Monday, July 27, 2009

Hari minggu yang exhausted!

Cukup dah kenduri! takmo dah pegi kenduri pasni..penat gile 2 minggu berturut2 sabtu dan ahad kenduri kahwin sepupu saya di Klang......eceehh mcm la menolong byk sgt hahahaa...untung ade anak kecik ni time gotong royong memasak boleh mengelat...saya buat kerja ringan2 je macam susun bunga pahar...susun2 bunga atas meja hehehe..kan ringan2 tu..selebihnye saya makan2 dan minum ape sahaja yang di hidangkan ....daddy la kesian kena la ringan tulang skit time2 ni....
ni gamba2 pada hari nikah...muka2 boring menunggu..mama afif sibok bergamba dgn sepupu2 yang jarang berjumpa..

gambar pengantin sekeluarga...
afif pakai kopiah sambil menguap..agaknye dalam hati haihh bile nak abis ni hahaha

yang ni pulak gamba2 di hari persandingan belah perempuan minggu lepas..di Dewan Hamzah,Klang....
afif kena duduk dalam stroller je sambil buat muka bosan...
afif dapat upah sbb behave...kelaka tgk muka afif makan oren..terkelat2 masam tapi nak lagi..
pengantin lama nak menyibok jugak hehe..

seterusnya..gamba2 di hari majlis berinai (belah lelaki )...tugas rasmi afif-mengukur keluasan rumah....mentang2 la lapang ruang tamu tok uda kamu yer..
Pengapit saya mase kahwin dulu,kak liya and baby aisyhpengantin dan tetamu sedang berjoget lambak hahaha..pak uda saya hire kumpulan penyanyi samrah dari johor (lagu ala2 arab)...very entertaining!mak saya yang mmg susah btul nak ajak die bergamba bersama pengantin...
antara adik beradik abah (baju biru ) yang sebelas orang...FYI ,saya ade 64 orang sepupu..

Last,hari persandingan belah lelaki pulak ...
pengantin yang comel!

yang ada anak kecik2 duduk dalam rumah je yer...nak lagi spesel..masuk dlm bilik ade aircond!

Ha tgk saya jumpa sapa?? CPM ni bersedara dgn kami rupenye....MIL die sepupu kepada Mak Uda saya....hehe sonok dpt jumpa CPM n Danish yang cheeky....ya abaikan mulut tu..tak tau ape motip bergamba sebegitu rupe....
p/s:bersyukur jugak ade kenduri ni sbb time2 ni la baru sibok nak carik baju kurung baru hahaha..puas pujuk husband belikan.. nasib baik dapat sekali 2!!

18 comments:

Cikpid said...

amboi..sibuk btol ye sbtu ahad mama Afif ni...

suke laa tgk baju pengantin yg putih kelabu tu..kelasss kan...

Afif x meragam xperlaa g knduri kndara ni..kalo Afieq jgn..haipp..bersilat mama die nk mngerjakan die..

Hanz said...

suka tengok baju kurung u yg last pic tu..shanteks!! :>

Baguslah Afif x meragam time sibuk2 orang ramai tu..tapi mesti dia penat, kan?

Drama Mama said...

cantiknya baju2 mama afif, stylo lagi. hehe

Elyn said...

ptt la lam blo gCPM die mention name u farah. tp i x tau farah mane.... hihih

yatie chomeyl said...

hehe untung ada anak kecik nih ye dak.. time preggy pon untung gak sbb orang suruh rehat, x bagi wat kije.. time ada anak kecik pon untung, leh dpt special treatment kat bilik airdcond...

kesimpulannya, untung jadi perempuan (*wink wink*)

azzamoro said...

farah, aku pi blog cpm td lepas ko post kt sini. dia carik ko. dia cakap dia carik2 blog budak nama farah, tp tak jumpe. dia suruh ko msg dia. hehe

adianiez AIDA said...

afif makan orange.
syuhada pun if jumpa orange, tu je la dia makan.

p!nkerton said...

ade joget lambak yg tak tahan tu. meriah! ko joget skali tak?

Hasliza said...

masa ada anak kecik mmg best..boleh mengelat..hehe..aku pun suka gak mengelat2 ni..tapi kenduri mmg laa penat..walaupun best gak dapat kumpul reramai time2 camtu tapi penatnya untuk kita yg ada anak kecik..kalau wafiy..time kenduri laa dia tak tahan..susah nak tido..jadi meragam kat mama ni..huhu

NisS^ImmEr said...

farah hg makin kurus la (releven tak comment ni ngan topic?)

yan said...

ahahah...

niss... mmg relevan...
sah2 ade gambar

Dayah said...

mmg..ada anak kecik leh jadi excuse kan..saya pun suka idea tuh..hehehe..
cantik naju2 yg dipaparkan di sini..leh jadi model la FArah

sya said...

hah, memang ada baby ni boleh buat alasan bermalas2an.. hehehe...

tapi, esok2 baby dah besar, dah tak boleh lagi nak beralasan... huhuhu

Ummi Salsabila said...

baju farah yg biru tu cantek! beli kt ne? huhu
wed kt klang? ktne?baju pengantin warne silver tu pun cantik.

bila ade anak kecik bolela mengelat.samala..dulu ms anak dr.knla tunjuk rjin.huhu

Nurhayati said...

wah sangat bz..

owh sedara mara ngan cpm yer.

Iron Butterfly said...

ho ho lawa baju yang cam batik ke ape tu... best nyer ader joget lambak! aku kalau kawen nak buat poco-pocolah cam kazen aku. haha.

eh ko scholar ape dulu farah?

Farah said...

cikpid:huishh mmg bizzii..haah kaler2 futuristik gitu..isk afif tak meragam sbb ramai tukang pegang..pastu susah nak tido sbb ramai ajak main.

hanz:yang bunga merah tu ke?hikss kain murah je tu..

drama mama:tima kasihh...yah time2 ni la pon nak stylo hahaha

elyn:haa ade baca jugak entri die td..aah saya pon jarang2 tinggal jejak kat blog die..

yatie:btui btui..untung jadi org pompuan..

azza:aa..aku pasan jugak..dah tinggalkan komen dah kat blog die

aida:haha tu je yang ade pon..

fatih:aku tak jogetlaa..malu :P

liza:aah..samelaa afif takmo tido satu hari..tahan plak mata die..ramai ajak main..

nisma:hahaha tima kasih..sudah turun 50 kg!

yan:hahaha

dayah:model?haihh jauh lagi tu..tp baju2 tu semua husband yang belikan..

sya:ha btui2..bagi alasan ada handbag kena pegang (baby la handbag tu)

US:baju biru beli kat pasar taman tun..kat atas pasar tu byk butik..
wedding kat klang tu kat Sg Bertik.

yati:aah berbau2 bacang plak nngan CPM

Aá:aah batik..yang bajunye kain chiffon (tp washable)...

hahaha mmg seronok ade joget2 ni..orang tua yang excited!

Farah said...

aá:aku amik loan TM..tp bile dah kerje ngan TM terus tukar jadi skolar..takyah baya cume kena bond la ..

Awards ~~thank you!