Tuesday, July 7, 2009

How to make sticky entry~~

atas permintaan ramai..cewaahh tipu... atas permintaan kak Millie (Soho Mama) saya dgn baik ati nak ajar cemane nak buat entry sticky ari ni.simple je..as easy as 123...

Step 1

Karang entri seperti biasa

Step 2

Bila dah siap karang...klik POST OPTION
Step 3

Masukkan tarikh dan masa sampai bila entry tu akan menjadi sticky entry...kemudian boleh klik PUBLISH POST.


Dah selesai......

p/s: ok ni tips dari eliss...

farah, kena post dulu entry tu, kalo dak dier jadik scheduled post, lepas dah post baru alter balik date sampai bila kiter nak jadikan dier sticky mode :D

ok sila ikut yer kawan2...ilmu saya turun tadi tak habis rupenye keh keh keh..jangan marah!




14 comments:

SOHO Mama said...

Hi Farah thanks for this entry..tapi mmg mcm ni lah yg I buat tapi aikkk belum jadi ler? I tengok lagi sekali jap lg. Sebab date dia ikut American nye date kan i.e. month/day/year ...bukan mcm kita slalu tulis day/month/year..

SOHO Mama said...

I dah try tk jadi jugak..I punya takde Backlink mcm u nye so I pun pegi la settings utk Show Backlinks..(mana la tau ni kot sebabnya tak keluar2 sticky post tu) tapi tak blh jugak. Jadi scheduled post pulak.

Farah said...

erk..takleh ke.....nnt saya cube godek2....tp lambat skit la sbb ari ni bz skit..yang show backlink tu takde kaitan pon rasenye..

Hasliza said...

oo..bagus2..aku mmg tak tau camner nak buat sticky entry

Watie Aziz said...

Farah,hehehe...aku baru tanya Ecar camner nak wat sticky post wei ..lawak jer rasa sebab tak reti! hahaha...

tq dude sebab share kat sini...muahs..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

farah, kena post dulu entry tu, kalo dak dier jadik scheduled post, lepas dah post baru alter balik date sampai bila kiter nak jadikan dier sticky mode :D

ibu dania said...

out of topic ek.. caner lak nak wat blog jadik 3 kolum cam blog awk ni ek.. dah try godek kat blog 'aku dan blogspot' drpd blog kak liza, tapi tk jadik ar....

Farah said...

liza:senang je..sila try

watie:hehe boleh refer sini..sesama

eliss:haah laa nasib baik ko bgtau..tq!!

ibu dania:erkk! saya pon amik dr situ je...cuba try godek2 balik...mesti menjadi!

Yan said...

dulu mmg tak tahu gile camne nak buat sticky mode..
tp ade sekali tu tersalah buat.. then baru paham sendiri.. owhh camni upenye sticky mode hehhe

Farah said...

yan:aah ginila ghupenye ekekke..

Siti Fatimah said...

Hi farah...
thanks for sharing yeah... after this i boleh lah try wat sticky entry tuh harap2 jadik yer hehehe....

Farah said...

siti:sesama..sila2 amik sbg rujukan :D

Anonymous said...

through which objects can sound travel http://foxusa.eu/tourism/mayotte-tourism air travel deals to williamsburg [url=http://qipp.eu/plane-tickets/cheap-one-way-plane-tickets]cheap one way plane tickets[/url]
travel rail road in south jerseynj to va http://qipp.eu/adventure/adventure-bus-travel family travel the us [url=http://foxusa.eu/inn/country-hearth-inn-gateway-ext-stay]new zealand travel information[/url]
student travel deep discount http://qipp.eu/tour/tour-catering-corporate air lines travel guide lines [url=http://foxusa.eu/tourist/tourist-guide-to-hungary-and-budapest]tourist guide to hungary and budapest[/url]
travel star travel trailers http://qipp.eu/plane-tickets/plane-tickets-and-car-rentals travel the winds [url=http://foxusa.eu/plane-tickets/pics-of-plane-tickets]ways to travel colorado without a car[/url]
best diet travel snacks http://foxusa.eu/airlines/midwest-airlines-sale-code russia travel hotels international plane tickets [url=http://qipp.eu/hotel/seatac-hotel-washington]seatac hotel washington[/url]
walt disney world travel dvd http://qipp.eu/car-rental/budget-rental-car-indianapolis general motors gm travel insurance [url=http://foxusa.eu/plane-tickets/the-price-of-plane-tickets]aurora travel[/url]

Rachat de credit said...

Thank you it is a very good guide, now to make sticky entry~~ is without a doubt easy with the help of your recommendation. Thank you

Awards ~~thank you!