Tuesday, August 18, 2009

Afif learn to sit

~Thanks kawan2 semua..ramai yang tinggalkan komen yang memberikan kata2 positif berkenaan kerisauan saya terhadap afif yang masih lagi tak boleh duduk properly di entry ini..

ramai yang syor belikan afif bumbo seat...memang bagus idea tu..tp afif dah 8 bln..bumbo seat plak boleh pakai sampai 12 bln je..rase rugi plak beli..pakai kejap sgt....tapi sapa2 nak beli kat littlewhiz tgh sale skang..RM150 je!


btul laa..saya pon rase perkembangan afif tak mengikut urutan haha..pandai merangkak dan berdiri tp duduk tak pandai lagi....nasib baik byk kawan2 yang share experience masing2..lega sikit rasanya..

so saya decide..for the time being ni..saya biarkan je dulu..sambil2 tu saya latih die duduk bila afif berada dalam stroller,besen mandi dan high chair..hahaha kalau dalam besen mandi adela dalam 2 minit dpt bertahan pastu jatuh senget atau menggelonsor...dalam stroller nampak ok..boleh duduk dgn stabil..
daddy,afif pon ade 6 pack tau!

Oh ya..saya juga try ikut tips littlemama supaya berbisik kat telinga afif setiap kali tidur..harap2 menjadi hihi..

Thanks again!



12 comments:

Hasliza said...

sexy nyer afif dalam tab mandi tu..hehe..apalaa mama ni..malu afif..

Hanz said...

Afif boleh! Nanti boleh beraya sakan ngan Mama & Papa!

Psst..Farah, raya ni mesti Afif jadi tumpuan, kan? Bagaimana rasanya beraya bertiga this year? :P

Cikpid said...

hehehhe..Afif mandi yer..bath up ijau..Afieq bath up wrna pink cam gegirl..hahahahha...

xper2..biar laa milestone die bersepah pon..asalkan die sihat..

Afieq dh nk 8 bulan, merangkak pon blom..tapi dh memanjat n boleh berdiri sirik kalo pegang ape2..hai laa

atulhani said...

betul la farah, kita tengok anak-anak sedara kita ada gak camtu.. tak kisah ler dia lambat duduk etc asalkan dia sihat. Same goes to my nephew dulu, tapi dlm umur setahun dia terus boleh jalan..

hot mama said...

xpe.. jgn susah ati...let him explore the world by his own pace..

yatie chomeyl said...

go go afif...yang tak tahan tu 6 pax time mandi hehehhe

p!nkerton said...

aku rase bumbo seat tu mmg sgt membantu baby utk sit up properly. aku baru beli last 2 weeks, athirah terus pandai duduk! :D
tapi takpe, tu perkakasan tambahan je. baby ni sume lain2 kat milestone dia, dont worry :)

ummu_abdullah said...

Comelnye Afif,

Memang anak ni kadang-kadang ikut suka hati dia jer nak boleh buat yang mana dulu.

Tapi tergantung pada ransangan yang bagaimana selalu kita berikan jugak.

Kalau selalu sembang, nanti insya'allah cepat lah bercakap, kalau selalu urut dan bagi senaman, akan keras badan dia dan akan aktif bergerak, dan begitu juga dengan ransangan-ransangan yang lain.

sya said...

wahh... seksinya afif.. :P

isabelle said...

oii...letak gmbr porno afif kat blog ye? hehehe.

btw, masa adam kecik dulu pun, i was thinking to buy that seat. tapi, sbb mahal & akan guna jap je...x jadi beli.
last2, reti je dia duduk tanpa bantuan...x pernah terlentang ke belakang pun wpun no support.

dont worry, when the time comes, pandai la dia stabilkan badan nanti

Farah said...

liza:hahaha mane de ceksi..

hanz:haha raya mmg dinantikan..nak kutip duit raya plak..

cikpid:wah afieq sgt cool pakai bath tub pink..

atul:itulaa biarkan jela dulu asal sihat..

am":aah btul!

yatie:hahaha berlapis2 tu :D

fatih:itulaa ramai yg syorkan pakai seat tu..maybe next baby boleh beli plak

ummu abdullah:aah laa saya pon perasan..kalau kite selalu stimulate die mmg cepat la..

sya:hahah mane de la auntie..

isabelle:hahaha mane de gamba porno..

Intan said...

Cekci tu afif...nampak "tut"...ekeke. Apa-apa pon "mengancam" lah dia ngan 6 pax itew :)

Awards ~~thank you!