Tuesday, August 4, 2009

Menyembur~~ habis gugur rambut mama!

Ni la aktiviti afif sekarang..makin giat menyembur dan main air liur..haih habissla gugur rambut mama!



video

28 comments:

ezan said...

sama la kita... rambut ezan pun gugur ngan byknya. sarah baru je nk masuk 4 bulan. a long journey to go. alamaknya botak la rambut i.. hehehhe.. ada tips x?

e.l.i.s.s.m.i.e said...

setiap orang pasti merasa pengalaman ini..masa nuha start menyembur, aku potong pendek rambut aku..skang dah nak panjag balik dah..yeeeha :)

Nurhayati said...

hahaha semburan yang baik Afif.. teruskan usaha anda.. hihihi kiut nye tau bibir muncung2..

weh zara tak suka sangat menyembur tapi rambut ku tetap gugur jua huargghhh

Elyn said...

heheh seb baik la zaman sembur tu dh berlalu..... so harap bersabar ye farah!!

Hasliza said...

ala..comelnya afif wat camtu..apalaa mama ni letak video afif tak pakai baju plak..malu afif..

yatie chomeyl said...

mama la yg ajar nih hehehhe

eh tapi apa kaitan menyembir dgn rambut u? *blur sekejap*

MeL said...

i kn ms mika 3bln, start dia menyembur..skg da start dlm proses nk pjg balik rambut ni. ms gugur tu botak ok bahagian dpn..tensi i ;P

Hanz said...

Ha!Ha! Me pun pernah alami ni..psst..Farah, i buat perawatan rambut ngan mustika ratu; minyak cemceman, syampu bayam, santan conditioner & then tonik-penyubur rambut..lepas agak 2-3 minggu,takder hubby dok bising lagi kata rambut i serata umah. LOL

Yatie, itu sebenarnya kiasan orang tua2..tapi funnily it does proven true!

Fid said...

dah botak ke mama?

oya@mamahamzah said...

emmm pada saya la...memang ada ramai orang cakap kalo baby sembur2 air liur camtu nanti rambut kita luruh... tapikan tak logik la.. takde kaijian saintific pasal benda nih... taboo je tu...

anyway nak minta farah undi hamzah B18 dalam MCLP
http://damiaqish.blogspot.com/2009/07/mari-mengundi.html

if u don't mind k... tq so much..

Fid said...

secara saintifiknya
musim anak menyembur tu..selalunya badan ibu mengeluarkan sejenis hormon gugur rambut
tak de kaitan pun ngan air liur anak tapi selalunya...time mak keluarkan hormon tu sama ngan time anak pandai menyembur hahahaa

Cikpid said...

hahahhahahaa....lawak btol..menyembur2..moncong2 mulut tu..

yaya said...

Tang menyembur ni la paling aku tak tahan, memang habis gugr rambut aku dulu... Buat hair treatment pun sama aje...

azzamoro said...

hihi. nasib zaman aku dah berlalu. tapi skang pun gugur lagi cume kurang aa dari dulu. mmgla.. berterabur satu rumah...

p!nkerton said...

same laa.. tskk! habeh gugurr rambut haku ;p

isabelle said...

try gunting skit rambut tu.
nanti kurang le rambut yg gugur tu.

wpun xde scientific explanation, tapi kalo berat rambut tu bkurang, at least x le senang je gugur.

Farah said...

ezan:hahaha kalau rambut tebal maybe tak nampak sgt botak..kalau rambut dah mmg nipis err susah hati jugakla..

eliss:hahaha itula kan..tak sampai ati la potong pendek..lama dah simpan rambut ni..

yati:gugur sampai skang ke yati??

elyn:uhuk bilakan nak abis gugur ni..

liza:ekeke tak sempat la nak pakai baju..

yati:hahhaa ramai dah tolong jawab tu..tunggula giliran anda akan tiba tak lama lagi hehe

Mel:i tak habis2 lagi gugur ni huhu..

hanz:thanks for the tips!! eheh nak buat jugakla rawatan mustika ratu!

kak Fid:belom lagi ni hahaha

oya:dah undi dah!!

Kak fid:terima kasih tolong jawabkan soalan yati tu hehe..

cikpid:itulaa..geram je tgk mulut die tu..

yaya:hahaha last2 biarkan je la ek..nnt tumbuh balik..

azza:uhuk aku punye tak habis2 lg gugur ni..

fatih:sabar jelaa ek..

isabelle:uhukk sayangg rambut panjang ni hehe

Drama Mama said...

oh that's post natal hair loss. i dulu siap nak pi yun nam hair care buat treatment sebab risau sangat takut botak. haha..but around 7-8 months umur Irfan dah okie balik.

cut ur hair short! hehehe

iedaLUVsham said...

huhuh!!! tula..org2 tua ckp kalo anak main ailio abis rambut ibunyer gugur n......mmg!! rambut ku gugur coz amanda pon asik dok mumbling mcm nak msk AF plak! hehehe!!

mummy_adam said...

cayalah afif..:P
rambut ena yg gugur dulu pun belum tumbuh subur lg.. hehheee

sya said...

betul ke baby suka menyembur boleh gugur rambut? hehehe..
darwisy pun suka menyembur dari dulu lagi.. tapi, sebabkan rambut mama dia ni memang dari dulu selalu gugur, jadi tak perasan.. hehehe...

Real Woman said...

hi salam kenal farah! Nk tumpang komen coz my baby pun tgh musim menyembur skrg. Mmg gugur jugaklah rambut. Dahlah rambut ai jenis sikit. Sedih! Tapi kan apa kaitan semburan baby dgn rambut gugur yek? Kebetulan kot. Hehehe

adianiez AIDA said...

botak le jawapan nyer...
hi hi hi...

Ummi Salsabila said...

hehehe.beriyer afif menyembur..cute muncung bibir cekci gitu.hihi
dulu kite pun gugur gak.

oya@mamahamzah said...

tq farah

oya@mamahamzah said...

tq farah

oya@mamahamzah said...

ala ari ari pun gugur rambut kita ni.. tu biasa.. tapi kalo sikat atau usap sikit jer dah segenggam luruh tu, alamatnyer rambut tu ada problem ler... gi la buat treatment atau jupe dr... takpun botakkan jer cam mawi... habis citer... pastu pakai topi... takde la orang nampak...
haha huhu hihi

Shahrul (Nama Sebenar) said...

kakFarah,
comel nye afif.
main sembur-sembur plak dia ya.
akak yg mengajar dia ye?
hehehe.

Awards ~~thank you!