Monday, August 10, 2009

Afif need babycot la daddy!

Hari ni saya memakai baju kurung berwarna orange kerana saya bersemangat lepas balik dari kursus yang bernama SmartOrange! hahaha..takde kaitan sebenarnye baju kurung tu je yg dah siap di gosok..jadi pakai jela yg tu..

Pagi2 lagi terus melepaskan rindu dendam dgn menerjah blog kawan2 hehe...mmg dah addicted la blogging ni..hishh..takleh nak wat ape...


sakit belakang saya pagi ni..malam tido tak betul..terpaksa beralah dgn afif! dia conquer satu katil..lasak gile tido...kaki die atas perut saya la..pastu tangan saja je depang kan luas2..pastu tak puas hati lagi golek sana golek sini..die tolak bantal sampai jatuh huhu...bila kite alihkan die ngamuk plak...iskk pandai ye nak jadi tuan besar plak atas katil tu!

huh siapla kamu afif..daddy ckp nak belikan katil untuk afif jugak bln ni...asik tertangguh2 je niat tu..hah nampaknye daddy pon dah tak tahan asik kena tendang2 dgn afif time tgh syok tidor hahaha

hasil google'an' saya ade jumpa la beberapa store yang jual babycot dan tgh sale skang hehe..selamat poket..ok daddy jgn pergi kedai yg mahal2 k..mmg 10 kali la pk nak beli..kite pergi sini je k..

http://www.littlewhiz.com/cat-baby-cot.cfm

saya berkenan yang ini...besar dan luas..ha golek la puas2 yer dlm tu afif..boleh pakai sampai afif umur 5 thn! so berbaloi jugak la kalau dpt beli yg ni...
mampu beli kalau harga sale tu..kalau harga tak sale saya tak nak beli hahaha..

yang ni pon ok jugak..lagi murah..tp kecik sikit la dr yg atas..
ok dah plan dgn daddy...insyaAllah harap2 afif dapatla baby cot secepat yg mungkin k..

psstt..kawan2 kalau ade tmpt lain yg jual lagi murah sila roger2 kepada saya ek...

25 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dari beli babycot, aku rasa baik beli tilam king..hahahaha

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

bagus tau ajar anak tido dlam tu..senang skit mama babah dia nak tido..

MeL said...

cot kaler putih itu cun! ;) mika nye cot i beli kat jusco sekali ngn tilam dia..hg xbrp igt, rasenye cot dlm rm300+ tilam rm100 gtu..yg kt website tu pn ok pe hg dia..

Cikpid said...

Afieq pon xde baby cot..lps tu mak n apak nye asyiklaa sakit bdn sbb tido x ckp space...muahahaha..

Beli wrna coklat ahh..kalo kotor x nmpk sgt..

azzamoro said...

airyll tak tido dalam baby cot dah..bentang tilam size king bagi dia bergolek2 kat bawah...huhu

Jiey^Mien said...

sama la ngan sy skrg nih..
badan asyik sakit2 jer coz tido tak betul..
dok berebut ngan ian gak la..
dulu dia bleh jer tido kat katil dia..
sejak pindah umah ni, nk tido ngan kitorg jer..
kalo dia dh lelap kita alih kat katil dia, bila2 masa dia bangun n tgk bukan katil kitorg, meraung la kuat2..
sudahnya, kena naik balik kat katil kitorg..
hadoiii.. mmg seksa la..
nak kata tak biasa lagi umah baru, dah 3 minggu pindah dah kot.. dekat sebulan dah tu.. hadoii la..
dah rs cam dia nyer baby cot tu wat nyemak bilik kitorg jer..

camne nak buat nih?? ada petua tak??

lin said...

xsusahke farah nk kasi dia tdo situ..sara tdo sama ngan kite 1 tilam.mlm2 klu nk kasi dia nk nenen,senang sikit.lgpn,klu dia dh lasak bhy guna bbycot ni.takut dia terjun katil kang cm anak kwn husband kita..huhu

C!kpuanmuda said...

danish dari dalam pantang lagi ai dah ajar tidur dalam cot. senang :D kadang-kadang kalau tido skali ai takut bila ai tido lena tak sedar dah tertutup muka dia.. bahaya :(

liana said...

huhuhu.hannah sampai skang x beli2 katil dia.sudahnya kitorg bentang toto n tdr depan.daddy dah bising suh pisahkan tidur.tp x tau lg camner

Elyn said...

farah.... wafiq yg tido lam babycot pun leh joint katil kami. lasak tul even tgh tido......

daddy die dh terbayang nak pasang balik penghalang tepi tu biar die tido sensorang lam babycot huhuh

sya said...

berangan2 nak beli katil bujang terus untuk si kecik tu sebagai hadiah dia umur dua tahun nanti.. huhu, lambat sangat kan?

sebab, mama dia yang tak sanggup nak berpisah tidur dengan dia... hehehe...

adianiez AIDA said...

bagus tu, beli kan cot. didik dia tido sendirian berhad. ibu ayah pun senang buat renggangan urat... hi hi hi... if not, sakit badan berpanjangan ler...

hot mama said...

cube tgk kat www.mybbstore.com aritu kat situ lebih murah dari littlewhiz..

semut-terbersin said...

last time mancet beli set babycot kat littlewhiz tu berbaloi aku rsa..dapat set bumper+latex mattress ngan babycot tu dalam rm600++..aku rasa save dalam rm200++ gak..tp tatau laa ada lagik ke tak set tuh on sale..

aariz tido dalam babycot siang je..malam, tido ngan kitorg..senang nak BF..tak susah ke ek nak angkat2 baby tuk BF kalo tido dalam babycot? tp afif dah besar pon, tak bangun banyak2 kali tuk BF ek?

