Monday, August 17, 2009

My first attempt wearing skinny leg jeans

Selepas bersalin..berat saya turun dengan sangat mendadak dari 70 kg...saya mampu maintan 50-52kg walaupon sudah melantak dengan banyak..thanks to breastfeeding..it help me reduce my weight without bersusah payah untuk pergi gym dan diet..

But i have one BIG problem..bila dah kurus...pakai seluar lama semuanye longgar..jeans lama pon dah takleh pakai lansung..sedey..mmg sangat menggelebeh dan huduh memakainya especially bahagian punggung dan peha seperti pakai kain guni je hahaha....and at last i decided to buy a new pair of jeans ..tp macam bosan la plak kan dgn design2 straight cut ni...so i think why not cuba pakai skinny leg jeans pulak hahaha perasan kaki sudah kurus la ni...

Dengan izin dari suami (tentula minta izin sbb die yang tukang bayar hahaha) saya berjaya dapat satu jeans yang saya rase ok untuk saya dari Dorothy Perkins...takleh yang terlalu ketat lagipon saya pakai tudung..pakai dgn baju labuh so dapatla tutup bahagian tertentu..cubaan untuk mengambil gamba sendiri kat cermin gym tapi tak jadi...time ni kat office daddy..tgh tunggu die meeting kejap..off day pon pergi office..gambar ini di ambil atas simpati daddy hahaha..die tahu ni untuk masuk blog punye..

saya try size UK8...pinggang just nice tp bila pakai nampak senteng sebab kaki saya panjang..so saya beli size UK10...bila pakai longgar la sikit so hari ni nak bawak seluar ni pergi alter..mintak tailor kecikkan bahagian pinggang sebab saya tak gemar pakai belt..nanti nampak mcm membonjol je kat bahagian perut..

oh ya..bila dah pakai skinny leg jeans....wajib pakai high heels/thick wedges!

25 comments:

Hasliza said...

cun..sesuai ngan ko..hehe

Cikpid said...

u look great..cewah..cakap omputih lak..

cantek2..kaki ko lak jns panjang..so..mmg sesuai laa ko pakai camni..hehehhehe

Hanz said...

Cantik! U r lucky got skinny leg, me dari anak dara got bulky legs despite sports & exercise..dah 2 anak toksah cakap ler..bile ler nak rasa pakai camni??

yaya said...

wah very da menawan...

azzamoro said...

aku lom try lagi. takut tak muat jek.. hehe

ezan said...

wah.. bestnya dah leh pakai skinny jeans.. sgt cun.. :)

ezan ni tah bile la nk kurus ni.. tension ok... :P

Drama Mama said...

wah bestnya dapat pakai skinny jeans. kalau saya nak pakai skinny jeans sure tersekat kat peha hahahaha

u look great! :-D

fizamior said...

wah beshnye ko dpt fit in skinny jeans... kalo aku neh hampassss...peha mmg beso dr time teenagers lagik ko tau tak?jeles makcek taww..

yatie chomeyl said...

i nak pakai skinny jeans jugak..tapi i takut nak terkencing tak sempat nak bukak hahhahah..kelakar tak alasan? tp seriously mmg tu lah jwpn i masa hubby nak belikn last week sbb Levi's tgh ada sale skinny jeans cuma RM70-RM80 je kat outlet hari tu ...huuhuhuhu..skrg ada sikit rasa nyesal sbb tak beli..kui3x

liana said...

cantik...sngt sesuai gn farah.bestnya farah makin kurus lepas bersalin.saya ni bagai dipam2 badan naik.suami pun dah complaint.breasfeed gak.huhuhu

Lady of Leisure said...

lawanya, tu kelebihan breastfeeding kan, boleh slimkan balik badan lepas bersalin..

bila lah lady nak boleh pakai skinny ni..
huhu..
keadaan skrg tak mengizinkan sbb kene turunkan berat dulu.. hehe..

NisS^ImmEr said...

mmg makin kurus la farah skang ni..pandai ko maintain

Dayah said...

pandai bergaya ibuAfif ni.. :)

mrsharis said...

wow..u rawk..hehe..
sgt2 sesuai la farah..ok la tu, berani mencuba penampilan baru..
perfect!!

U-jin said...

wah syoklar dah kurus..pakai jeans pong cun...hehe

mummy_adam said...

huh.. cun n cekci.. i loike n jeles ;)

Elyn said...

cantik farah u pakai skinny jeans ni!!

i pun ske gak.... tp kaki ala2 gempal lai ni hahahha

Nurhayati said...

beb mmg cantik pakai skinny jeans or slim fit.. jgn pakai buggy buruk..

tapikan bab2 tutup ni no komen.. kalau nak tutup, byk lagi perkara perlu tutup.. tang lengan, tang kaki.. sbb kan aku tak mcm tu so takde komen ape bab tutup ni hihihi

shyad said...

babe,
ah cunsss laaaa!..
ni la benefit bila bf kan?lucky me dpt bf qistina up to 6mos je, kalo la bole bf smp skg ni, mau tggl tulang je makcik..
muehehehe...

hey, i got one skinny jeans too :)
beli lepas pantang tp chepo chepo je, takut tak suit me. now bole la carik yg besh besh sket..eheh

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

tahniah berjaya wearing skinny jeans after a baby.

i mmg sentiasa simpan skinny jeans, as kayu ukur is i'm gaining bad lower body weight or not..hehehe..my mom slalu ajuk, ni jean Miya ke mama nye si Miya..

hehehe..i lepas habis pantang, mmg cuba sedaya upaya to get into it back. alhamdulillah berjaya.

Farah said...

liza:hehe thanks!

cikpid:cewaah ckp omputih lak hahaha

hanz:isk i asalnye bentuk pear jugak tp lepas bersalin ni turun plak..terbalik hahaha

yaya:thanks!

azza:u shud try!kaki pon dah selim :D

ezan:usaha tangga kejayaan hehe jgn tensi2

drama mama:itula mula2 risau jugak..bila try eh muat la..

fiza:wei ko bukan kurus ke dulu

yati:hahaha apekah alasan itu..try la satu ..takde la sampai tak sempat nak bukak hahaha lawak sey

lady:chaiyo!pasti boleh jugak.

nisma:wahaahaha tima kasih..

dayah:alaa gaya gitu2 je :D

liya:hahaha takmo jadi mama rock!

u-jin:cubaan pertama hehe

mummy adam:awak pon kurus laa shud try!

yati:ekekek saya tutup tang bontot je ahaha nnt hubby bising

shy:awak pon kurus..tak BF pon kurus sgt beruntung hehe

mama miya:btui2..i pon simpan seluar/baju yg kecik2 sebagai kayu ukur hahaha

MeL said...

wow wiiii! slimnye kaki..jeles i tau hehe :P

mummYaeesh said...

wah bestnye..lepas bersalin lg kurus ek.. jeles i!

weols ni ntah bila la nak merasa pakai skinny jean.. sempat sarung paras lutut jekkot..pastu tak lepas da..ahaks

mamawafiy said...

wah...cun la..kurus seyh..saya ni..hem..gitu2 jgk....

Intan said...

Jeles nye ngan farah...kurus je. Me lak menyusu badan gak but makin naik lah...emmmm :(

Awards ~~thank you!