Monday, July 13, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby in CAR SEAT Contest

Mujur masih sempat untuk masuk contest ni....dah beberapa hari saya tak dapat access latest entri Mombloggerplanet...hari ni baru dapat access semula...gembira rasenye sbb dapat baca semua entri2 yang tertinggal....

Ok..tema contest bulan ni ialah "Cutest baby in Carseat"....ecehh cute ke afif di dalam car seat??ke carseat yang cute??

mari layan gamba dulu...

afif in carseat during 3 months old...

afif in carseat during 6 months old..

Nama:Muhamad Afif Idlan bin Muhamad Asri.
Tarikh Lahir: 13 Dec 2008


Sedikit info mengenai carseat afif:

Jenama:Britax
Weight:up to 13 kg (from 0-12 month)

Features:

Pada awalnya...saya dan husband agak rambang mata untuk memilih carseat mane untuk dibeli dgn budget yang sedia ada...akhirnye kami memilih jenama ini memandangkan byk positif feedback mengenai carseat Britax..

1.materialnye tidak panas dan selesa untuk baby..
2.Boleh juga digunakan sebagai baby carriage
3.Tidak memerlukan base...dan boleh diletak menghadap kerusi atau di sandarkan pada kerusi (rear facing and forward facing)
4.Pelbagai protection ada...

Pada saya...carseat is the most important thing yang perlu ada bila anda ada baby .....even dalam perjalanan dekat sekalipon..saya akan masukkan afif di dalam carseat demi keselamatan..
Saya pulak memang most of the time memandu sendirian dgn afif..no choice afif have to sit in the carseat...even afif melalak sekalipon nak minta dukung..no..no..no...mmg saya akan bolayan saja...keselamatan lebih penting!

Memang berbaloi invest pada carseat ni sbb most of the time afif akan tidur dalam
carseat..agaknye terlalu selesa..atau mungkin sedap kena aircond kereta hahaha..


dah layan gamba...meh layan hadiah plak...sgt rugi kalau tak masuk sbb hadiah2 mmg sangat menarik!

Di taja oleh:



1x First Prize

  • One Medium Landscape Hardcover or Medium Portrait Hardcover Photobooks byPhotoBook Malaysia (worth RM144)
  • One bag of his/her choice from AliceWonders (worth from RM50-RM200)

1x Second Prize

  • One Medium Portrait Softcover or Medium Portrait Classic Softcover by PhotoBook Malaysia (worth RM80)

1x Third Prize

3x Consolation Prize

Lebih menarik lagi..

The First and Second Prize winners will be automatically qualified for the 2009 Cutest Baby of the Planetcontest (will be held on January 2010 with more great prizes).

Seronoknya kalau dapat menang!! *sambil berangan2 dapat pakai handbag baru dr Alicewonders dan membelek album gamba afif exclusif dari Photobook Malaysia*



15 comments:

NisS^ImmEr said...

farah, takde ke contest utk yg single2 mcm aku nih..asik2 utk ibu2 je..nak gak dpt brg2 percuma hehe

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

yana pun tak buat entri contest nih..dan lagi ke tak nih..

Good Luck farah..

Cikpid said...

amboi..tido nyenyak ye afif..

Aunty Pid yg comel ni..hahaha..nk ucapkan gud luck n semoga Afif mng kali ni..yeay....

Adiah contest itu ari aku xdpt ag laa..mmg lmbt ke haa

MeL said...

Afif ni senang tdo la..salu tgk pic dia tdo. ms yg gathering tu pn lena je ye, cute! asal selesa je tdo ye hehe..carseat tu sedap ye afif?

Hasliza said...

ala comelnya afif...aku suka gambar dia 6 bulan tu..auntie windu kat afif..btw gudluck mama afif..:)

Hanz said...

Harap2 kali ini dapat menang 1st or 2nd lah yer Farah..boleh dapat bag..pursehook kan dah ada..photobook lagi..uu menarik! hanz x join lah yang ni. Dah 2x MBP buat x join...

yatie chomeyl said...

gudlak farah... I pon ngah paksa2 baby SN posing dlm car seat dia muahahaha

Watie Aziz said...

alahai tomeinya dia tidur dalam tuh ..hehehe...kiut ah afif sayanggg...geram aunty tau ..!!

azzamoro said...

good luck farah.. hope ade rezeki anak ko yang comel ni. muke blur pun comel taww sebab tembam..rase nak geget pipi dia..

Farah said...

nisma:uishhh ade byklaaa..tp yg aku rajin masuk biasanya untuk mak/anak ler..nnt aku bg link untuk contest2 ni yer..

yana:jom masuk sekali yana!

cikpid:hadiah tak dpt lagi?? ahaa biasanya dlm 2-3 minggu proses nak dpt adiah tu..


mel:aah die ni kalau dah ngantuk tak kire dah kat mane2 pon leh tido *sebijik daddy die*

liza:takmo join ka??


hanz:harap2nye begitulaa..amiinn..

yatie:ha jom jom masuk!

watie:tima kasih auntie watie -from afif

azza:harap2 menang berkat doa ko aminn..

Dayah said...

goodluck Farah...

Nurhayati said...

gigih sungguh masuk contest..
tapi ape pun Afif sangat comel okey.. bulats je tgk..
gud luck beb!

lili11 said...

Gud luck! Semoga beroleh kejayaan. Aii ... kita yang dah tua2 ni tak leh le nak join kontes gini ... tak per, kasi can kat korang!

Precious

Ummi Salsabila said...

good luck afif.mmg comel pose dgn car seat!

US nak beli carseat br.sbb yg lm infantnyer.mcm dah sempit...

Farah said...

Dayah:tq!

yati:harus gigih tgk adiahnye hahaha..

lili:eleehh perasan tua plak..hati masih muda!

US:aah laa kite pon sama..carseat afif tu leh pakai sampai setahun je tu pon x tau muat ke tak..

Awards ~~thank you!