Wednesday, July 8, 2009

Tag 9...tag takde title

Minggu ni agak bz....nak update blog plak takde idea nak merepek ape...jadi time2 camni elok di langsaikan hutang2 tag...


Dayah yang bg...isk panjang tul tag ni..takpe jawab dengan penuh kesabaran hahhaa..


1. The rules of the game get posted at the beginning

2. Each player answers the questions about themselves

3. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog


Starting time :

12.31 pm - 08 July 2009


Name : Nor Farah Ziana


Shoe size :8/9 depend on brand kasut tu...


height: 165 cm


Where do you live : Kota Damansara


Have you ever been on a plane : Pernah.


Swam in the ocean : last sekali berenang kat PD tahun lepas..


Fallen asleep at school : uishh ni hobi....sampai cikgu tepuk meja suruh bangun!


Broken someone’s heart : never ever...


Fell off your chair : pernahhh sbb kawan balas dendam selalu tolak die dr kerusi sampai jatuh hahhaa..


Sat by the phone all night waiting for someone to call :pernahhh..ala time cinta2 biasala tu kan...


Saved e-mails : selalu buat..


What is your room like : in blue and green....husband haram ade kaler2 pink dalam bilik sbb die kate ni bukan bilik pompuan...


What’s right beside you: my handbag


What is the last thing you ate : roti n peanut butter..


Ever had…


Chicken pox : demam cacar ngan chiken pox tu sama ke?? saya punye naik merah2 tapi tak berair..


Sore throat : paling benci !!!tanda2 nak start selsema la tu..


Stitches : pernah la...


Broken nose :tak pernah


Do you Believe in love at first sight : errrrr...kalau ckp believe boleh??


Like picnics :sukaaaa...


The last person you danced with : afif...tapi dance sorang sbb nak pujuk die dr nangis hahaha..biasalakan jadi mak mmg buat macam2 cara nak pujuk anak...


Last made you smile : husband...td balik umah kejap die tertinggal kunci rumah kat opis so takleh bukak grill untuk kluar dari rumah..hahaha padan muka..


You last yelled at : kat afif semalam sbb die dah mengoyakkan buku daddy sambil menguyah kertas dgn syok sekali!


Today did you…


Talk to someone you like : mestilaaa...siapakah lagi kalau bukan husband..


Kissed anyone : yes..husband and afif


Get sick :sihat je..


Talk to an ex : takde ex


Miss someone : pegi keje terus rindu kat afif..


Who do you really hate: really hate?ade ke?cam takde je..


Do you like your hand-writing : takkkk..saya sendiri tak paham ape saya tulis kadang2...


Are your toe nails painted : tak boleh cat2 kuku laaa


Whose bed other than yours would you rather sleep in : katil kat bilik tokwan....sejukkkkk je..


What is the color of shirt you are wearing now : purple


Are you a friendly person : byk ckp..kire friendly la..


Do you have any pets : tak suke jaga pets...


Do you sleep with the TV on : boleh je..


What are you doing right now : typing.


Can you handle the truth : kalau tak boleh pon kena bolehkan jugak sbb nama pon the truth...


Are you closer to your mother or father :mother


Do you eat healthy :yess prefer healthy food..


Do you still have pictures of you & your ex : saya takde ex laaaa..


If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : my husband and afif


Are you loud or quiet most of the time : suara macam speaker..


Are you confident : yes


5 of my bad habits :

1.banyak cakap..

2.kalau dah tak suke kat orang tu..buatla baik mane pon tetap tak suka hahaha...

3.husband kate saya selalu buat decision ikut emosi..ade betulnye kadang2..hehe

4.susah nak simpan duit sbb pantang ade duit mesti nak sopping (saya dah masuk koperasi jadi duit simpanan die deduct straight dr gaji hahaha padan muka takleh ngelat lagi)

5.saya ni bukan penyabar sangat orangnye...kalau drive tak sah la kalau mulut tu tak memaki hahaha..


fuuuhh lega..akhirnye habisss jugak...


hah korang selamat sbb saya takmo tag sapa2...tp kalau rajin nak buat sila laa....

7 comments:

azzamoro said...

bad habits ko ngan aku same ah.. keh keh

Cikpid said...

samalaa...byk ckp n suke maki org ms drive..muahahhaha..

mrsharis said...

lamanya tak jenguk2 blog kawan2 nih..rajin lak farah menjawab tag..
lia utang banyak sgt tag dari ramai kwn..nk buat tp cam tkde masa yg betul2 free..

MeL said...

farah, sedap fullname u, ada ziana..samalah kite, i klu drve pn asyik nak maki je hehe..

Dayah said...

thx a lot Farah sbb layan tag yg panjang ni..

Hasliza said...

mmg panjang tag ni..tapi cam menarik nak buat esp kalau takder idea nak wat entry..:)

Farah said...

azza:hahaha sbb tu kite satu kepala..

cikpid:haihh selalu kena marah ngan husband pasal ni haha

liya:aah laa liyaa menyepi je skang ni..takpe kite borak kat fb k!

Mel:dulu mase skolah2 sikgu suka panggil ziana zain! benci tau!

dayah:hehe takpe layannn je..

liza:nak buat?silakannn..

Awards ~~thank you!