Drama Mama said...

irfan memang sleep in cot, since he was born actually. penat sikit la dulu masa bf, tapi i managed, sebab kalau time dia tido ngn we all both of us memang sakit2 badan. and we didn't get quality sleep. lagi satu takut tertutup muka dia ngn our comforter or anything.

i think yang brown tu best dari segi functionality coz it's convertible, tapi putih sangat cantiiik! hehe..selamat membeli :-D

Ummi Salsabila said...

farah, aufa dpt bby cot lepas jatuh katil nyer psl.hehe

tp skng punyela ssh nk tido dlm tu..da lena btol br le angkt.n jdkn tmpt kurung die =)

yatie chomeyl said...

agaknya afif sengaja wat2 tidur lasak2 nak daddy belikan baby cot untuk dia hehe

p!nkerton said...

in my case, aku beli playpen aje. since lepas pantang memang everynite athirah tido dalam tu.
aku rasa mmg elok ajar anak tido dalam babycot, tade la kite terhempap dia ke ape, & dia boleh belajar tido sendiri. tapi afif dah dekat 9 bulan kan, takut nnt kejap je dia nak pakai / tido dalam babycot tu. aku beli playpen sbb mobility, senang aku nak tolak ke tarik ke depends kat mana aku tido ;p

Nurhayati said...

zara ada baby cot tapi tak guna pun.. last2 kan wat tempat letak barang2 dia hahaha nak gak menempek kat mummy dia huhuh

Dayah said...

kami 3 beranak stil maintain atas queen size bed , tapi kalau nak belikan Afif cot pun bagus jugak la..takde la menyempit2 mcm kami ni ha...hehehhe

Rieyuzie Zainul said...

ya la farah..macm naufal, guna playpen jer..senang nak gerak mana2..lagi satu kalau x guna bleh lipat jadi kecik..jimat space..hehehe..tapi Naufal guna kejap jer..sebab sekarang dah lasak sangat..pagar pun dia panjat, inikan playpen tu..hehehe!!

mancet said...

aku suggest bli cot yg besar and 4 in 1 tu,,aku blikan basil yg kecik je,skang ni die tido ganas,melintang dlm cot,tersekat hahahahah ,tangan dh terkelua2 dr cot kehkeh ,aku pn bli kt littlewhiz ni,berbaloi aa dpt satu set ngn tilam latex..sbb tilam latex tu nk beli separate mhl woo

izzahazfar said...

Saya kak..
dah beli dah baby cot tu..
tapi..
akmal ni...
tak nak nyer tido dlm tu...
nak gak cium bau
saya ni...
kalau ikut...
saya ni dah tido kat kaki suami n baby dah...
depa 2 2 lasak...
heheheh

Farah said...

eliss:alahai nak beli tilam king kena beli ngan katil king sekali..

yana:aah itulaa cuma afif ni kena belajar lambat sikit..

mel:aah itula mel..tgh carik yang lagi murah kalau ada hahhaa

cikpid:hmm bagus jugak kan yg coklat tu..

azza:hahaha senang ek golek2 kat bawah je

jiey:erk..takde petua lagi..takut jugak ni kalau afif takmo tido atas cot nnt..nnt saya pk kan caranye yer.

lin:mak aii terjun katil?? buat aksi stunt la plak...

CPM:wah bagusnye..saya ni kire dah terlambat la ni..tp takpe akan saya usahakan jugak pisah katil ngan afif..

liana:uishh daddy dah bising..kena la pisahkan cepat2 tu..

elyn:ha itula kami pk camtu juga..join katil..bila main ..naikkan penghadang die..

Farah said...

sya:wahh saya pon berangan jugak..

aida:btul tu..urat2 dah tegang dah ni..

hotmama:thanks for sharing!

ila:waah bagusnye aariz dah pandai tido dlm cot..ermm pasal bf tu maybe aku join katil..turunkan penghadang bile malam..

drama mama:yup btul tu..tidur pon takde kualiti..i try to manage la pasal bf tu nnt..

US:alala siannye aufa jatuh katil..itulaa kan bila dah lena angkat masuk cot..

yatie:babysign ye tak..

fatih:ok gak tu pakai playpen..tp katil yg aku nak beli ade roda..so boleh la alih2.

yati:ekekeke saba jelaa..cot jadi tmpt letak brg..

dayah:waah sungguh sabar kamu..

Rie:hahaha lasak btul memanjat2..itula playpen mmg senang simpan..

Mancet:thanks! aku pon ingat camtulaa...beli besar terus..

izza:hahaha sama la kite..tido sipi2 je kat atas katil tu kan..saba jelaa..

Awards ~~thank you!