..daddy marahkan mama nye plak..

cikpid:haihh kalau kemas btul2 takpe jugak!

drama mama:aah cute...nissen pants kan!

liza:hahaha mmg botak laki kite kalau nak beli flat panel lekat kat dinding tu..tp bagus jugak idea tu hahaha..

tu aku beli kat http://tootsiebitsie.blogspot.com/

nama tight tu..nissen pants..selesa pakai waktu malam/cuaca sejuk.

mama eve:aah..menenangkan!

ieda:hahaha anak jantan la katakan..

mama miya:ekeke ye ke..wooh kaler pink lagi comel!

ye ke ade kerawit?huhuhu ok nnt nak tanye paed la..

Rie:itu laa tgh pk cara nak susun barang kat rumah ni..semua kena letak tinggi2..

yan:amboi qis lagi rajin nampaknye..

US:kalau kemas btul2 takpe jugak..hahaha

kak Millie:aah btul!saya beli dr tootsie bitsie.

Intan:aah kan..pocoyo tu comel sgt!!

Nurhayati said...

habis la..pasni dia panjat sana sini melompat lak.. haru biru.. aku yang girl ni pun rasa penat, kalau boy taktau la kan. lagi la lasaknye..

Farah said...

yati:itula pasal..ni belom berjalan lagi..

ummuabdullahsyaakir said...

Hehe comelnya Afif tidur tertongeng-agknya lagi selesa kot kak?

Elyn said...

hihih merase la anak lasak. ni lam bili kite dh mcm kapal karam. blanket pun die tarik tau. kalo rak tv tu xbleh dh letak magazine ke apa.

tp saya bbh buku die depan skali.... so belah dlm die x kacau.

Elyn said...

hihih merase la anak lasak. ni lam bili kite dh mcm kapal karam. blanket pun die tarik tau. kalo rak tv tu xbleh dh letak magazine ke apa.

tp saya bbh buku die depan skali.... so belah dlm die x kacau.

mamawafiy said...

alah biasala la farah..kalau dah ada anak kecik tu mmg umah akan mcm tongkang pecah...biar apa org nak kata....ini kan umah kita hehehe giler kejam

Farah said...

UAS:itulaa tgk dah 2 3 mlm tido mcm tu..selesa la kot.

elyn:haah kan..letak semua toys/buku die kat dpn elok jugak tu..

liza:haah..time org nk dtg je kelam kabut kemas hahaha

Awards ~~thank you!