Monday, August 24, 2009

3 hari ke Midvalley City

Haa tak pernah di buat yer..3 hari berturut2 saya ke Midvalley minggu lepas...tapi saya pergi kejap je...takde pusing2 satu Midvalley pon..risau pasal H1N1 satu hal..pastu pose kan..tak larat nak jalan banyak2...

Hari Jumaat waktu lunch hour pergi ke North Point Office MidValley City untuk redeem hadiah yang saya menang dari Magazine BubbleBIZZ.com.my . Saya dapat Free Voucher and Makeover worth RM80 for Stage Makeup hehe...hari last untuk redeem adalah hari jumaat lepas tu yang kelam kabut pergi jugak...bila plak mase saya nak pi buat makeover ni...
Ha masuk je dalam handbag habis jadi keronyok voucher tu hahaha..

Hari Sabtu..sudah berjanji dengan Azza untuk pergi ke Parenthood Expo bersama2...janji ngan saya kol 3 kunun si Azza ni..mokcik tunggu sampai kol 4.30 baru sampai!ahaha takpe nasib baik makcik pon sampai lambat jugak kol 3.30 so pusing2 la dulu kat expo tu..besar jugak expo yang diorg buat kali ni..die pakai 2 hall yang besar dan memang berbaloi pergi sbb banyak barang2 baby yang murah2..

Mula2 jela dapat pakaikan afif mask sbb tido..tak sedar hahaha..
bila bangun..mask pon hilang..terpaksa tanggalkan sbb mask tu masuk dalam mulut die plaksuka betul tgk si airyll dah pandai jalan... afif cepatla jalan ek..leh main2 gelongsor ngan airyll plak..

Saya jumpa Shaz dari Jumpsacbaby.com..die promote babywearing time tu..n ade plak pertandingan babywearing..isk kalau saya ade satu mesti saya pon dah masuk hehe..hasil tangkapan pada hari Sabtu di Parenthood Expo....separuh je saya beli lagi separuh adalah freegift hahaha..ok yang clothdiaper tu bukan saya punya..Hanz tak dapat pergi so die kirim beli kat Tinytapir sbb harganye yang murah time expo ni..

pastu saya ternampak la plak katil baby kat sana...alamak murah gile laa compare kat kedai..ape lagi terus call husband n die cakap oklaa esok datang sama2 (esok tu means ahad)...
lepas je habis pusing 2 hall tu terus menuju ke Pavillion plak untuk berbuka puasa di sana bersama husband,azza n family...

gamba bapak2 je ade..gamba mak2 rosak plak huhu..

So hari Ahad..lagi sekali terpaksa la meredah Midvalley..nasib baik orang tak ramai sgt compare hari sabtu..eh mmg skang shopping mall kurang orang la..agaknye orang ramai takut pasal h1n1 ni kan..

sampai Midvalley terjah Jaya jusco dulu sbb nak tgk mane tau katil baby kat sana pon murah2...tp bila compare2 harga...yang dekat expo tu lagi murah jugak...so berakhirla pencarian katil afif...kami dapat beli katil yang besar skit untuk afif sekali ngan tilam latex dan bedding set semua dalam harga yang murah yeay!!

katil afif tak sampai lagi ke rumah..tilam tu dah abis stok so kena tunggu la skit untuk die deliver semuanye ke rumah..

hah habisla kamu afif....mama akan paksa gak kamu tido dalam katil kamu tu walau bagaimana cara sekali pon hahahha..

p/s:uhuk sedey tak dpt beli kamera lagi ...takpela barang anak di dulu kan..

19 comments:

Hasliza said...

wah..sakan yer shopping..aku skrg ni takder langsung mood shopping..aritu just beli baju melayu wafiy jer..baju2 wafiy yg lain tak beli lagi..mmg desperate kena beli baju wafiy sebab wafiy dah takder baju nak jejalan..semua dah lusuh..huhu

Cikpid said...

walaweh..ko dh bleh jd duta midvalley ni kalo camni..hehhe..

akhirnye AFif ade baby cot..aritu ade gak cdgkan kan husband beli baby cot..tapi bile fikir2 bilik kami ni sempit laa..soo...cancel dulu..huhuhu

azzamoro said...

