Thursday, July 2, 2009

Tag 8....Anakku~~


Dapat tag dr Pn Yaya awal pagi ini...lama dah tak layan tag ...jd ari ni dapat je terus buat yer..
1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
1 je..boy


2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
Bile anak saya sekarang sudah mencapai umur 2 thn...c-scect jadi kena sabar lebih sikit..

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?Muhamad Afif Idlan-Yang terpuji,suci dan adil

4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
Muhamad-husband,Afif idlan-saya yang carik..

5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
nak nama yang ade huruf A dan F-Asri dan Farah la kunun..

6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
Kalau lelaki-takde nama lagi...kalau perempuan ingat nak letak nuraisy tihani tapi hubby cam tak suke plak..


7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?tett..tak berkenaan..

8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy? nyatakan sebabnyer?
nak girl laaa kalau boleh tp kalau dpt boy pon saya redha...sebabnye dah ade sorg boy nak plak merase beli gowncomel2 utk anak girl sendiri..

9. Ape ciri2 persamaan anda & anak anda?Hidung sama...pipi sama...ape lagi ek..perangai byk ikut daddy nampaknye..

10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.
berlambak dah rasenye tayang gamba afif dlm blog haha takpe tayang lagi..ni gambar terbaru afif dah pandai merangkak...

saya nak tag:

Fatih
Ila
Cikpid
munira
Ummikhayra

18 comments:

MeL said...

good boy da bole merangkak, yeay! ti panjat2 plak..biar penat mama afif hehe ;P

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah dah merangkak..nuha tak merangkak dah..huhuhu..skip satu step:D

Cikpid said...

dah agak dah kene tag..cewah..nnti sy buat..sama laa kite c-sect weh..

azzamoro said...

macam mane nak buat anak baby girl pulak eh.. keh keh

mancet said...

bagus tak tag aku,mesti ko serik kan hahahha

aryanie fairuz said...

farah,
nk baby girl plak yer.. nak tau cara2 nyer pg la jgk2 kt sini..

http://kutulisnotadiri.blogspot.com/2009/06/bagaimana-merancang-kehamilan-jantina.html

U-jin said...

bulatnye muka dia....sronok nye dah merangkak...

Jiey^Mien said...

saya nk bb boy lagik..
tapi nenek2 dok sebuk nak cucu gal plak..
camne nk kira tuh?

semut-terbersin said...

hoh..aku kaa yg kene tag? ke ila lain tuh? haha

Hasliza said...

afif dah pandai merangkak yer..huhu..rindu plak nak tgk afif..wafiy pun suka adik afif..aku pun nak bb girl plak..hehe:)

ibu dania said...

camner nak dapat tag ni??? huhu``` bleh main copy cam contest gk ker??

Farah said...

Mel:haihh skang pon dah lotihh!

eliss:nuha lagi terer camtu!

cikpid:keh keh..sila buat yer!

azza:ha tu aryanie ade bg website..sila baca..

mancet:nyampah! aku takmo tag ko lagi dah!hahaha

aryanie:tima kasih banyak2!!!

u-jin:bulat seperti muka mama nye..

jiey:takpe nnt kite tgk boy ke girl yg kuar hehe

ila:iyer kamulaa...sape lagi..

liza:kalau turun kl ckp tau..aku pon nak jumpe wafiy jugak!

ibu dania:haah copy paste je..awak pon buat la yer tag ni!

p!nkerton said...

alamak ko serik tag mancet aje ke? tak serik tak aku?! wahahahha..
adoi2 kene buat jugak ni. nnt ye aku buat esok lusa. bz sket ni.

NisS^ImmEr said...

suka btul tgk anak hg..ko takde rasa nak balik kedah ke? bleh aku jumpe afif..tak pun bwk dia jln2 kat jb nih

Nurhayati said...

comel bangat Afif ni.. bila nak baby boy plak ni.. hehe

ummuabdullahsyaakir said...

Salam Farah..comel mukanya...bulat...hehe dah boleh merangkak yea

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

comei afif merangkak..

damia dok meniarap guling tu ja..agaknya dia bam3x sangat kot..walapun dah 7bln lebih..

Farah said...

fatih:alalla ko pon xmo buat ke..huh yelaa aku xmola tag ko lagi pasni *majuk*

yati:ha ape lagi keh keh keh..zara pon dah besar tu.

Ummu AS:salamm..lame tak denga kabar..

yana:uishh takpe..blom terlambat lagi tu..

Awards ~~thank you!