Thursday, August 6, 2009

Mengemas~~

My husband baru bagitau weekend ni PIL nak datang dari Terengganu...erk ape lagii..giatla mengemas rumah..habis semua lapik kaki pon saya dah basuh..bilik ke 3 yang mmg bersepah dgn magiknya dah kemas ahahaha..lantai dapur dah licin..bukan mop yer..tp cuci dgn berus hahaha...tiba2 kuasa R datang..

Husband pon kena jugak..dua-dua toilet saya mintak die berus bersih2..tiada lagi kesan degil!

Sebagai upah untuk husband, saya sediakan jus Alpukat..sedapp gilerr...die mintak buat 2 kali plak tu...saba jela..nasib baik avocado ade 2 bijik dlm peti ais tu..fresh milk ngan coklat hershyes (eh btul ke eja ni)dah mmg tersedia ada..pic source from google...tak sempat nak snap gamba..jus alpukat dah abis hehe..

p/s:masih lagi berkursus..bosaannnnnnnn!! takleh nak melawat blog kawan2..
p/s lagi:alaa td husband baru bgtau PIL tak jadi datang plak..takpela lagipon bulan pose nnt insyaallah kami balik sana plak.

20 comments:

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

mmg camtu la kan.. kalo tau orang nak datang.. mcm magic.. cepat btui kemas umah.. sampaikan dzul skali kena kerah.. huhu..

kalo org dah ter-datang.. alamatnya.. tengok suasana baju yang tak lipat dgn mainan2 anak sana sini.. :D

~shafini said...

alpukat?? ahahaha namanye gempak seh...leh terai nih..aku ingat cendol td!

yatie chomeyl said...

hehe...mesti berkilat dah lantai dapur sbb kena berus..tp klu berkilat sgt, syg pulak nk memasak

iedaLUVsham said...

hahhah!!! sama langan ieda, kalo MIL nak dtg abih cuci 1 umah, tetibe je rajin, huhuhu!!!!

sedapnyer ayor tu ;) ieda tak penah rase lagi, nnt nak resipe leh? ;)

Cikpid said...

hahahahha..bgs gak PIL trs kms umah bersih2..

resepi please ni jus alpukat sbb nmpk cam gempak jek..cam best jek

y...a...n... said...

hehehe....

abes asri kene kerah keje erk farah....

e.l.i.s.s.m.i.e said...

x jadik plak datang..hehehe..bagus jugak, diorang buat2 nak datang, kemas rumah :)

mama idzareef said...

hahaha..same la kita..kalo ader org nak dgt automatik umah musti berkilat bersinar2.. kdg2 kalu tgk umah bersepah tp malas nk buat mesti berharap ade sesapa nak dtg..konpem automatik jdi rajin.. ;p

Elyn said...

heheh magic tul PIL nak dtg umah bersih.... tup2 x jadi dtg plak.

lenkali suh PIL buat camtu lagik so kuasa magic R u datang huhuh

Hanz said...

xper PIL x jadi datang, rumah bersih berkilat! eekekekeke

really Farah, u make me drool over the Alpukat juice! Yum-yum!

MeL said...

xjd dtg? hehe..tp rumah da kemas yehuuu :)

yaya said...

adoi fara, ko letak gambar jus avacado tu terus terliur haku.... adoi mana nak carik, indon byk la, kene buat sendiri la gamaknya...

liana said...

xper lah farah.at leat kemas skit rumah tukan.hehehe

Drama Mama said...

haha PIL saja buat trick tu haha..

sama la kita kalau orang nak datang baru terkontang kanting nak kemas. tapi kalau my MIL datang dia yang tolong kemaskan,tu yang best tu haha

fulltimesinner said...

hahahaha... aku tak bagi diaorg dtg.. bukan apa takut la selsema babi sekarang... aku konfirm tak leh datang jenguk afif sbb demam ... nanti kena kat afif tak naya... kat upm ada org ckp sampai 450 org kena... 4/5 random test positive h1n1... better safe than sry

-pok long

azzamoro said...

sedapnyer.. ajarla aku buat jus alpukat tu..

adianiez AIDA said...

aida pun bila family in law dtg, memang gitu.

Farah said...

yana:hahaha kalau terdtg tu yg haru tu..tak sempat nak kemas ape!

fini:wajib try!!!

yatie:ekeke 2 thn sekali berus!

ieda:nnt kite tepek resepi ek.

cikpid:uishh wajib try !

yan:aah..abis ape gune ototyg ade tu hahaha

eliss:ekekek saje je ek

mama eve:aah terus jadi rajin!

elyn:sekali sekala ok! byk2 kali hahaha mmg bersih berkilat umah..

hanz:ape lagi hanz pegi beli avocado sekarang hahha

Mel:yehuuu!

yaya:alaa senang je buat..nnt la aku tepek resepi

liana:btul!!

drama mama:hari tu diorg dtg mmg MIL tolong2 kemas..tp segan la plak kan..kalau selalu mcm tu hehe

poklong:laaa ye kee..takpelaa nnt kitorg balik bln pose ni insyaAllah..btui2 yg penting kena berjaga2 skang ni..

azza: ok boleh jee..nnt aku ajar

aida:ekeke sama laa kite!

U-jin said...

uiii..sedapnye...menggoda jiwa sungguh .

Shahrul (Nama Sebenar) said...

kakFarah,
hahaha.
nasib baik la PIL tak jadi datang.
tapi bagus gak niat dorang nak datang.
sekarang rumah dah kemas kan.
:)

saya pernah rasa jus tu kat Bandung.
memang bukan selera tekak saya.
rasa semacam je.
hehehe.

Awards ~~thank you!