aku ade gambar mak2. nanti aku upload. hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

syoknya shopping..x sabr nak shopping raya :)

yaya said...

gigih betul ko ke midvalley ye farah, berturut-turut tu. Aku tingin nak gi tapi takot H1N1....

hot mama said...

bestnyer...teringin jugak nk pg expo tu tp bila memikirkan h1n1 n puasa nk mengejar syira...hmmm,dok kat umah je la.. nt upload la gambar mekap makeover hehe

MeL said...

huhu semlmi ade kat mid valley gak tp xpegi expo tu. buka puasa & shopping raya brg2 mika hehe..dpt invitation dr snuggbaby tp i malas nk gi, nnti terbeli benda yg xperlu sgt. ha'ah semlm xramai org kan?

semut-terbersin said...

oh aku pon pi gak expo ni ari sabtu tu!! tp kol 3 aku balik..kalo tak, bleh berjumpa kan kan?..waa sudah memborong katil afif!! itu laa..banyak gila barang2 murah! pokai duit mak pak pi expo nih..sbb semuanye murah, so macam2 nak beli!

sya said...

syoknya gi ekspo..
teringin, tapi.... hubby ku busy.. tak dapek laa..

nanti dah dapat katil tu, cepat2 tepek kat sini ye.. tengah survey2 nih.. :P

Lady of Leisure said...

bestnya dah start shopping raya..
lady tak start lagi huhuhu..

eh kalau gi midV, lady suka makan japanese kat yoshinoya tu kat foodcourt dia.. sedap.

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

cantik stokin afif

isabelle said...

apa yg aku buat smpi lupa daratanj ada parenthood expo ni ye?

tapi xpe...yg sblm ni nye dah gi.
ayah adam siap masuk pertandingan bancuh susu lagi.
dpt le setin mamil gold, etc. mhl susu tu kan?

lps tu, haram nak beli dah.
bagi BM je.hehehe.

Drama Mama said...

wahhh...dah beli baby cot! chaiyok, afif kena independent lepas nih hehehe...

warna apa u got? white?

Hanz said...

itulah...teringin nak gi tapi hubby x mo, katanya toksahlah..takut H1N (??)..tima kasih banyak2 Farah tolong belikan Starbunz tu..memang dah lama idamkan tu..

ummuabdullahsyaakir said...

Rajin Farah jalan2 masa puasa ni..eem elok sgt pakaikn afif mask...lngkh berjaga2 kan?

Selmt berpuasa ^_^

Ummi Salsabila said...

farah shopping n jln2 dgn azza ye.bestnye.kami da gian nk pi shopping complex ni.risau H1N1..tp shopping ttp kn shopping kan.:)

yey,afif dpt bby cot..

Shahrul (Nama Sebenar) said...

kakFarah,
1. wah. dapat voucher makeover. nanti upload pic makeover tu ye. hehehe.
2. berjalan sakan nampak. xtau la plak selama ni ada parenthood expo. kt mv ke? floor atas sekali tu ek?
3. lepas ni afif kena tdo berasingan dah. afif dah besar.
:)

Farah said...

liza:mane de sakan..beli yang penting je lgpon murah2 hehe

cikpid:hahaha jadi duta mv?cam tak layak je..haah alhamdulillah jumpa gak babycote yang murah :D

azza:ok azza aku tunggu!

eliss:alaa shopping brg keperluan je..

yaya:aah aku takut jugak..tawakal je tu.

am:haha ok nnt kite upload :D

mel:laa u pon ade sana ke ekeke..aah tak ramai org sgt.

ila:alahai..selisih la tu hahaha aah semua murah2 rambang mata aku!

sya:hehe baikla!

lady:i pon suka makan situ..tp selalu pergi yg OU punye.

yana:hehe tima kasih..

isabelle:huih terer laki ko bancuh susu hahaha

baizurah:alaa daddy die pilih natural la..i suka putih :(

hanz:haha no prob!

UAS:alaa mask tu kejap je pastu die rimas..kenala tanggal..tawakal mintak takde apape la..

US:hehe skang ni shopping complex tak ramai org..semua org takut nak kuar.

Shahrul:haah mmg nak ajar die tido asing ni..dah besar

yatie chomeyl said...

ke afif nak mask gambar kartun2 mcm baby SN punyer? ;)

Awards ~~thank you!